Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

05-02-2015 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Focus 3 style paketinde gözlük kılıfım yoktu.şoför tarafındaki tutamaçın 2 vidasını söktüm yerine aşığıdaki çinden sipariş ettiğim kılıfı montaj ettim resimleri sonra eklerim. http://www.aliexpress.com/snapshot/6410759088.html?orderId=65127646409448
    4 puan
  2. Tutucu bir toplumuz, yeniliklere genelde kapalıyız. Sanayideki ustalarımız gelişen teknolojiye ayak uyduramazlar, kullanıcıları da bu nedenle etkilerler. Turbolar, elektronik motor kontrolları çözülmez sorun kaynaklarıdır onlar için. Bu nedenle de hem geri teknolojiyi ve bildiklerini öne çıkarırlar. Dizellerin geçmişte özellikle yakıt kalitesinin değişkenliği nedeniyle 100.000 km sonrasında yavaş yavaş turbo ve enjektör tıkanma/yıpranma sorunları ortaya çıkıyordu. Bu sorunlar son 10 yılda hem azaldı hem de onarım yöntemlerine hakimiyet gelişti. Prensipte dizel daha soğuk çalıştığı için çok daha uzum ömürlüdür, motor bloğu, pistonlar, segmanlar, süpablar vs. rahatlıkla 500.000 km görür. Bu süreyi çıkartmayacak olan turbo ve enjektör sistemidir, onlar da artık çok da ürkütücü olmayan maliyetler ile onarılabilir. Benzinli motorlar fabrika çıkışı LPG uyumlu üretilmemektedir. Özellikle yüksek ısılı çalışma nedeniyle süpab erozyonları bilinen bir sorun. Fabrika çıkışı olmayan bir sistemi zorlama kullanmak salt yakıt ekonomisi düşünüldüğünde ve dizel ile kıyaslandığında bana mantıklı gelmiyor. Ben oyumu her zaman dizelden yana kullanırım, yüksek torkun keyfi de artı avantajı. Ayrıca yılda 15-20.000 km çok da yüksek bir değer değil. Alacağınız arabayı en az 5-6 sene rahat kullanırsınız demektir.
    3 puan
  3. Gene hayal alemine bir yolculuk yapıyoruz... Kırmızıya bürünerek, güçle estetiğin en güzel buluşmalarından biriyle... Ferrari 458'i geliştirerek Cenevre'de 488 GTB'yi tanıtıyor. Aynı zamanda bence Ford GT'nin en ciddi rakibi. Güzelliği baş döndürücü, gücü de öyle. Atmosferik yırtıcı motorların piri Ferrari'de "downsizing" akımına kendini kaptırmış görünüyor. Motor yine ortada, nyine V8 ama hacim olarak 3,9 L'ye düşürülmüş, gücü sağlaması için de iki turbo eklenmiş. Sonuç 661 PS ve 760 Nm tork. 100 km hıza çıkması ardarda üç kere göz kırpma süresi kadar. Elektronik sürüş yardımcıları pist sürelerini 458'e göre belirgin düşürmüş. Çok hoş, adeta bir rüya...
    3 puan
  4. Beyler dün instagramda br şey gördüm. BU mUstangin kadranı Büyük resimde bakarsanız hız göstergesinde "ground speed" yazıyor yani "yer hızı". Bu uçaklarda olur yere göre hız anlamında fakat bu yer uçağı geyiğinden değil mustang adının amblemdeki yabani attan değil 2. dünya savaşının kazanılmasında payı yüksek olduğu düşünülen efsane P-51 mustang savaş uçağından geldiği için ona olan saygıdan dolayı imiş.
    2 puan
  5. İncelemeyi yapan arkadaş Focus demiş, diğer beygir sevdalısı editör arkadaş Astra demiş, görünen o ki astranın tek kazanan tarafı fazla beygir gücü olmuş ama haliyle o da ekonomik olmaktan uzaklaşarak beygirlerini pek avantaja çeviremiyor.
