Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

29-09-2017 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Bugün yaşadığımız tablo tamamen 80 darbesinin orta vadeli sonuçlarıdır. Amaçsız, özünde inançsız, korkak ve çıkarcı yeni nesiller var artık karşımızda. Bir de biz millet olarak bireysel tepki vermeyi bilmez, ortak toplumsal refleksler oluşturmaz ve ancak aidiyet şemsiyesinde var olabilir durumdayız. Tepkileri yönlendirebilecek bir alternatif lider yok, olmasına izin verilemeyecektir de. Yoksa yumurtaya mı?
    4 puan
  2. Bakan açıklamasında 100 bin liraya araba alan da 200 bin liraya araba alan da aynı mtv yi ödüyordu. Burada bi haksızlık vardı diyor. 200 bin liraya araba alan adam zaten tonla vergi ödüyor ötv ve kdv adı altında. Onlar vergiden sayılmıyor mu arkadaş.
    3 puan
  3. koyunlar memnun halinden akkoyunun biri şöyle yazmış forumun birinde "Çanakkale'de halkımız buğdayını ,ekmeğini vs. devlete ,askere bağışlamadı mı bizde devletimiz için vergimizi verelim vs. ne olmuş" . TR 'de böyle adamlar çok olduğu sürece Mtv %100 de artsa ses çıkarmazlar ,adamlar ne olursa olsun "Koşulsuz Kabul" zihniyetinde .Hayaldi gerçek oldu
    3 puan
  4. Şu patlıcan taşıyan kargo mu :):
    2 puan
  5. 80 dönemi sonrası (benden daha iyi bilirsiniz) nasıl ki apolitik bir nesil yetiştirildi ise, Şu andada o nesil kendi çocuklarına aman ona buna karışma sesini çıkarma işinden, koltuğundan, yerinden olursun diye telkinde bulunuyor. Ben bu yeni nesile YOYG Nesli diyorum... (Yandaş Olmasanda Yandaş Görün)... Ve bu kesinlikle apolitiklikten daha tehlikeli... Hıyarın bile bir duruşu var, bizde o bile olmadığından yoğurtlasak bile bir cacık olmaz bizden malesef...
    2 puan
  6. Bir sivil itaatsizlik eylemi olarak geniş bir kesim ödemese güzel bir tepki olurdu. Ya da araçlarla yolları kapayarak protesto edilse mesela... Ama bizde böyle bir bilinç yok. --24 dakika sonra eklendi-- Bu arada dahası da var. "Biz her zaman vatandaşımızın ihtiyacını ve taleplerini dikkate alarak, vergi oranlarında her zaman için aşağı yönlü indirim yapmayı hedefleyen bir hükümetiz. İleride herhangi bir zamanda ekonomimizin imkanları dahilinde vergi oranlarını her zaman aşağı çekebiliriz” diyerek vatandaşlara büyük müjde (!) veren Ağbal değer tabanlı vergi sistemini de duyurmuş. Buna göre yeni model hayata geçiyor. Öncelikle araçlarda otomobilin değeri tanımı yapılacak. Otomobilin vergisiz ilk fiyatı taşıt değeri kabul edilecek. Yeni modelde silindir hacmi ve yaş yine kriter olarak kullanılacak ancak belirlenen taşıt değerleri de vergilendirme için esas olacak. 1300 cc ve aşağısı araçlar ile 1301-1600 cc arasındaki taşıt değerleri 40 bini aşmayan, 40 bin-70 bin arası ve 70 bin’i aşanlar olarak üç aşamalı olacak. 1601-1800 cc arası ile 1801-2.000 arası cc arası araçlar 100 bin’i aşanlar ve aşmayanlar olarak ikiye ayrılacak. 2.001-2.500 cc arası araçlarda sınır 125 bin, 2.501- 3.000 cc ile 3.001-3.500 cc motor silindir hacmine sahip olan araçlarda sınır 250 bin, 3.501-4.000 cc motor silindir hacmine sahip araçlarda sınır 400 bin ve 4.001 cc ve üstü motor silindir hacmine sahip araçlarda da sınır 475 bin lira olacak. Araba ilk alınırken vergisiz hali dikkate alınacak. Arabanın ilk değeri 40 bin liranın altındaysa 904 lira vergi ödenecek. Arabanın değeri 40 bin lirayı aşıyor ama 70 bin lirayı aşmıyorsa 994 lira, 70 bin lirayı aşıyorsa bin 85 lira ödenecek. 40 bin lirayı aşmayan araçlar için artış yüzde 40 olurken, 40-70 bin lira arasındaki araçlar için artış oranı yüzde 53, 70 bin liranın üzerindeki araçlar için de yüzde 68 artış anlamına gelecek. 1301-1600 motor gücüne sahip araç için 40 bin lirayı aşmıyorsa bin 449 lira, 40 bini aşıp 70 bini aşmıyorsa bin 593 lira, 70 bini de aşıyorsa bin 738 lira ödeyecek. Bu model yeni alınan araçlar için geçerli olacak. Tasarıda daha önce alınan araçlara getirilen yüzde 40 zamlı MTV de madde olarak yer aldı. MTV, 1 Ocak 2018’den itibaren 3 aşamalı olarak ödenecek.
