Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

18-04-2018 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Motor konusunda hiçbir bilgi yok. Fakat 1.5L 275 ps olacak gibi bir söylenti dolanıyor. Dizel de 200+ ps civarında.
    4 puan
  2. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen ve tüm aşamaları büyük heyecana sahne olan “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasının birincisi Hyundai IONIQ Hybrid oldu. OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3820 puan alan Hyundai IONIQ Hybrid birinciliğe ulaştı. Yarışmanın ilk yılında Skoda Superb, geçtiğimiz yıl da Renault Megane Sedan bu önemli ödülün sahibi olmuştu. Yarışmanın ilk etabında; 23 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer aldı. Finale kalan modeller “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi. “Türkiye'de Yılın Otomobilini” belirleyen ikinci etapta ise Hyundai IONIQ Hybrid; BMW 5 Serisi, Ford Fiesta, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Volkswagen Polo ve Volvo XC60 modellerini aldığı puanlarla geride bırakmayı başardı. Birinci seçilen Hyundai IONIQ Hybrid, “Türkiye'de Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek. Hangi otomobil kaç puan aldı? Hyundai IONIQ 3820 Peugeot 5008 3340 Skoda Kodiaq 2980 BMW 5 Serisi 2340 Volkswagen Polo 2260 Volvo XC60 2260 Fiesta 2000
    3 puan
  3. Waze uygulaması çalışmaya başlamış Bugün bunu test etmek için öylesine bi kurcaladım. Resimlerden anlaşılacağı gibi, sygic ile benzer. Ancak, sygic gibi para istmediği için daha mantıklı. İlk dikkatimi çeken, gps hızını göstermesi oldu. Hareket halinde henüz test yapamadığım için çok da detay yok. (İphone telefon ile çalıştırıp, android telefon ile çektim. Android telefonun kamerası pek iyi olmadığından görüntü flu çıkmış, gerçekte bu kadar kötü değil. Tam tersini deneyip android telefon ile çalıştırmak istedim ama çalışmadı. Henüz android de çalışmıyor sanırım).
    2 puan
  4. Abeyyyyyy. Aşıyorsun abey. Tebrikler. Bu arada bu uygulama buralarda pek geride ama dışarıda baya kullanışlı
    2 puan
  5. Trend ile; - Hız Sabitleyici - Kol Dayama - 16" Aliminyum Alaşım Jant - Arka Park Sensörü - Led Gündüz Farı - AutoHold Fonksiyonu & Elektrikli Park Freni - BT + 6,5 Dokunmatik Ekran standart gelmezse çok ayıp ederler. Yeni çıkmış Focus hakkında oluşacak algılara ciddi zeval getirirler. Titanium ile; - Otomatik Klima - BT + 8" Dokunmatik Ekran - Geri Görüş Kamerası - Ön Park Sensörü - Anahtarsız Giriş/Çalıştırma - Çok Renkli Led İç Ambiyans aydınlatma - Koyu renkli arka ve arka yan camlar - Adaptif Full Led Ön Far - Kablosuz Şarj - Adaptif Hız Sabitleme mutlaka standart olmalı ki insanlara zaten başta fazla ödediklerini düşündükleri paranın sonradan hayal kırıklığına uğramasınlar...
    2 puan
  6. Son günlerin popüler sloganı; Dolar 4 Euro 5 Benzin 6 Millet Kafayı 7
    2 puan
  7. Yeni 2018 Ford Focus Mk4 Boyut - Performans - Tüketim Değerleri Tüm bilgiler-> https://anasayfa.focusclubtr.com/yeni-2018-ford-focus-mk4-boyut-performans-ve-tuketim-degerleri/ Motor karşılaştırmasında daha mantıklı bir kıyaslama olması adına Mk3’ün makyajlı (MCA) versiyonlarını yazdım. Ayrıca Mk4’ün tüketim değerleri WLTP olarak verilmiştir bu sebeple birebir karşılaştırma yanıltacaktır. Mk3 Mca’nın tüketim değeri ise NEDC standardındadır. Mk4’ün NEDC değerleri -motora göre değişken- %10-15 arasında daha düşüktür. Not: Linkteki tablolar günceldir, buradakiler eski. Dikkat. Ağırlık konusunda sadece genel bir bilgi mevcut olduğu için, değerler en iyimser şekilde hesaplanıp tabloya eklenmiştir. Bazı modeller biraz daha ağır olacaktır. Bu güncellemeler için de biraz bekleyeceğiz. Hafiflik, hızlanmaya katkı sağlamış ayrıca tüketimde de yaklaşık %10’luk iyileştirme mevcut.
