Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Tüm Etkinlikler

Bu akış otomatik olarak yenilenir

  1. Bugün
  2. Öncelikle herkese merhabalar. Yeni almış olduğum focus mk 4 2019 dizel otomatik focus ile aranıza katılmış oldum ama aracı ben almaya gitmediğim için saolsunlar arabada bayağı sorun olmasına ragmen ekspertizde normal oldugunu söylemiş o şekilde arac basima bela olmuş durumda ve burdaki tecrübeli abilerime danışmak amacıyla sorunlarımı yazacağım. 1- Şanzıman geçişleri bazen kusursuzca çalışıyor bazende özelikle 2'den 3'e geçerken vurma yapiyor tekleme hissediyorum. Birkaç Şanzımanciya gittim biri tork konvertörü komple değişecek diyor digeride sorunsuz çalışıyor dedi hangisine inancam bilemedim. 2- Motorda sabah çalışınca bi şakırdama var ısınınca bayağı azalıyor ama çok sinir bozucu 3- Havaların ısınmasıyla artan direksiyon sağ sol yapınca gelen bir küçük dişli sesi var bunada herhangi bir çözüm bulan yok ne yazikki Velhasıl girdik bir belaya çıkamıyorum. Bu sorunlar ile daha önce karşılasan ve çözüm bulan varsa mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.(İşim gereği diyarbakır ankara seyahat ediyorum. Çoğunlukla diyarbakırda ikametgah ettigimden varsa burda tanıdıkfocustan anlayacak ustası çok çok mutlu olurum)
  3. Merhaba, herkese iyi forumlar. 2007 Model, MK2 1.6TDCi Ford Focus aracım var, bu aracımda uzun zamandır genleşme kavanozunun hava yapması sorunu var. Aracı bu haliyle uzun yolda da kullandım, şehir içinde de 600-700km civarında kullandım fakat daha büyük bir soruna yol açmadı. Aracımda yıllardır antifiriz koyulu ve genleşme kabının kapağını açtığım zaman basınçlı havayı dışarıya veriyor, genleşme kabındaki eksilen su miktarını geriye verip ilk su koyduğum konumuna geri geliyor. Aracı çalıştırıp geziyorum, çalışma sıcaklığına gelmeden durup soğumaya bıraktığım zaman hava yapmıyor. Çalışma sıcaklığına geldiği zaman bırakıp kapattığım zaman basınç yapıyor. Bazen basınç yapınca su hortumu sert oluyor, bazen olmuyor. Birkaç sene önce hararet yapmıştı ve conta yanmıştı, motoru yaptırmıştım. Şu ana kadar hararet yapmadı ve yaklaşık 1 senedir aracım böyle, sorunumda büyümedi. Motor suyuna yağ veyahut motor yağına su karıştırma olayı da yok. Egzoz eşanjörünü iptal ettirdim, ondan olabilir dediler fakat iptal edince yine sorunum devam ediyor. Çekişten düşme, hararet yapması, fan açmaması gibi sorunları da yok aracın. Ben genleşme kabının kapağından şüpheleniyorum ancak bu hava yapma, kapağı açınca bir miktar suyun geri gelmesi sorununa yol açar mı emin değilim. Conta yanması durumunda da piyayası 300-500 civarında olan bir araç için ustalar en az 100.000TL para istiyor. Daha önce benzer bir sorun başına gelen oldu mu acaba?
  4. Dün
  5. 2013 trend x bende elm mavi cihaz küçük var o gizli özellik acarmi acaba
  6. Kuş dışkısından bıkmam nedeni ile kılıf almıştım, bugün geldi takana kadar epey bi debelendim, sökersem bir daha takar mıyım? emin değilim. (kapalı garajda benim yerimin tam üstüne kırlangıç yuva yaptı. Oraya bırakamıyorum, açık garajdaki yerim de ağaç altı. Ya kuşların götüne bez bağlayacaktım ya arabaya kılıf alacaktım. İkincisi daha yapılabilir geldi. 🙂
  7. Focus 2nin kullanım kılavuzunu bulamıyorum linkler çalışmıyor elinde olan var mı pdfi
  8. Abilerim kardeşlerim herkese hayırlı bayramlar aracımda katalatik konvantör arızasına bağlı olarak motor arıza ışığı yanıyor bursadan antalyaya yolculuk esnasında 2 kere yandı ve akü kutup başlarını çıkararak söndürdük fakat enson yandığında artık kutup başlarını çıkarmakda söndürmedi bu benim yolculuk yapmamı engelleyen bi durum olurmu aracımda herhangibir hiçbi belirti yok çekiş düşüklüğü vs vs yok yardımcı olursanız sevinirim Alıntı Çözüm olarak işaretle
  9. Süper olmuş. İyi günlerde kirletin. Burada havalar tam ısınmadı daha bayramdan sonra ben de bir cila düşünüyorum doğrusu. Şu boncuklanmaları ben de göreyim istiyorum.