    2 puan
  6. Niye rakibi olmasın, bal gibi de rakibi. Amaç ne hızlı ve küçük bir araç sahibi olmak değil mi? 60.000 TL'de vermeye hazırsın. Seat ucuz marka da Ford premium sanki. İlk alacağım Cupra olur, sonra Polo GT, hatta bu ikisi arasında biraz gider gelirim, son bakacaklarım da Fiesta ile Clio olur. Bence Fiesta gereğinden pahalı, bu modeller de nasibini alıyor. 50-52.000 civarı ederidir. Fiesta satışlarındaki dramatik gerilemenin nedeni de fiyatı. Ayrıca performans verilerine bakınca sürüş dinamikleri dışında motorun pek öyle zehir - zemberek etkisi yaratmayacağı da ortada. (Cupra 6,9/228, Polo 7,8/220, RED/Black 9/201???) Tabii VAG grubunda DSG bonusu, avantaj mı dezavantaj mı herkes kendi karar verir. Manüelden arıza nedeniyle vaz geçmem diyenleri anlarım, ama manüeli araca hükmetmek için isteyenler DSG'yi manüel kullansınlar, bak ne güzel olur.
    2 puan
  7. erol otomotiv berk beye teşekkür ederim sağolsun telefonda ilgi gösterip focusumun arka amortisörlerini çok uygun fiyata tedarik etti.ayrıca erol otomotivle siteyi irtibatlandıran arkadaşlara da teşekkürü borç bilirim.
    2 puan
  8. test aracının ne demek olduğunu yukarıda (bir önceki mesajımda) dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. ...bu tür siteler / forumlar aynen sizin belirttiğiniz neden ile var zaten (deneyim paylaşımı vs.) ve otomobil dergileri - programları - blog'ları da benzer nedenler ile yayınlanıyor, takip ediliyor. Ancak atlanmaması gereken bir konu var... Profesyonellerin araçların performanslarını denediği kısa mesafeli / süreli testler, özellikle bu testlerin araçların limitlerini denediği kısımları trafiğe kapalı alanlarda, mesela pistlerde ve ya özel izin ile kullanılan rotalarda yapılır. ...bu sektörde hiç kimse araçların sınırlarını halka açık alanlarda / trafikte denemez. Amatör bir sürücü için en kolay ürün deneyimleme, araba örneğinden gidersek onu kullanma / hissetme yöntemi onu trafikte test etmektir. Test'in koşullarını da zaten belirtmiştim. Aksine talep var ise bu tür talepleri karşılayacak olan mercii yetkili satıcılar ve onların kullanıma sunduğu test araçları değildir. Mesela önümüzdeki hafta basın için Mondeo testleri var ... özel olarak izin alınmış güzergahta (..ve katılımcılardan feragatname alınarak) basın mensupları yeni Mondeo'ları sınırlandırılmış parkur'da kullanacak. (Sapanca ve civarında) Arkasından performans testleri geliyor, 16 - 17 ve 18 Şubat'ta (...gene feragatname alınan) katılımcılar (bu defa bayi ve ford çalışanları ağırşıkta olmak üzere) Mondeo'nun limitlerini zorlayacak ... ama yolda ve/veya trafikte değil. Bu amaç ile kiralanan Formula 1 pistinde bunu yapacaklar. ...anlayacağınız bizim sektörde kimse kimseye "Al hacım bu kuZu'yu, eti senin kemiği benim... git tütsüle!" diye araba verip trafiğe salmaz. Kimse bu tür bir davranışın etik ve yasal sonuçlarını göğüslemek istemez. Sonuç : Sunulan sınırlı test imkanı doyurucu değil ise tavsiyem profesyonellerin yapıp yayınladığı test sonuçlarına göz atmak ve internet'te paylaşılan deneyimleri okumaktır.