    1 puan
  8. Makyajlı Tourneo Custom, Akıllı Hız Sınırlayıcı ve SYNC 3 bağlantısı da dahil olmak üzere daha gelişmiş özellikler ve kalite sağlamak için yeniden tasarlandı. Yeni Tourneo Custom’ın üretimine 2017 sonunda başlanacak ve 2018 yılının başından itibaren teslimatların başlaması planlanıyor. Türkiye’de ise farklı bir plan olmayacaktır. Led standart, xenon opsiyon. Sessizleşmiş, konforu artmış. Detaylar ve tüm görseller: https://anasayfa.focusclubtr.com/2018-makyajli-ford-tourneo-custom-tanitildi/
    1 puan
  9. Merhabalar. Aracım 2. yılını doldurdu ve ilk sene sonu yaptığım yorumları ve izlenimleri 2. sene içinde sizlerle paylaşacağım. Aracım 2013 style dizel focus sedan ve ticari taksi olarak kullanmaktayım. 2 sene sonuna doğru sağ tekerlek bilyesi ve bir kaç ay sonra da sol tekerlek bilyesi değiştirmek zorunda kaldım; sağ bilye değişirken rot başı ve rot kolu değişti. Çok yoğun kullanımda ve 175.000 km olmasına karşın ön takımda sadece bunlar değişti. Bu gün bu yazıyı yazarken yine serviteyim ve ilk defa ön diskleri değiştiriyorum. Arka diskleri de balatalar bittiğinde değiştireceğim. 2. senemi bitirirken 175.000 km oldu aracım. Geçen sene 85.000 km yapmıştım. 175.000 km olmasında rağmen halen daha baskı balata değişmedi. Sadece debriyaj ön merkez değişti onun sebebi de yağ kaçırıyor olmasıydı. Baskı balatayı şehir için yoğun kullanmama rağmen bu kadar gitmesi beni şaşırttı. 2. sene sonunda bu km ye göre bu kadar arıza çıkarması normal mi değil mi bilemiyorum sizin yorumlarını bekliyorum. Ticari taksilerin her sene Tüv muayene istasyonlarından geçmesi gerekiyor ve her sene egsoz muayenesi gerekiyor. Egsoz ölçüm değerlerini geçen seneye göre karşılaştırdığımda biraz daha fazla olduğunu gördüm. Aracımda şöför koltuk yükseklik ayar kolunun plastiği kırıldı ama değiştirmedim bu şekilde kullanılabilir. 2 sene bitti ve aracımdan halen daha çok memnunum. Lastiklerimi 215/55/16 ölçülerinden 205/55/16 lastik ebatlarına geçiş yapıcam. 205 ebat lastikleri henüz takmadım ama aldım bekletiyorum bir kaç haftaya da takılır. Yine yazlık lastik aldım ve yine 205 ebatına döndücem yazlık lastiklerde de. Şimdilik bu kadar. Teşekkür ederim. Hoşçakalın.
    1 puan
  10. Arkadaşlar önce farların far yuvasına oturmama ve tampon ile olan kısımdaki açıklık hakkında bilgi veriyim. Özellikle sol farlarımızın alt kısmı ile tamponun birleştiği kısımdaki boşluk çoğumuzun dikkatini çekmiştir ve hoşuna gitmemiştir.Üşenmeden farları söküp sorunu buldum ve kendi aracımda giderdim.Farların altında bulunan tırnaktan kaynaklanıyor.Yuvasına oturduğunda dahi farın yukarıda kalmasına sebep oluyor.Ben farın altındaki tırnağın alt kısmında 1mm kalınlığındaki çıkıntıyı keserek yuvasına oturttum ve olması gerektiği gibi düzgün durdu.Tabi tırnağın geçtiği kısmın üst kısmına da 1 mm kalınlığında bir bant yapıştırmakta fayda var ki far kasise girince zıplamasın. Farın sorunlu hali Farın duvardaki eğri far çizgisi Kendi farımın düzeltilmiş hali Farın düzelmiş hali kaput ile uyumu Gelelim özellikle f3 sedanlarda arkadan baktığımızda görünen stoplarla bagaj arasındaki biçimsizliğe. Bunun nedenine kökten olmasa da %50 çözümü buldum.Bagajın içinde stopları söktüğümüz kapağın altındaki plastik vidayı sökünce bu vidanın takıldığı vidayı göreceksiniz.Bu vidanın kafa kısmı yıldız vida şeklinde.Bunu uygun bir anahtar yardımıyla sıkıştıracaksınız.Dikkat edin sonuna kadar sıkınca daha zorlamayın kırmayalım. Bu vida sıkıştırıldığında stoplar kasaya daha düzgün ve sıfır oturuyor. Buyrun stopun olması gerektiği hali Teşekkürler okuduğunuz için.
