Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

15-12-2017 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. 1.5 tdci Focus ilk bakım ücreti 397 lira tuttu Tarsus Otokoç'ta. Önce polensiz hesapladı "480 lira." dedi tüm indirimler uygulanmış olarak. Bir de polenli hesaplayalım, deyip poleni ekledi ve bir sürprizle karşılaştık rakam 590 liraya ulaştı ve sistem birden 200 lira indirim uyguladı. F Kasko yapmışsınız ve onunla ilgili bir kampanya varmış, dedi arkadaş. Böylece polenli hali polensizden daha ucuza geldi. Poleni eklemesek rakam 500'ün altında kalacak ve daha zararlı olacaktık.
    4 puan
  2. kaskonuz yok mu, orjinal parça kullanma zorunluluğu yok mu? götürün ford servise bu sefer 16 değil 26 çıkar masraf, araçta perte..
    4 puan
  3. Çekici ücretini önceki ödediğinizle kıyaslamayın. Orada 1 km bile götürse bu işin bir başlangıç bedeli var. Sonraki mesafelerde oran düşer. 55 km götürdü diye sizden 800 lira alacak değil. Ayrıca sizin tamircide eksper tarafından görülen bir aracın tekrar serviste eksper incelemesi yapılır mı o da soru işareti tabi. Önce bu durumu bir netleştirin sonra servise çektirmeyi gündeme alırsınız. Ayrıca serviste perte çıkarma imkânı bulamasanız bile aracınız en doğru şekilde onarılmış olur. Elektrik aksamından bahsediyorsunuz, göğüs ve torpidonun değişeceğini söylemişsiniz. Bunlar her yerde güvenle yaptırılacak işler değil.
    2 puan
  4. Exper araci perte cikaramaz, oyle bir yetkisi yok. Aracin hasarini ve masraf bedelini cikartir. Sigorta sirketi perte cikip cikmayacagini belirler. Siz ahmete mehmete gidene kadar servise gitseydiniz eger alayina isyan inadina izdirap ne gorseler cikartirlardi.
    2 puan
  5. Herkeze konyadan slmlar. Aracımı 02.02.2016 da Ankara tur otodan 2.el olarak aldım.. İlk yaptığım değişiklik. farları karartmak oldu. zaman ilerledikçe,aracı satıp bir üst modellere bakalım dedim.ama sonra bundan daha iyisinimi bulucam diyerekten,formlarda gördüğüm 2,5 lardan gaza gelerekten, ST yapmaya karar verdim. birazda böyle binelim dedim. formda konu açtım ve bana yardımcı olan @Öztunç Ünal'a teşekkürlerimi iletirim, ve kendiminde uğraşları ve araştırmalarımla ST ön tampomla başladım çalışmaya. spoylerimi de . apc plastikten buldum ama foto çekmeyi unutmuşum. yan marşpiyel ve difüzörü fiber kullandım . orjinal bulamadım kaportacı arkadaş,fiberleri yonttu,biçti çok güzel bir işçilikler montelendi ve boyandı. 18" bulmuş olduğum jantlarıda taktık. eğzoz uçları ile noktaladık şimdilik ve extralara devam edeceğim inş. havalar kötü gidince pek düzgün foto çekemedim. arayışta olduğum ışıklı vites topuzu ve st el freni kabzası var. Elinde olan veya yardımcı olabilecek varsa seviniirim. sırada elimde olan ve montajını beklettiğim ptc heater var. bundada tek sıkıntım. ptc deki data kaplosu fişi yok . bunu araçtakini kesip kılasik bağlayıp bantlasam olurmu . bir bilgi verirseniz sevinirim . ona göre işe koyulcam Hayırlısı ile gönlümüze göre ve kesemize uyğun bir şekilde topladık. allah herkezin gönlüne göre versin. inş.