    1 puan
  9. Bu konu üzerine forumlarda ne zaman tartışma açılsa genelde aynı silahlar ve savunma araçları kullanılıyor. Ben de aynı yolda devam edeyim. Ancak amacım sadece fikir almak. Dizel araçlar pahalı alınıp pahalı satılıyor. Örneğin sıfır km bir dizel araç alındı. Yılda 10.000-15.000 km binildi ve 4 sene sonra yaklaşık 50.000 km'de satışa çıkarıldı. (Bu kilometreler için dizel alınmaz, alın size bir gıcık daha diye düşünmeyiniz lütfen )Satışta diğer değişkenlerin(boya, kaza vs.) de olumlu yönde olduğunu düşünürsek ikinci el, dizel, 4 yaşında kazasız, değişensiz, boyasız bir araç piyasa ortalamasının da üzerine rahatlıkla ve öncelikli tercih olarak satılabilir. Yakıttan elde edilen kâr da cabası. İşe sadece bu açıdan bakmak pek hoş değil fakat ülke koşulları belli. Peki aynı şeyi örneğin 1.0 EB motorlu bir araç için de söyleyebilir miyiz? Benim düşüncem satışta kaybın fazla olacağı, zorlukla elden çıkarılacağı ve yakıt olarak dizelden daha fazla bir yekûna ulaşılacağı yönünde. Belki bir avantajı vergi olabilir. Sizce?
    1 puan
  10. Bence de farklı markaların ömürlerine bakarak bir sonuca varamayız çünkü her markanın kalitesi, teknolojisi mutlaka farklıdır. Bir markanın dizeli öbürünün benzinlisinden daha uzun ömürlü olabilir yada tam tersi. Burada çalışma prensibi açısından bakarsak bir taraf da krank miline uygulanan yüksek torkla, yada yanma odasında açığa çıkan yüksek basınçla, daha mukavemetli malzeme seçimine giderek mücadele etmek gerekirken; diğer taraf da böyle bir durum söz konusu değil. Bence de dizel motor tasarımcıları, mevcut kuvvetleri düşünerek malzeme seçimi yapmalıdır ancak seçilen malzeme daha erken yorulabiliyor, ama bunu söyleyerek de dizel motor erken ölür demiyorum bu durum sadece dizelde elde ettiğimiz yüksek torkun motor ömrü açısından bize bir maaliyetidir diye düşünüyorum. Çünkü hep bir denge söz konusudur bir şeylerden kazanıyorsanız elbetteki birşeyleride kaybediyorsunuz demektir.
    1 puan
  11. 1 puan
  12. Arkadaşlar merhaba, İlk bakım zamanımız geldiği ve aks keçesi sorunsalı sebebi ile servis talebim oldu. Fordun sitesinde online servis randevusu alarak işe başladık. Aracımı aldığım Keleşler bayisini tercih ettim. Servis müdürü Mehmet bey saolsun serviste dolaşmama ve çekim yapmam konusunda çok yardımıcı oldu. Tüm aşamaları resimlemeye çalıştım. Faydalı olursa ne mutlu bana. Araç bilgileri: 2012 Focus 3 Tit+OP TDCI Sedan KM: 12.800 Bakım: Fix Peryodik Bakım (Motor yağı, Yağ filtresi, Hava Filtresi) Fiyat : 299 TL, 4 Taksit Aracım lifte alınarak öncelikle bilgisayara bağlandı. Hata kodları ve versiyonlar kontrol edildi. Yeni yazılım atılıyor. Servisdeki özel laptop. Tutamacına dikkat. Yeni versiyonun bilgileri Hava Filtresi ve yağ filtresinin değişimi için kutu yerinden çıkarılıyor. Eski ve kirlenmiş hava filtremiz Kutu çıktıktan sonra yağ filtesi ve turbo girişi açıkça görülüyor. Turbo pervanesine yakından bakalım