    1 puan
  11. geçmiş olsun. değişim iyi olmuş. beyine para almamaları pek ilginç ama.
    1 puan
  12. 1 puan
  13. Bende İzmir'de 6-6,5 civarında geziyordum. Benim aracım 115 PS idi.İzmir'in trafiği de eskisi gibi değil haliyle. Aradaki fark öyle çok afaki bir rakam değil . Kullanmaya ilgili olabilir. Aracın çekişinde bir problem yoksa ve bakımları tam ve zamanında yapiliyorsa, lastikleri de iyi durumdaysa daha sakin kullanıp tekrar uzun dönem verisi almakda yarar var.
    1 puan
  14. Benden feyz aldılar ellaam --1 dakika sonra eklendi-- İlgi çekecekler diye uydurup uydurup ipe diziyorlar gibi hakkaten. Ah bu siteler yok mu.
    1 puan
  15. Hayır yukarda dediğim gibi, diğer türlü hepsi var.
    1 puan
  16. 1 puan
  17. 1000 liraya alınmaz. İşlevine bakmıyorum bile Arama yaptınız mı sitede park sensörü hakkında yorum vardır mutlaka.
    1 puan
  18. Ben olsam serviste yaptıracaksa kabul ederim. Kabul etmiyorsa hemen avukata veririm. Adamla hiç muhatap olmam. Ortada bir dolandırıcılık var zaten. Sorumluları kimse hesabını versin.
    1 puan
  19. Uzun aradan sonra tekrar ufak eklentiler yaptım, Tavan döşeme değişiminden sonra sıra geldi kapılara yalıtım ve aydınlatma yapımına. Uzun zamandır aklımdaydı uğraştırıcı olduğu için ancak yapabildim. Paneli sökmeden hemen öncesi... Bunlarda Sony hoparlörler, Siyah paneli yerinden çıkartabilmek için camı da sökmek gerekiyor sac kısmına ancak o şekilde ulaşılıyor, Yalıtım için kullandığım malzemeyse Adeself oto ses yalıtım malzemesi ve onun üzerine uyguladığım yanmaz yapışkanlı kauçuk köpüğü, Adeself 3mm kalınlıkta, 30cm x 10mt ölçülerinde 75TL. Kauçuk köpüğüyse 9mm kalınlıkta 5mt X 1mt uzunlukta 115TL. Yalıtımdan sonra kapıları sökmüşken aydınlatmada yapmalıydım ve orjinal bir görünümü olmalıydı, en uygun Megane 2 ve Fluence lerin kapı aydınlatma lambasını buldum. Kapı altlarına tesisat torpidonun altındaki mevcut ayak aydınlatmalardan çekildi. Kesip biçmeden önce beklemedeler... Lambanın yanında gelen plastiği kalıp olarak kullandım ve falçatayla kestim, Arka kapılar... Kedi gözünün içi boştu onunda içine lamba taktım, Ve daha bitmedi pedallarıda orijinal st line setle değiştirdim, Arabada orijinal ambiyans aydınlatma var fakat ayak bölümünde yoktu ona da kapıdaki ambiyans aydınlatmadan hat çekildi ayak bölümünde de ambiyans aydınlatma olmuş oldu,
    1 puan
  20. Her ay 1000 km yi otomatiğe bağladık. 15 Şubat - 112112 15 Mart - -113113 15 Nisan - 114114 15 Mayıs ta bakalım 115115 km yi görebilecek miyiz?