    1 puan
  6. 1 puan
  7. Serkan abi gerekli açıklamayı bana göre yapmış bu sebeple tekrar etmedim şahsen Kalabalık olmasın değil mi. Söylendiği gibi gitmeniz kafi, donanım vb şeyler daha önce ilettiğim başlıklarda mevcut zaten. Arabayı ne zaman alırsanız alın hangi yıl üretilirse o model yılına sahip olacak yani alacağınız arabanın modelini vs bayiiniz biliyor olacak
    1 puan
  8. Pardon. Benimkisi sazanlık olmuş. ? Haklılığın bunlarla alakası sıfır tabii ki.
    1 puan
  9. 1 puan
  10. Orjinal tesisatta ortası boş. Sikinti yok şemada, test ettim ben
    1 puan
  11. Değer kaybı tazminatını almak için sigortacınla muhakkak görüş.
    1 puan
  12. Benim emektar focus 2 ile 3 sene önce köpeğe çarpmam sonucu aracımı ford yetkili servisine çektirdim.Tamponda kırıklar ve radyatörde su kaçırma vardı.Eksper parçaların tamirini istemiş.Parçaları tamire yolladılar.Tampona tamir edilemez raporu geldi.Yenisiyle değiştirdiler.Radyatörde tamir oldu.Birde radyatör fanı değişti.Yani benim kaskom olmasına ve yetkili servise çektirmeme rağmen ilk etapta eksper tamir yoluna gitti.Sanırım yetkili serviste olsa eksper tamir istiyebiliyor.Ama tabi buna rağmen o zaman için 3000 lira fatura kesti servis kaskoya.Yani tamir yoluna dahi gitseler serviste masraf hertürlü sanayiden bayağı fazla çıkıyor. Servise aracınızı çektirirseniz aracınızın perte çıkarılma ihtimali daha yüksek.Böyle bir ihtimal için 300-500 lira gibi bir çekici parasından kaçmamalısınız.Aracınız perte çıkarılmazsa ağır hasar kaydı olan bir araca bineceksiniz bunu unutmayın.
    1 puan
  13. Mca ve makyajsız kasada sadece kilitleme sinyali ve kilit açma sinyali ters:) Sen bir şekilde kablo kombinasyonunu yapmışsın
    1 puan
  14. Ankarada olupta apple marka urun almayi dusunen arkadaslara; Yerel Apple uzmaniniz Gurgencler, yetkili satis ve servis magazalari Yarin saat:15.00'da ANKAmall'da aciliyor.Acilisa ozel MacBook'larda 1.000TL, iPhone ve iPad'lerde 300TL INDIRIM Surprizler sizleri bekliyor.
    1 puan
  15. Şimdi birinde çıkmış ise obden yazan biraz bekleyin yakın zamanda diğer firmalarda yapar olay beyinin güvenlik duvarını kırıp işlem yapmaya musaade edilmesi beyin sökülüp içi açılıyor yapılan lehimle güvenlik duvarı kırılıp yeni yazılım yüklenmeye hazır hale geliyor diğerinde obden yazanda önce güvenlik duvarını kırıp sonra yeni yazılımı yüklüyor
    1 puan
  16. Bu ürüne benzer ürün kendim yaptırdım.Benden sonra da omsa line tarafından yapıldı. kullananlar var ama aradığın araca göre kontrol et sorunsuz kullanırsın diye tahmin ediyorum --49 dakika sonra eklendi-- benim kendim yaptığım kolçak yardımcı olursa
    1 puan
  17. yetkili servise götürün direk aracı ... boş verin tanıdık manıdık kaportacıyı ...
    1 puan
  18. Antep koşullarında ne idüğü belirsiz birine motor yazılımımı elletmem. Aracınız garantide ise garantinin en azından motor için bozulma olasılığını da unutmayın. Bu bağlamda belki en az riskli olan Racechip eğer güç arzusu dorukta ise düşünülebilir. Ancak fiyatlar pek öyle yazdığınız gibi değil, burada, çakma bir şey olmasın. Doğrusu uygun biz zaman kollayıp Ankara'ya Servet'in yanına uğrardım.