Motor yağımız Mobil tam sentetik 5-30, yağ filtresi ve hava filtremiz. Özellikle mobil kullanılması beni çok sevindirdi. Başke yerlerde farklı ürünler kullanıldığını duymuştum. Yeni hava filtresi ve yağ filtresi Boşaltılan kirli motor yağı Sağ aks ve yağ sızıntısı aşağıdaki gibi. Son zamanlarda vites geçişleri kemikleşmişti. Şanzıman yağının eksikliği sebep oluyormuş. Aks yerinden çıkarılınca şanzıman yağı kopmle boşalıyor. Keçenin takıldığı yuva Eski keçe ve yeni Keçe yanyana Yeni şanzıman yağımız Yeni yağ özel bir cihaza boşaltılıyor ve basınç ile işaretli yerden dolduruluyor. Yeni yağ için herhangi bir ücret talep edilmedi. Bazı arkadaşların faturasında yanlış hatırlamıyorsam eklenen yağ ücretlendirilmişti. Liftte işimiz bittikten sonra motor yağımız konulup test sürüşü yapıyoruz. Yeni yazılım ile birlikte belli bir süre enjektörlerin şakırdama sesi yapacağı söylenmişti. Test sürüşünde bariz ses duyuyorsunuz. Enjektörler kendini kalibre yada ayarlamamı ne yapıyormuş. 20 km sürdü bu ses. sonra kesildi. Test dönüşü aracımız yıkamaya alındı. Toz içindeki motorda yıkandı. Kurutulursa herhangi bir sorun olmayacağı söylendi teknisyen tarafından. Ve sonunda ciğerlerimiz temizlendi, sürücü koltuklarındaki kafalıkların kromajı parlatıldı. Arka kapılardaki kolonlardan gelen patlak ses ve dikiz aynasının aşağıya eğilmesi otosana bildirildi. Gelen cevaba göre hareket edilecek. Bazı müşterilerde ise orta kosoldan gelen tıkırtı sesleri için fordun gönderdiği özel yalıtım malzemeleri ile sesleri kestiklerini söyledileri. Benim şikayetim olmadığı için o konuda birşey yapmadık. Tüm bu işlemler yaklaşık 5 saat sürdü. Bu sırada Yeni Kuga ve yeni Tit Dizel Focusu inceledim. Kuga 1.6 180 Bg Otomatik en dolusu idi. Test sürüşü teklif edildi ancak gerek duymadım : Focus için komple body kit ve arka difizör var. Meraklıları için resimledim onlarıda. Resimlerini aşağıda paylaşıyorum. Sorularınız var ise cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim. Ve Body Kit ile Focusumuz. Buda galeride hazır duran Focus fiyatı
    1 puan
  13. @, bir konuda hemfikiriz, ben de yazdım, Fiesta genelde pahalı, Red/Black 50-52 arası olmalı. Ama tabii amaç niş market ürünlerini de merkez istiyor diye pazarlamaksa ve sipariş üzerine gelecekse, atarsın oltayı beklersin (b)alıkları. Meraklısı çıkarsa satarsın. Tabii o zaman da merak konusu neden bu kadar reklamla uğraştığıdır Otosan'ın... Neyse vardır bir bildikleri, bana fiyatı nedeniyle asla cazip olamaz. Rekabet konusuna gelirsek, rekabet kriterlerini belirlemek lazım. Amaç B sınıfı, 3 kapı, uçan kaçan araba ise ve fiyat da bir kriterse, ki bence çok ama çok gerçekçi bir kriter, Cupra bu grubun içinde rakipsiz kalır. Tabii 208'de bir seçenek, unutmuşum, gerçi fiyat biraz zorluyor. Neyse kısmet, nasip,diyelim bir kez daha...
    1 puan
  14. Çok güzel birşey sorup altına reklam niyetinde site reklamı koymana hayıflandım ki, moderasyona uğraşmış.