    1 puan
  21. Bundan sonra böyle Yeni araba alan arkadaşa hayırlı olsuna giderken
    1 puan
  22. 25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında Fransa'nın Le Mans kentine kısa bir ziyaret yaptım. Ziyaretin öngörülen nedeni FIA nezdinde "Chief Medical Officer" (yarışlarda medikal direktörlük) eğitimi için taslak bir program üzerinde çalışmaktı, ki sonunda bu programın sorumluluğu üzerime yıkıldı. İkinci bir görev de o hafta sonu Fransa Otomobil Sporları Federasyonu FFSA ile ortak düzenlenen "Ektrikasyon Semineri"nde eğiticilik idi. İş kısmı, hem tarihi bir kasaba, hem de motor sporlarının önemli merkezlerinden biri olan Le Mans'ın gezilmesi ile turistik bir özellik de kazanırken, piste bir Porsche 911 GT3 ile sürücü olarak çıkabilmek gibi bir sürprizi de barındırıyordu. Ama sırayla gidelim. Önce yolculuk. Avrupa içinde gezmiş olanlar bilir, çok güçlü ve hızlı bir demiryolu ağı var. Fransa da bunun iyi örneklerinden; bizim TCDD'nin karşılığı olan SNCF demir yolu hız rekorunu (524 km/h idi yanlış hatırlamıyorsam) elinde tutan, hızlı ve konforlu ulaşım imkanı sağlayan bir kuruluş. 20 vagona kadar dört lokomotifli tek ünite, arada ikiye bölünerek farklı güzergahlara yönelerek çok verimli bir ulaşım imkanı sağlıyor. Vagonlarda dev yatar koltuklar, 220V elektrik, ücretsiz kablosuz internet bağlantısı, restoran vb. her türlü hizmet var. Sessiz, konforlu ve hızlı. 250 km yolu 1h38'de aldık, bu da 150 km/h ort.hız demek. Üç kere durduğunu da düşünürsek iyi bir değer ve zaman zaman 300 km/h hızlara çıktık. Fiyatlar da makul, 1.sınıf gidiş-dönüş 84 Avro idi. Böyle bir canavar: Le Mans'ta karşılandık ve getir götür işleri için sağolsunlar bir de araba tahsis ettiler. Sizce hangisi? Doğur bildiniz, 1,5 EB 182 PS otomatik, SW pek işlevsel bence ve araç hem sessiz, hem de ciddi atak. Tabii pek yol yapmadığımızdan ve vakit de olmadığından çok ayrıntılı inceleme şansım olmadı. İlk günkü toplantıların ardından Le Mans kasabasını akşam vakti kısa süreli de olsa gezme şansımız oldu. Sarthe bölgesine bağlı ve Sarthe nehrinin kıyısına konuşlanmış 150.000 nüfuslu bu sempatik yerleşke öncelikle 24 saatlik araba yarışına ev sahipliği ile tanınıyor. Ona da sıra gelecek, az sonra... Cité Plantagenêt adı ile anılan bir eski kent merkezi ve St.Julien katedrali (6-14.YY) görmeye değer yerlerdi. Cumhuriyet Meydanı Sarthe kıyısı Özellikle restore edilerek halen kullanılan ve turistik işletmelere dönüştürülmüş adeta masal kitabından fırlamış gibi duran evler çok hoşuma gitti. Kasabanın yaya yolundaki en işlek meydanına da bir pist heykeli dikilmiş ve etrafına yere farklı yıllarda yarışı kazananların el izlerini barındıran taşlar yerleştirilmiş. İkinci gün piste daha yakındık. Eski, ama son derece işlevsel ve donanımlı bir pist. Ekstrikasyon çalışmalarımızı da pit garajlarında yaptık. Bir kaç kelime 24H Le Mans hakkında yazalım: Türkiye Cumhuriyeti kadar eski bir yarış, ilk koşulduğu tarih 1923. Dünyanın en fazla ilgi gören, en bilinen ve en prestijli dayanıklılık yarışı. Tam 24 saat sürüyor adından da anlaşılacağı gibi. FIA World Endurance Championship (WEC) serisinin önemli bir ayağı. Pist toplam uzunluğu 13.5 km, ancak yarış zamanları aktif hale geliyor, çünkü belli bölümleri trafiğe açık yollardan oluşuyor. Ayrıca içinde daha küçük ve sadece yarışa ayrılmış Bugatti adıyla anılan 4,2 km'lik pist var (alttaki planda kesik çizgili kısım). Bu pist için özel geliştirilmiş arabalar var, LMP serisi, yani Le Mans Prototype, WEC klasmanında yerleri ayrı. Kabin konulmuş F1 gibi düşünmekte yarar var, görkemli, hızlı araçlar. 