    2 puan
  7. Gereksiz yere endişelenmeyin. Ekspertiz şirketlerine güvenmeyin, genelleme yaparak aracınızdaki problemleri sizi söylemeleri çok yanlış. Bu tip insanlar genelde işkembeden şudur budur der, saçma sapan yüksüz dynolarında arabanızı ölçer kafanızı karıştırırlar. Arabanızda bir problem görüyorsanız eğer servise götürüp inceletin.
    2 puan
  8. Sorun map sensöründen olsa arıza alırsın, çünkü map sensörü düzgün ölçmüyor olsa, içeri giren havayı maf'dan karşılaştırıp arıza yakar araban. Bunu sana söyleyen kimse Med17.2 beyinin selamı var dersin hocam. Bir de sana söylenen map sensör fiyatını duydum, bi yanlış var o işte, 150-250TL arasında fiyatı olması gerek. Sen bence arabandaki DTC kodlarına bi bak, ayrıca 3. vites 2000 devirde gaza oturdugunda boost'un kaç bar olduğuna bak. 1.2-1.35 arası olması gerek.
    1 puan
  9. Arasın allah cezasını versin 1 hafta dayanabildim şirket olarak anlaşmayı yapıp iptal ettim ups ile devam ediyorum
    1 puan
  10. Hepsinin boynu altında kalsın. Düzgün çalışanı yok ki. Biz şirket olarak neler yaşıyoruz. Kargolar nerelerden çıkıyor. Patlak koliler, faturası kaybolanlar, günlerce teslim edilmeyenler... 2 günlük yerden 1 günde getiren firma daha sonra 1 günlük yerden 3 günde getiremiyor v.s. v.s.
    1 puan
  11. Geçmiş olsun,Mertcan
    1 puan
  12. FMY'nin nesi kötü? Markaya otomobil alırken güvenmişsiniz, bence yağda da güvenebilirsiniz.
    1 puan
  13. Expertiz firmaları (özellikle Otorapor) abartarak anlatmayı, alıcının aklını bulandırmayı çok sever. Aracın rutin bakımının yetkili serviste kaydı yok ise muhakkak rutin bakımı yaptırın, satıcının sanayide yeni yaptırdım vs.. demesini önemsemeyin, işi sağlama alın. Enjektörde şakırdama, gereksiz vuruntu sesleri, anormal titreşim, sabahları geç ve/veya zor çalışma, yolda giderken 1500 devirde dip gaz yapıp 4000 devire çıkana kadar duman yoksa hiç uğraşmayın. Turbo sesi kişiye göre değişir, özellikle yaşlılar yüksek frekanstaki sesi duyamadıkları için turbo sesi duyamaz iken, genç birisi ıslık sesini çok rahat duyabilir.
    1 puan
  14. insignia 2.0 cdti cosmo otm. (160 hp) , buna ne dersiniz? https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2010-opel-insignia-2.0-cdti-160-hp-cosmo-hatasiz-85.345-km-482657469/detay/
    1 puan
  15. Ben bir kamu kurumunun yazı işleri biriminde memurum. BİMER, CİMER ve SABİM sistemlerinin hiç bir anlamı yok. Şikayeti yapıyorsun. Sonra o şikayetini, senin şikayet ettiğin kuruma gönderiyorlar ve sana cevabı o kurum veriyor. Bence de bu işe toplu şekilde bir tepki gösterilmeli artık.