    1 puan
  15. Şu dizeli 100.000 den sonra kaldır at mantığından artık gına geldi, araştırınız efendim, neye dayanarak bu imaj olştu bilmiyorum ama bana göre bu hurafe tüketim ekonomisinin bir dayatmasıdır, aldatmacadır. Dizel motorlar bilinenin aksine benzinli motorlara göre daha sağlam yapıda ve daha uzun ömürlüdür sadece bakımları biraz daha dikkat ister. (kullanılan yağ / yakıt kalitesi). İyi bakımlı bir dizelle bana göre en az 350.000 km. yapılır sonrasında iyi bir rektefiye ile bir o kadar daha yol yapar. LPG mi Dizel mi derseniz tabi ki herkes tartışmasız Dizel diyecektir, olmadı turbo benzinli diyecektir. LPG'nin günümüz teknoloji motorlarında artık yeri kalmadı, yeni Ecoboost, Tsi ve bunları destekleyen hybrit motorlar ile tarih olmaya mahkum oldu.
    1 puan
  16. Abi Yakup haklı bence GTi sınıfı farklı. Orada 208 GTi , İbiza Cupra , fiesta ST ve Polo GTi var en kötüsü 180 bg Hepsinin 0-100leri 8 saniye altında. Bunlar içinde 208 GTi ı tek geçerim 65 bine veriyorlar, hem acaip dolu, hem 200 bg en iyi performans, hem çok tarz bir araba, hem de acaip bir GTi geleneğinden geliyor. Fiesta red/black ise arabam şekil olsun biraz da spor olsun standart modellere geçilmeyeyim ama GTi da olmasın (o ülkelerde GTİların vergisi de kaskosu da manyak yüksek olabiliyor) diyenler için. Yakupun dediği gibi tek rakibi polo blue GT . Fiesta black polo blue GTden her konuda zayıf fiyatı da pahalı çünkü polo blue GT 61000 TL Burada FORD indirim yapıyor diyoruz ama elde kalan sedan tdci focuslara yapıyor fiesta red gibi kupon siparişle gelen arabaya indirim olu mu ? Yavv hepsini tanıdığım Şahsuvaroğlu 1.0 HB istediğimde siparişle 3 aya gelir 250 TL de indirim sana yaparız dedi. Otokoç a gittim indirim olmaz liste fiyatı dedi. Fakat poloda kafadan 2000 indirimi alırsın. Bu forumda 2 tane alan var işte.. Yani polo blue GTyi 59a el sıkışırsın ve bu arabada geçen başka konuda bayıldığınız DSG otomatik var. Fiesta red black 50 bin olsaydı alınırdı.
    1 puan
  17. Senin videosunu çektiğin,test ettiğin araç değil mi bu?
    1 puan
  18. Sabrinin arabası X paket olduğu için farları orjinal. Arıza lambası vs için bu linke bakabilirsiniz:
    1 puan
  19. ...bence de hiç elinizi sürmeyin nazar boncuğu olsun.
    1 puan
  20. Aha! Bu defa reklamlara müyendis takımını bulaştırmamışlar ... Daha dün geyik yapıyorduk "yeni reklamlarda sürtünmesiz kaplama yapılmış tekerlek poryaları öne çıkar ya da ekstra katoferez yapılmış taban saç'ı" diyorduk ki ... öyle olmamış. Güzel! (bkn.bazen yanılmak güzeldir)
    1 puan
  21. Harika bir konu,ozellikle Cem Beyin anlatimiyla birlikte hayallere dalmak guzel.Bence konu devam eder ve herkes arada sirada hayallerindeki otomobilden bahsederse guzel olur. Ben kendime adima hep M serisi hayal etmisimdir.Mesela
    1 puan