2017 yarışı startı öncesi şu manzara zaten yeterince etkileyici: Bizim bulunduğumuz süreçte ise boştu maalesef... Padok alanın her köşesinde 24 saatlik yarışın izlerini görmek mümkün. Neyse dönelim asli işimize, yani ekstrikasyon çalışmasına. Yarış arabaları özel koltuklar, özel emniyet kemerleri, koruycu kafes vb. pek çok emniyet unsuru ile donatılmış durumdalar. Bunlar kaza esnasında pilotu korurken, tüm tedbirlere rağmen yaralanan pilota ulaşmayı da zorlaştırıyor. Bu amaçla pilotu hızla ve güvenli bir şekilde araçtan çıkarma teknikleri geliştirilmiş. Bu sürece ekstrikasyon diyoruz ve önemli pistlerin bir veya fazla, yöneticisi doktor olan, 6'şar kişilik ekstrikasyon ekipleri var. Bu seminerde de amaç Avrupa pistlerinin ekstrikasyon ekiplerine teknik geliştirme, pratik yapma ve değerlendirme imkanı sağlanması idi. Rally, Touring, LMP, Formula E vb. 15 değişik çalışma şasisi sağlanmıştı. Monza, Silverstone, Barselona, Nürburgring, Hockenheim, Paul Ricard, Magny-Cours, Spa de Francochamps ve Le Mans gibi pek çok ünlü pistin ekipleri toplanmıştı. Bana Monza ekibi düştü, sıcakkanlı Akdeniz kaynaşması mükemmel idi ve çok verimli bir gün geçirdik birlikte. Birkaç görselle süsleyelim: Ekstrikasyonun çok detaya girmiyorum, ama merak eden varsa kitabını yazabilirim. Amma, seyahatin en unutulmaz kısmı ise bir Porsche 911 GT3 ile piste çıkabilmemdi. Porsche'nin önemli pistlerde deneyim merkezleri var, bizde Istanbulpark'ta var örneğin, Le Mans'ta da var haliyle. Yöneticisi de FIA'da bir meslektaşımın iyi arkadaşı olunca ben her türlü yüzsüzlüğümle deneme sürüşü ricasında bulundum ve kırmadılar, bir 911 GT3 ile turladık. Karizmayı çizdirmemek için ne fotoğraf çektim ne de çektirdim. Ama alet aşağıdakinin aynısı idi. Geniş kapıdan binmek bu tür bir spor otomobil için çok rahat geldi bana. Ama koltuğa oturur oturmaz kalıp gibi seni sarmasından araçla bütünleşmenin zor olmayacağını hissediyor insan. Süet direksiyonu tutunca (eldeki teri iyi emiyor bu arada) heyecan artıyor ve motoru çalıştırınca da iç mekanı titreten ses ile doruğa ulaşıyor. PDK şanzıman kulakçıklardan kontrol edilince -basit bir tabir ama gerçek bu- şimşek gibi vites değiştiriyor. İlk iki tur gaza yumuşak basma, mahcup hızlanmalar,viraj tutumunu kavramak ve aracı ısıtmak ile geçti. Sonraki turda da ufaktan virajlarda yüklenmeye başladık. Pist deneyimi olan medeni bir insan olarak benim başlarda mütevazi zorlamalarıma arabanın pek kulak astığını söyleyemem, şaşırtıcı bir kararlılıkla yolu izliyor, ne bir yatma, ne bir kayma, hiç. Bu arada vites değiştirmeyi unutsanız bile araç neredeyse rölanti devrinden itibaren "sapıkça" hızlanıyor, bilmeyen turbo beslemeli der. Ve yaklaşık 1500 kg olmasına rağmen gaz pedalı ve direksiyon komutlarına tepkisi adeta bir gokart hafifliğinde. Sürekli tekme yeniyor ama özellikle iki noktada bu abes düzeyde, önce 4000dd, sonra da 7000dd, ki ikincisi gerçek bir patlama, 