    1 puan
  19. Seni öpeceğim öpeceğim öpeceğim Gecenin 2 sine kadar balataları sıyırmıştım arabanın bagajında Her türlü kablo kombinasyonunu 4 kolda denedim.Arabayı bilgisayara bağlamak hiç aklıma gelmedi.Daha konunun başında okumuştum halbuki
    1 puan
  20. Merak etme... don atlet bizden
    1 puan
  21. Chris Harris'ten sonra Jeremy Clarkson geliyor Bölüm Amazon Prime'da yayınlanıyormuş.
    1 puan
  22. Yazılım olmadan ne hayal ediyorsunuz? Kutu içi K&N hava filtresi ile 1-2 PS ve belli belirsiz bir çekiş artışı sağlarsınız. Özetle turbo beslemeli motorda yazılım olmadan bir yere varamazsınız. Yazılım konusunda da iki somut seçenek var: Doğrudan beyindeki yazılımı değiştirmek. Bu en güvenli ve etkili yöntem. Ancak garanti dışı kalma riski var. Ortalama 25-30 PS ve 50 Nm civarında tork kazandırır. Yazıldığı gibi @Servet Ö. ile görüşebilirsiniz veya Superchips temsilcisi BTG Maslak ile irtibata geçebilirsiniz. 1500 TL altında olacağını sanmam. Diğer seçenek beyindeki programı aldatan bir çip takmak. Bu kolay takılır sökülür olduğu için servise giderken çıkartılarak garantiyi bozma riskini düşürür ama tamamen yok etmez. Çok sağlıklı bir yöntem olmasa da yıllar içerisinde belli bir güvenlirlik kazandı gibi görünüyor, hatta yurt dışında bunu ekstra motor garantisi vererek satan kuruluşlar bile var. Beyanlara göre güç kazanımı 22-33 PS arasında, tork da 36-56. Daha da ekonomik sayılabilir. Burada. Bunlara itibar etmeyeceksiniz boşuna yazışmayalım. --1 dakika sonra eklendi-- Atağı siz yapın, ondan da cevap bekleyin.
    1 puan
  23. Konuyu kirletmeden vurup kaçayım. %11.1 büyümüşüz güya, ama yanlış tarafta oturuyoruz. Vicdanımız rahat, namusumuz yerinde, ama cebimiz boş.
    1 puan
  24. @Ugur Ş. Bey turbo "lag", ya da dilimizdeki ifadesiyle turbo gecikmesi, motor rölanti devrinden yük devirlerine yükselirken turbonun devreye girmesine ve ekstra güç sağlamasına kadar geçen süredir. Eskilerde turboların etkili güç vermeye başlaması 3000 dd dolaylarında başlar, o devre kadar motor güçsüz hissedilir, sonra birden şahlanır giderdi. Aniden hızlı kaçmak istediğinizde düşük devirde yakalandığınızda gaza basınca istediğiniz tepkiyi hemen alamaz ve daha da sert basardınız, bu arada araba turbo devrine ulaşınca birden fırlar ve özellikle trafikte iseniz kontrol güçleşebilirdi. Şimdilerde turbo teknolojisi gelişti ve çoğu modelde 1500 dd civarında yeterli güç üretmeye başlıyor turbolu motor, bu da bahsettiğimiz gecikme fazının azalması/kısalması demek. Yine de rölanti devrinde debriyajı yumuşak bırakıp sonra ani hızlanmak istediğinizde çok kısa süreli bir gecikme ve sonra tepkime hissedebilirsiniz. Bunun için de özellikle dizellerde biraz daha fazla gaz vererek debriyajı bırakmak ve o dipteki devir bandını debriyaja yedirmek bir çözüm olabilir. Seçim konusuna gelirsek Benzinli atmosferik + Sessiz ve sarsıntısız çalışır + Üst devir bandında (4000-6000 dd) etkili ve akıcı güç üretir + Çabuk ısınır, kışın kalorifer kullanılan yerlerde bu iyi bir özellik + Çok soğuk bölgeler için: Yakıt donma riski yoktur. - Düşük devirlerde daha cansızdır, sık vites değiştirmek gerekir - Daha çok tüketir o Alırken ve ikinci elde ucuzdur Dizel turbo - Sesli ve özellikle soğukken hafif sarsıntılı çalışır - Üst devirlerde cansızdır (>4000 dd) - Zor ısınır, aşırı soğuklarda kaloriferi kullanma mümkün olmayabilir - Aşırı soğuklarda yakıt donabilir (ekstrem durum) + Düşük - orta devirlerde yüksek torku nedeniyle çok kaçar, ara hızlanmaları etkileyicidir + Belirgin az tüketir o Alırken ve ikinci elde pahalıdır Hangisini almalı? Bence her ikisinin iyi taraflarını bünyesinde toplayanı, yani turbo benzinliyi. Ama herkesin seçimi kendi beklentilerini karşılayacak yönde olmalı.
