Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Tüm Etkinlikler

Bu akış otomatik olarak yenilenir

  1. Bugün
  2. herkese merhaba elinde keyless kapı kolu olan varmı
  3. herkese merhaba elinde keyless kapı kolu olan varmı
  4. Şanzıman yağı ilgili konuda uzun uzadıya tartışıldı. Ford da şanzıman yağı değişim aralığı konusunda konusunda pek tutarlı değil. Ben aracımı satmamış olsaydım 75-90 bin km arası bir yerde değiştirmek niyetindeydim. Aracınız kaç km'de bilemiyorum, ancak özellikle sarsıntı, vuruntu gibi şikayetiniz varsa değiştirmek olumlu yönde katkı yapar, yapmalı. Standartları karşıladığı, orijinal yağ olduğu ve bakım aksatılmadığı sürece marka muhabbetini ben saçma buluyorum. Servis motor yağını castrol ya da fmy kullanıyor. Şanzıman yağını zaten dışarıdan bulabileceğiniz şüpheli. Yaptıran arkadaşlar Ravenol, Febi gibi markalar temin ettiler. Konuda detaylara bakarsınız.
  5. Öncelikle söylediğiniz netlikler için teşekkür ederim, bakımı yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorum bunun ise 2 sebebi var biri fiyatların çok fahiş olması diğeri ise aracım artık garanti kapsamında değil garantiyi etkileyecek bir durum yok. Artı olarak önerebileceğiniz bir yağ markası çeşidi vs bir şey var mı hem motor hem şanzıman için, ve ekstra sormak istediğim şanzıman yağı değişimi sıklığı(km olarak) daha önce hiç değiştirilmemiş olması şuan ki değişim konusunda bir etki eder mi teşekkürler.
  6. Standart bakım aralığı 1 yıl/ 15 bin km. Yağ ömrüne takılmayın. Ampirik bir hesaplama. Yanılmıyorsam %5 altına düşünce değiştirin uyarısı veriyor. ULV yağ kullanacaksınız. Artılık, eksilik ya da netleşecek bir durum yok. LV yağ uygun değil, standardı karşılayan ULV yağ kullanılması gerekli. İlgili konuda servislerde "artık" mevcut olduğu yazılmıştı, ben olsam mutlaka teyit etmek isterim.
  7. Herkese selamlar 2020 mk4 focus aracım için yağ ömrü yol bilgisayarında %35 seviyelerin de öncelikle sizler kaça kadar kullanıyorsunuz kaçta iken yaptırmak mantıklı? Ayrı bir konu olarak bu yüzdeliğe istinaden biraz araştırma içerisine girdim motor yağ bakımları esnasında şanzıman yağını da değiştirmek istiyorum forumda okuduğum konularda gördüğüm kadarıyla bu araçlarda km bazlı bir yağ değişim karışıklığı mevcut aracım 111bin km de daha önce muhtemelen aracın şanzıman yağı değişmedi. Şanzıman için ULV yağ konusu geçtiğini okumuştum forumda bu durum netleşti mi bilgisi olan var mıdır hangi markalarda var temin edebileceğim yerler neresi LV ya da ULV yağ koymanın +/- konuları nelerdir Tavsiyelerinize ihtiyacım var teşekkürler
  8. Benim araçta da aynısı oluyor hatta kendi kendime işkillenmeye başladım acaba sorun mu var diye yoksa hepsi mi böyle Bazen hiç hissettirmiyor bazen vuruntu şeklinde vites düşürüyor en alt devirlerde durmaya yakın silkeleme yaptığı da oluyor , manuel araçta debriyaja basmayı unutursun da araç ileri geri git gel yapar o şekilde 2023-2025 arası herkesin aracı da aynı mı bende merak ettim şimdi
  9. Dün
  10. Öncelikle selamun aleyküm. Bir araç almayı planlıyorum. 2005 model benzin&lpg 1.6 trend paket hatchback focus(115 hp). Aracın motoru hangi kategoriye giriyor öğrenemedim. Düz 1.6 mı Ti-VCT mi ? Bilgisi olan varsa sevinirim. İlanlara baktığımda da düz 1.6 115 bg lik olanlar özel üretim olarak geçiyor ve 100 bg liklerden bariz olarak fiyat farkı var. Bilgilendirebilen olursa çok sevinirim.
  11. Güncel link aşağıdaki şekilde. Açılır menüden model yılını seçince kılavuz açılıyor olmalı. https://www.ford.com.tr/tanitma-ve-kullanim-kilavuzlari
  12. tamam hocam. https://otoaksesuarci.com/bod-vodina-serisi-tay-tuyu-cepli-oto-koltuk-minder-seti-koltuk-koruma-kilifi-on-arka-set-fume
  13. Hemşerim hayırlı olsun. Güzel olmuş. Linki de bıraksaydın.
  14. Yukarda yazdığım gibi ülke kodunu değiştireceksiniz ya da G li navigasyonu geri yükleyeceksiniz. Ülke kodunu değiştirmek için els vb bi cihaza ihtiyacınız var. F kodlu navigasyon, ülke kodu Türkiye için bu hatayı veriyor, düzgün yüklenmiş olsa bile.
  15. koltuk kılıfına alternatif koltuk minderi. tay tüyü kaliteli görünüyor en azından kire toza karşı korur. fiyatı da uygun. rengi biraz açık geldi daha koyu bekliyordum.
  16. Kullanım klavuzunu kaybettim buradaki linklerde de bulamadım elinde olan paylaşabilir mi mk3 focus
  17. Merhabalar Murat bey, ben bugün sizin dediğiniz dosyaları silip (autoinstall text dosyasından, 1U5T-14G421 ile başlayan dosyalardan; -BAL, -BBL, -BGL harici satırları silin. Aynı şekilde 4U5T-14G422-BBL harici, 14G422 içeren satırları silin). yeniden yüklemeyi denedim. Ama hala "Navigasyon Hatası: Navigasyon düzgün çalışmıyor lütfen bakım için servise götürün." diyor. Acaba hafızası vs mi doldu ya da navigasyon mu silindi? daha öncesinde G10 haritalar yüklüydü ve sorunsuz çalışıyordu. F13 e güncellemeye çalıştığımda G10 haritaları da bozuldu. Ne yapmamı önerirsiniz?
  18. Geçen hafta
  19. Murat Bey koku araç dışından muhtemelen kaput tarafından geliyor. Camlar kapalıyken kabin içinden kokuyu çok az alıyorum, camlar açıkken yoğun geliyor, motorla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum fakat rolanti sesinde bir sorun yok çekişle ilgili bir problem de yok, araçta herhangi bir arıza lambası da yanmıyor.
  20. Cevabınız için teşekkürler bugün aracımı yaptırdım dediğiniz gibi soket su almış ve çürümüş çıkma kapıdan tesisatı komple değiştirdik cam ve kapı düzeldi .
  21. Polen filtresini değiştirip, klima havalandırma temizliği yapılabilir.
  22. yukarıda yazmış bir arkadaş kötü olmuş. benim tecrübem ise arabayı aldım 700-800 km sonra teker kendine geldi ve ıslak zemin fren hala berbat.. abs hemen devreye giriyor.. ne goodyear efficient ne de hankook ventus prime 3 de böyle birşeye rastlamadım.
  23. Eco contact 6 bilmiyorum ama 5 dünyanın en kötü lastiği olabilir 30 km hızla kuru zeminde hava sıcaklığı 10 derece iken 2 yıllık lastikle 50 metre sürüklenip kaza yaptım 🙂
  1. Daha fazla etkinlik yükle
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.