7000-9000dd arası bir göz kırpma süresi... Isınınca eski bir yarışçı olan meslektaşımın zorlaması ile biraz daha yüklenmeye karar verdik. Biraz daha dramatik olsun diye de start çizgisinden kalkışla gidelim dedik. Şimdi hatırlayın ki atmosferik motorlu, 500 PS/8250 dd güç ve 460 Nm/6000 dd torka sahip bir canavardan bahsediyoruz, üstelik arkadan itişli. Ölçümlerde 0-100'ü 3,4 0-200'ü 11 80-120'si 2 (yazı ile iki) saniye. "Launch control" devrede, eller sıkıca direksiyona sarılıyor, sol ayak frende, devir 7000'e fren bırakılıyor ve motorun haykırması ve ileriye atılmanın şiddeti tarifi zor hale geliyor. Hani ışıkta durmuşsunuz da arkadan biri 50 km hızla çarpmış gibi bir fırlama... Arka tekerlekler yola tutunmaya çalışırken tüm araba titriyor, sağa sola küçük salınımlarla adeta altından kaçmaya çalışırken devir saati bir anda 9000 dd kırımızı çizgisinde 2.vitese atıyor, hız 80 km/h, 6000-9000 arası en fazla iki-üç saniyede geçiyor, hız 140 km/h, üçüncü vites biterken Bugatti'nin birbirini takip eden U'larına giriliyor, sert bir fren, sanki dev bir el arabayı tutuyor gibi yavaşlama, ideal çizgiyi yakalama, gaza tekrar yüklenme, kopmaya çalışan kıçı neyse ki ESC tutuyor, daha ne olduğunu anlamadan ikinci U aynı şekilde geçiliyor, arka düzlükte 250 km/h rahatça görülüyor,derken şikanın paniği, yine sert fren, yine aynı dev tutuşu, sonra gaza tatlı tatlı yüklenerek, yavaşça tırmanan özgüvenle Ford S'leri geçiliyor, çok iyi derken start düzlüğüne sokan U'da hız fazla gelince yolun dışına çıkılıyor...! Yeterli kaçış alanı olunca yola dönmek zor olmuyor ve aynı fırtınaya baştan dalınıyor. Virajlardaki tutunma inanılmaz, gösterge panelindeki G ölçerde lateralde 1.2G gördüm, 1.4 mümkünmüş. Tek sorun viraj ortasında ağırlık değişimlerine tepkisi oldukça asabi, arkadan kopuyor ve hızlı bir kontra ile ve motora yüklenerek toparlanmayı bekliyor, yani bildik tipik 911 davranışı. Gaz tepkimesindeki inanılmaz hız kökleyince neredeyse rahatsız edici düzeylere kadar çıkan motor sesi ile birleşince insan sürekli tüyleri diken diken kullanıyor arabayı. Hızlı birkaç tur daha atınca yüksek adrenalinin ve ister istemez gerginliğin etkisi ile ufaktan yorgunluk başlıyor ve insan 24 saat nasıl yarışılabileceğini düşünüyor. Park yerine kurtlarımı dökmüş, ellerim terli ama keyfin doruklarında dönüyorum. Sonra da kendimi teselli ediyorum, böyle bir arabaya hakim olmaya çalışmak pek yorucu, çekilmez. İyi ki alamıyorum... Chris Harris benden iyisini yapmış zaten, fikir verir:
    1 puan
  23. @ enes andıç bey Ford en azından doğayı sahtekarlık yaparak kirletmiyor diyelim Wagmanıa olmuş bir topluluk var karşımızda bu arada makam şoförlüğü yaptığım işim gereği bir çok otomobille haşır neşir oluyorum bendede sizdeki araçla aynı motora sahip 2012 model bir focus 3 Titanyum X Plus paket + Sunroof olan bir araç mevcut 58000 km de aldım 2. Sahibiyim 1 -) konfor konusunda size göre golf önde olsun focustaki viraj ve yol tutuşu konusundada ben daha iyisine binmedim c segmentinde ayrıca böyle hissiyatlı bir direksiyon malesef golfte yok focusun süspansiyonu ile golf arasında konfor odaklı aman aman bir fark yok sadece bana göre 1 tık golfün konforu daha iyi ama burda ön plana şu çıkıyor ya sert olucak araç yol