    1 puan
  25. Paylaşım için teşekkürler, iyi günlerde kullanın Katlanır ayna sistemini için ayrıca veya burada detaylı anlatım (gerekli parça nedir? Tedarik ve uygulaması gibi) yaparsanız faydalanacaklar çıkabilir
    1 puan
  26. güzel soru... 1 Ocak 2010 yılında yayınlanan AB kararı gereği ( EC80/181EEC ) teknik belgesi alınacak motor satışa çıkacağı tüm standart ekipmanlar/aksesuarlar üzerine takılarak ölçüm'e çıkıyor. Söz gelimi araç emisyon kuralları gereği partikül filtreli olarak pazara sunulacaksa teknik değerlendirmeye de o şekilde alınmak zorunda. Fabrikaların verdiği teknik değerler ve test/ölçüm süreci ayrıca Avrupa Komisyonunun regulasyonu takip için görevlendirdiği DIN tarafınca da kontrol ediliyor ve sonuçlar sertifikalandırılıyor. Yani KW hesabı net'e çok yakın ölçüm koşullarında yapılıyor (zaten bu nedenle de kimse KW'yi tartışmıyor) tabi bu regülasyon Avrupa'da imal edilen veya Avrupa birliği sınırları içine resmen ithal edilen (kişilerin yaptığı bireysel ithalatlar , özel kurum ve orduların alımları hariç) araçlar için geçerli. Söz gelimi Türkiye'de imal edilen Courier ve/veya Transit'lerden ufak bir "filo" geçici kaydı ile ihraç ediliyor. ENCAP , Emisyon, Dayanıklık, Motor ve Aktarma Organları ve hatta geri dönüşüm testlerinden geçtikten sonra sertifikalanıyor. Üretici bir kere sertifikasını alınca DIN tarafınca rasgele yapılacak ara denetimleri vs. kabul etmiş oluyor ama sertifika bir kere alındı ise ve DIN ara kontrollerinde her hangi bir hata tesbit etmemiş ise bir daha testlere girmiyor. (tabi bir teknolojik değişiklik yapılırsa her şeye yeniden başlanıyor ... mesela Hidrolik Destekli Direksiyondan Elektrik Destekli Direksiyona geçiş veya kasnaklı/mekanik tahrikli klima pompasından elektrikli klima pompasına geçiş.) Sonuç : Geri kalan ölçüm birimleri için bir şey söyleyemem ama KW'ye güvenebiliriz.
    1 puan
  27. aynen ... kimi ülkelerde ithalatçı ve/veya imalatçı farklı güç birimlerine çeviriyor olsa da Ford imal ettiği motorların (nerede imal ettiğine bakmaksızın) teknik verilerini daima (artık) KW olarak hesaplıyor. Çinli Wang Yu bunu kafasına göre SAE'ye çevirip pazara öyle çıkmayı tercih ediyorsa bu çinli'lerin sorunu ... Ford'un değil. Horoz'un "Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan?" sorusuna verdiği cevap misali Ford KW değerini veriyor, gerisine karışmıyor. ...ülkemize gelince. Ford-Otosan aynen Ford'dan gelen değeri teknik belgesine/ruhsata yazıyor (Yani evet, biz de noktasına virgülüne dokunmadan KW'yi kullanıyoruz) ama aracı satarken/pazarlarken KW konusunda daha fazla ısrarcı tavır sergilemiyor ve insanların derdimizi anlaması için dört işlem yapıp broşürlerde felan motor gücünü PS olarak belirtiyoruz. edit: Bu arada PS "Pferdestarke" demek ... zamanında bunu bir atın yatay düzlemde çektiği yük anlamında kullanıyorlarmış. ( Oh Mein Herr, benim yeni aldığım at var ya... geçen gün köln yoluna çıkardım. Arka arkaya üç ot arabası bağladım, hepsini tek başına Pferdestarke etti. )
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.