  22. Önemli olan bir tam depo ile kaç kilometre yaptığınız. Yakıt ışığı yandığında deponuzu tabanca atana kadar doldurun, günlük kilometre sayacını sıfırlayın ve yeniden depo ışığı yanana kadar kullanın. Bunu bir iki kere daha yaptığınız zaman kullanım alışkanlıklarınıza ve günlük rotanıza göre gerçek tüketiminizi hesaplayabilirsiniz. Eğer bu değerde, yani full depo ile (örnek:590km yapıyorken bu değer 510'a düşer ise...) ulaştığınız menzilde sapma yaşanır ise durumu o zaman masaya yatımanız gerekir. ...anlık tüketim ve kalan kilometre/menzil değerleri size genel fikir vermek ve kibar tabiri ile sizi uyarmak için sergileniyor, unutmayın. Göstergedeki değerin dolum sonrasında neden hemen değiştiği olayına gelince. Yakıt işinde "kesafet" diye bir kavram var, akaryakıt şirketlerinde ... özellikle dolum esnasında bu konu tam bir sanat haline geliyor. Yakıt rafineri ana tanklarından mı alındı? Yoksa hatlardan mı geliyor? Hava durumu ne? (gülmeyin ... çok ciddi fark oluşuyor) vs.vs. Nakliy ve dolum esnasındaki bulşma, kirlenme yani fire verme ve kesafet (yoğunluk) akaryakıt işinde size milyonlar kazandırabilir ya da kaybettirebilir. Aynı şey yakıtı alırken de geçerli. Hava sıcaklığı ne? Ne tip yakıt alıyorsunuz? Yakıt dinlenmiş mi (yani içindeki mekanik kirliliğin yerçekimi ile çökmesine zaman tanınmış mı?) yoksa taze! mi (taze! olan makbul değildir) benzincinin tankları temiz mi? ...ya da sizin tank ne durumda? ...??? Demeyin, sizin tankınızın dibindeki yakıt tortusu işin gidişatını etkiler. Malum o tortu mekanik kirliliktir (yani yoğundur) yakıt depoya dolduğunda o tortunun bir kısmını kaldırır, deyim yerinde ise dolum anında tank "bulanık" hale gelir ve yakıt karışan mekanik kirlilik nedeni ile normalden daha -yoğundur- , ayrıca yakıt doldurulurken (özellikle yüksek oktanlı benzin dolumunda) depo'ya yakıt buharı'da dolar. Yani tabanca atıp kapak kapatıldığında tankınızdaki yakıt bulanık ve tankın üst kısmı + yakıt dolum borusunun altındaki geniş bölüm yakıt gazı ile doludur ... o ilk anda bu bilgi doğal olarak sensörleri yanıltır. Deponuzda (misal veriyorum) 50lt yakıt varsa onun 52lt gibi algılanmasına sebep olur. Biraz zaman geçince mekanik kirlilik deponun dibine çöker, yakıt buharı fazlası var ise genleşme valf'i ile atılır ve sistem normalleşir. Yani kalan menzil göstergesi görece normalleşir ve anlık tüketim değerlerinizi baz alarak size yaklaşık menzil göstermeye başlar. ...yani bu normal bir durumdur. endişeye mahal yoktur ... güle oynaya, iyi günlerde & sağlık ve de sıhhat ile araç kullanılır. (bkn.takmayın kafanıza)
    1 puan
  23. sigortaların bulunduğu panelde hava koşullarından dolayı nemlenme oluyor..bu panel torpido gözünün altında yolcu koltuğu tarafında bulunuyor üzerinde ısı izolasyonu olan bir bez parçası var muhtemelen bu çok emanet duran parça düşmüş ve ayağı ıslak biri tarafından da panonun nemlenmesi muhtemel ... iki ayrı bölmeye yani hem teyp hemde göstergenin elektronik düzeneğinin birleştiği tek yer orası kendinizce basit bir izolasyon yapabilirsiniz oraya ben sıkıntının oradan kaynaklandığını düşünüyorum şahsi fikrim..