    1 puan
  16. Benim de Apple öneresim gelmişti de vazgeçmiştim ne gerenk var diyerekten. Adaylar arasında Asus Zenbook, Dell inspirion ve Lenovo Yoga var. Önerdiğin model için şurada çok güzel bir inceleme var abi: https://www.ultrabookreview.com/11810-asus-zenbook-ux360ua/ Bu adam direkt en alınasılar arasında 2. sıraya koymuş, ilk sırada HP Spectre x360 13 var, ben hp'yi narin bulduğum ve fiyat farkı çok olduğu için eledim, Lenovo Yoga 900 var, ciddi benzer özelliklerde, SSD'si biraz daha küçük ama bu devirde 64 gb usb 3.0 belleklerin gayet küçük ve kullanışlı olduğu düşünülürse ya da upgrade durumuna bakılırsa olabilir gibi duruyor. Yurtiçi yurtdışı yorumlarına biraz daha bakınmak gerek, uzun vadeli kullanımda menteşelere ne oluyor meraktayım ben de. sayende de bu kadar detaylı inceleyen bir site de bulmuş oldum abi
    1 puan
  17. Kardeşim bikere yaptirdi,minihasar trimer kaydindan dolayi tekrar yaptirmadi..
    1 puan
  18. Zor bir durum. Yakıt kaynaklı arıza ise öncelikle servisin bunu yazılı tebliğ etmesi gerekir. Sonra son yakıt alınan yerin bağlı bulunduğu şirkete şikayet başvurusu yapmanız lazım. Bu süreçte depodaki yakıttan örnek alınarak incelenir. Aynı zamanda istasyondan da örnekleme yapılır. Sıra dışı bir durum varsa tazmin etme yoluna giderler. Yakıt istasyonları plaka bazlı fatura sitemi kullandıkları için başvuru için yeri ve zamanı hatırlamanız yeterli. Kimse kolay kolay tazmin yoluna gitmeyeceği için tüketici mahkemesine ve bilirkişi raporuna kadar varabilir iş. Avukat görüşü de alın bu arada, tanıdık varsa özellikle. Yakıt deposuna yakıt eklemeyin ve boşalttırmayın. Sorular: 1. Yakıt pompası arızası niye 7800 TL tutuyor? 2. Tam olarak yapılacak işler nedir? 3. Tut ki hukuksal yol olmadı bunu yetkili servis dışında iyi bir ustaya yaptırmak maliyeti ne kadar düşürür? Sonuçta zor bir süreç, geçmiş olsun ve kolay gelsin. Bir de aracınız yakıtı Opet'ten almadığınız için garanti dışı kalmadı, yakıt kaynaklı arıza olduğu için garantiden onarılmıyor. Opet olsaydı anlaşmaları gereği masrafları üstleneceklerdi. Yakıt bozuk çıkarsa yine tedarikçi üstlenir. Ama yazdığım gibi mahkemelik olma şansı yüksek. Gelişmelerden bizi de bilgilendirirseniz yol gösterici olabilir. Not: @Serkan Karakoca ile yakın zamanda yazınca okumadığımdan benzer şeyleri yazmışım. Teyid olsun...
    1 puan
  19. geçmiş olsun kredi kartı ektreside olur kredi kartı ile alınmış ise yakıt ... ayrıca mazot pompası öyle hemen bozulucak bişey değil bence aracın kmde yüksek değil .Yerinizde olsam başka bir servistende teyit alırdım. diyelim ki mazot pompası arızalı söktürün götürün bir özel enjektör ve pompacıya baksınlar ne gerekli ise yaparlar zaten istanbulda uzman dizeli öneririm.zaten götürdüğünüzde size ne kadar tutar tamir olur mu olmazmı kaç gün sürer arızayı gidermek hepsini söylerler. yetkili servistende yazılı bir belge alın arızanın yakıt ile ilgili olduğu şeklinde deponuzu boşalttırmadan bilirkişiye numune aldırtın tahlile yollayın dışarda arızayı gidermek için harcadığınız tutarlar içinde fatura alın faturada şasi motor numarasını plaka numarası yapılan işlem yazılsın ilk önce yakıt aldığınız istasyonla daha sonra tavırlarına göre bir avukata vekalet verip tüketici mahkemesine verirsiniz.
    1 puan
  20. Mutlu bayisi bul, EFB.L2.63.060.A iste. 300 TL civarında bulursun. Bir yıl önce 250'ye almıştım ve pek "Mutlu"yum...
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.