tutacak yada yumuşak olup virajda belli bir hızdan yukarı girerse kopacak focus 1.yolu seçmiş golf 2. Yolu konfor odaklı 2-şimdi bunu her yerde söylerim ww iç malzeme kalitesi 5 yıl gider farzı misal fordunkide 4 yıl ama işte o aradaki 1 yıl için ww bu kadar fazla para vermeye gerek var mı genelde kendim için konuşuyorum 3 yılda 1 model yükseltmeye ve km düşürmeye daha üst donanıma çıkmaya çalışırım . ayrıca sizin aracınızda deri kumaş karışımlı elektrikli ısıtmalı koltuk yok galiba benim aracımda var bu mesela 3-motor performansını yazayım iki araçta VDO Siemens enjektörlerini ve yakıt pompasını kullanıyor beyinler Siemens turboları Garret modelleri farklı 1.6 tdı düz manuel şanzıman 5 ileri 160 km üstü bariz bağırıyor focustaki manuel şanzıman bariz daha sessiz 6 ileri daha çok yazmak isterim ben bu maddeyi merak edenler varsa zamanım oldukça sorun bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım 4-triger 5 yıl yada 135000 km focusta daha değiştirmedim eğer Ankara'da iseniz getirin aynı modelli 1.6 tdı golfü focusmu sessiz golfmü bu araçların ikisindede kullanılan enjektörler narin ülkemizde satılan mazota uygun değil her iki araçtada 60000 km'de bir enjektörler sökülüp ultrasonik temizlik ve kalibrasyon yapılması şart hatta mümkünse komple yakıt sistemi temizliği daha güzel sonuçlar verir ...hemen hemen aynı iki motorda kullanılan parçaların üreticileri ...ayrıca ucuz parça kullanılmış hep demişsiniz her ucuz olan şey kalitesiz değildir burda bir yanılgı var... 5-burda haklısınız ama zaten titiz bir kişilikte biriyseniz servise giderseniz sorununuza çözüm bulursunuz kapı ayarı bagaj kapağı kaput ayarları mevcut ben kendim yapmıştım servise gerek duymadan kaput ayarını ... 6- yetkili serviste çalışan çok iyi ustalar olduğu gibi memur zihniyetli ustalarda mevcut bütün markalarda bilgisi ile bazen dudak uçuklatan ustalara denk geldim mi evet ama Ada'ma parçanın çalışma mantığını içinden geçenin yağ değil hava olduğunu öğrettiğim oldu mu oda evet Ford ve Wolksvagen ve diğer markaların yetkili servisleri sizin işten anlamadığınızı hissederse başka işi bildiğinizi hissederse o kanıyı uyandırsanız başka davranıyorlar. Trigerden dolayı bir sıkıntı yaşamışsınız anladığım kadarıyla Bence aracınızı almadan önce gidip ford bayilerinde test sürüşü yapıp gerçek bilgi sahibi insanlardan focusu dinlemeliydiniz forumda zaten bununla ilgili bir konu açsanız burda bir sürü bilgili başına bir çok olay gelmiş insan var aynı motoru kullanan ve gerçekten teknik bilgilere sahip konuya hakim Aldığınız bir araçta sorunlarınızı belirleyemeden derdinizi anlatamadan tam teşhis koymadan focusu yerden yere vurmuşsunuz halbuki son model golfün dizel dolu highline paketinde daha ön camda bile rezlstans bile yok 130000 tl ver kapalı Garajın yok ise kışın buz kazı arabanın ısınmasını bekle ... focusun dolusunda kendi aracım için konuşuyorum en azından cezbedici teknolojik ekipman dolu bakımlı bir aracım var 91000 km'de tek depo ile 1350 km yol yapmışlığım var ihtiyaçlarımı fazlası ile karşılıyor gerekli eksik gördüğüm oem özellikleride gücümüzün yettiğince aklımın erdiğince eklemeye çalışıyorum hobi oluyor benim için iyi Zaman geçiriyorum.saygılar
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.