    1 puan
  24. sorun çözüldü regulatörde gaz çıkısını yapan parça çatlamıs orda kaçak varmıs değiştirildi kokudan kurtuldum
    1 puan
  25. Ti-VTC yol verİsi paylaşayım. Yazın 780 km yol yaptım. Depoyu evden çıkarken doldurdum. Klima açık. 100-140 km arası bastım bir yerde 170km denedim o sayılmaz Ortalama 6.2 yaktım. Aracı çok iyi tanımadığımdan çok agresif kullanmadım. Kış verisi şehir içi 10 lt tüketim. Aslında 8 kadar çekebiliyorum ama eski aracım çok seriydi aynı zevki bunda tatmaya devam etmek istediğimden 10 lt/(100km) katlanıyorum. Şehir içi çok kısa mesafelerde de kullandığımdan böyle olduğunu düşünerek sakin kullanım verİsi birazda uzun bir güzergahta 8.4 litre (100km) yakaladım. 125 Beygirin zevkine varmayacağım basmam gaza derseniz evet tasarruf edebilirsiniz
    1 puan
  26. elektrik arızası bu, kablo grubu soketi çıkmış ... sigorta yanmış ne bileyim? röle hatası vs. bileşik gösterge paneli ile alakası yok. (bence) servisin elektrik teknisyeni ölçüm yapacak, kısa devre - yanık devre vs. arıyacak. ...araca sonradan alarm - teyp - multimedia - navigasyon - sis farı vs. bir şey takıldı mı acaba? (GPS lokasyon cihazı gibi ekipman da olur) yani aracın tesisatına bir şekilde müdahale edildi mi? alçak gerilim elektrik işinden gayet iyi anlayan üstadlarımız bu forumda faal durumda, onlar daha etkin / ayrıntılı yorum yapabilir (sonuçta ben mekanikçiyim...elektrik olayına fazla da kafam basmaz) topu bu aşamada üstatlarımıza devrediyorum
    1 puan
  27. arkadaşlar müsade olursa bu konu ile ilgili bir kaç söz de ben yazayım,ben far ve stop ların montaj ve test edildiği makinaların tasarımlarını yapıyorum.Bu konu ile ilgili bazı farlarda goratex dediğimiz bir parça vardır bu parça farın havalanmasını sağlar faka tsu almasını önler,bazı farlar da da havalandırma tapaları vardır.bu buğulanma bizlerin göremediği fakat çok hassas cihazlar yardımıyla anlaşılabilen boşlıklarından soğuk havanın farın içine girmesi ile oluşur.Fakat kısa sürede kendiliğinden gider gitmiyor sa hava boşluğunun arttığı anlaşılır.Buna da sızdırmazlık testi dediğimiz bu işi yapan makinalar da kontrol edilir.
    1 puan
  28. Hem Navitech hem de Cyclone'cular aynı şeyi söyledi Yakup, arabada -aktif- durumda Sync2 olmasa da anladığım kadarı ile ya yazılımsal ya da kablolama vs. kısmında bir uyumsuzluk var. Şu anda elimizde olan Nav.setlerini (Focus3 için) kullanabilir miyiz?! Diye sorduğumuzda iki firma da aynı cevabı verdi. "Bizim Sync2'ye uyumlu ekipmanı ayarlamamızı bekleyin" ...belki Microsoft kıllık yapmıştır, atıyorum fazladan lisans parası almak için ufak - tefek şeyler değiştirmiştir ... ama sonuçta şu an Focus MCA'ya ve Kuga ICA'ya sonradan navigasyon takamıyoruz. Adamlar hem T.C'de hem de Ford Int. ile anlaşmalı olduğu için el mecbur bekliyoruz Onun için de Sertaç bey "Şubat Ortasında Yeni Nav.steleri geliyor" dediğinde vallahi sevindim. Aralık'ta araç verdiğimiz ve Nav.bekleyen müşterilerimiz var... edit : bak aklıma ne geldi ... belki standart hale gelen "Lastik Basınç Uyarı Sistemi" bu -uyarlama- gereğini doğuruyordur. elektronik pek de kafamın bastığı bir konu değil, o yüzden elemanlara -neden- diye çok da üstelemedim. Eski usul, çelik ... lastik ... benzin adamıyım ben yahu, silikon du, devreydi ... işte ancak sonradan öğrendiğimiz kadarını biliyoruz 2,000TL + gibi bir rakam bekliyorum, ama 2,700 - 2,800 gibi değil ... daha çok 2,300 gibi gibi. Tam rakam Şubat başındaki Merkez Bankası Efektif (Dolar) kuruna bağlı olur tabiki.
    1 puan
  29. o zaman sen istiyor duj ödeyecek yüz dolar daha
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.