  10. Geçen hafta
  11. Ben de 2011 de sıfır almıştım. Yeni kasa. Ferahlığı yol tutuşu çok güzeldi. Pert olmasa büyük ihtimalle şimdi bile kullanıyor olabilirdim. İyi günlerde kazasız belasız kullanın.
  12. Güzel o aletler ya. Bende 2015 mi 2016 mı tam hatırlamıyorum son kasasından vardı, siyah olması dışında gayet memnundum aslında. Hatta Gürkan hocadan tavan bagajı alıp bir sürü şey taşımıştım onunla. Kazasız cezasız.
  13. Güzelce yıkadım en son gyeonun ıslak cilasını uyguladım araba silmel hiç bu kadar kolay olmamıştı arabanın yüzeyinde çok belirgin bi parlak katman oluşturuyor, slopesin 1400 gsm bezide işimi aşırı kolaylaştırdı
  14. Abi merhaba, ben de 2013 ü satıp bir sürü farklı marka model araştırdım ama dönüp dolaşıp yine 2015 makyajlı kasa aldım.
  15. orjinal navigasyonda kullanışlı aslında mirirorlink çok fverimli çalışmıyor yeni alacağınız kartı 1 kere alırsınız yeni harita çıktıkça güncelleme yapabilirsiniz
  16. Obd torque için kullandığım eski bir telefon var. Ona yükleyip kendi cep telefonumdan da mobil paylaşımdan internet veririm. Böylece banka uygulamaları olmayan cihazdan çalışır. Mirrorlinki halledersem Google haritaları yansıtıp navigasyonu ordan kullanırım. 1 - 2 sene sonra tekrar güncellenecek harita için para vermeye gerek yok. 1 sefer verip ömür boyu ücretsiz güncelleme olsa eyvallah
  17. güncelleme yaparsanız mirorlink silinir ama tekrar yükleyebilirsiniz g serisi kart büyük ihitmal orjinal ondan dolayı orjinal kartta değişiklik yapamazsınız kart almak gerekiyor f12 çıktı yani tabi f11 olabilir ama f12 çıktı f12 dir diye düşünüyorum ama kart takıldığında araç eski kalacak en iyisi kart alın aracı güncelleyin ve tekrar mirorlink perogramı atın en iyisi o sahibinden linkindeki arkadaşa sorabilirsin bu işi biliyor
  18. Mirroling için apk carbit easyconnet diye bir program çin versiyon gibi birşey var ama telefon zararlı yazılım olarak görüyor mobil bankam bile bloke oldu program nedeniyle
  19. Teşekkürler bilgilendirme için. Forumu araştırınca farkettim ben de harita güncellemesi olmadığını. F12 olarak satılanların aslında f11 haritası olduğu yorumları var. Ben f11 dosyaları bulup mevcut kartımın üzerine atamaz mıyım? Bir de 3.08 yada 3.10 sistem güncellemesi cihaza neler getirecek? Mirrorlink yüklü geldi mesela o silinir mi? Mirrorlink link için Android telefon ve orjinal kablo gerekli, kablolu bağlantı sağlanıyor demişti aracı aldığım arkadaş. Bunun için telefona da bir program yüklemem gerekliymiş. O program adı nedir bilginiz var mı?
  20. güncelleme sync 2 sistem ekran güncellemesi bunu yapmanız birşey değiştirmez navigasyonla alakalı harita yine eski kalır sizin yeni f12 harita kartı almanız lazım g seriniz büyük ihtimal orjinal servis kartıdır ona olmaz ama yeni kart alıp takarak güncellemiş olursunuz haritanızı https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-sync-2-f12-2024-navigasyon-karti-ford-mondeo-focus-cmax-sync2-1121412546/detay buralarda kart satıyorlar
  21. Merhaba, sürüm 4.32 olan sync 2 sistemimin navigasyonu yeni yolları görmüyor. Yukarıda verilen linkten 3.10 u indirdim. Bir kaç zip programı denedim ama 7z açtı sadece. İndirdiğim dosyaları açınca Kök dizine atacağım dosyaların icinde Dontindx.msa dosyası yok. Flash belleğe belirtilen şekilde atıp güncelleme denemesi yapmadan önce sormak istedim. Çökertmek istemiyorum sistemi. Bu dosyanın ne işe yaradığını söyleyebilir misiniz? O dosya olmadan da günceller mi? Teşekkürler Edit: Benim harita sürümü de G3 olarak geçiyor. F10,F11,F12 olanlarla farkı nedir? Aracı yeni aldım hiç fikir sahibi değilim.
  22. Araç 2016 modelse, Mk3 konularına bakacaksınız.
  23. sonax kullandım en son carpex aldım içeriği aynı gibi arada gerekli olan yerlerin pastasını yapıyorum tırnak takılanlara faydası yok ikisininde, genellikle üstübü ve kol kuvveti ile çizikleri alıyorum.
  24. focus hb için paspas alan var mı bagaj havuzu da dahil
  1. Daha fazla etkinlik yükle
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.