Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

04-06-2018 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Araç satılmıştır arkadaşlar. 339.500 km de verdim. Motorunda termostat ve fan hariç hiç bir şey değiştirmedim bunüne kadar. Yağ eksiltme ve yağ kaçağı olmadan bu km´ ye kadar kullandım. --1 dakika sonra eklendi-- Forumda Focus 3 ile bu kadar km yapan var mıydı acaba ?!
    5 puan
  2. Dinamik çizgilerin durumu da netleşmiş oldu. Türkiye'ye gelen Titanium altı donanımlardaki BCM bu işi yapmak için yeterli değil. İlla çizgi istiyorum diyorsanız (ben dedim ?) BCM yüksek versiyon olanla değiştirilecek. Ayrıca BCM konfigürasyonunda RVC connection seçeneği CAN yerine LIN olarak ayarlanacak. Tabi LIN bağlantısını yapmak kaydıyla.
    3 puan
  3. Çok basit bir açıklaması var. Bozulan dizel yakıt tabancasının yerine benzin tabancası takılır. Çok görülen bir uydurma iş.
    3 puan
  4. İkinci el araç alırken neye bakacağınızı bilmeden alırsanız içiniz rahat olacak o zaman. Sormayın, sorgulamayın madem. 100K km yapmış herhangi bir araç her türlü arızayı çıkarabilir. Burada en azından dikkaat edilemsi gereken noktaları biliyorsunuz. Atla deve de değil ki. Servis bakacak. Hortum değişmiş ya da değişmemiş diyecek. Değişmemişse genleşme kabı ile birlikte değiştirteceksiniz. 300 TL tutar en fazla. Seviye tespit sensörü ise Teknik Servis Bülteni nedeniyle yetkili servislerce ücretsiz yapılıyor. Piyasada temiz sıfatı ile satılan o kadar hurda var ki, size yol göstermeye çalıştım. Tekrar satmak istediğinizde kuşkusuz bir Golf cazibesinde olmayacak, ama alırken de fiyatı eşdeğer bir Golf'ün çok altında olacak. Gönül mü, mantık mı zaman gösterir. Ancak mantığın mutluluğa giden yol olmadığını defalarca deneyimledim.
    2 puan
  5. Profilinizdeki araç 109 ps. Sıfır km Focuslardan kastınızın 115 ps manuel araçlar olduğunu bile kabul etsek nasıl daha hızlı olabilirsiniz? 120 ps olanları söylemeye gerek bile duymuyorum. Sizin aracınızın motoru %98 ise, ki ben asla o ölçümlerin gerçeği yansıttığını düşünmüyorum, sıfır km araçların motoru %98'den daha mı kötü?
    2 puan
  6. Onu Rusya'da kullanıyorduk, burada ihtiyaç yok ?
    2 puan
  7. Tavsiye etmem ama diyelim ki LPG'ye geçtiniz, ne yapmanız fayda sağlar? Basınçlı tüp deposunu, simit depo değil klasik depo şekilde tercih ediniz. Bagaj konusunda sıkıntı olacaktır fakat kaza esnasında yedek lastiğin darbe emecek olmasını göz ardı etmeyiniz. Biri size çarptığı zaman, yakıt deponuzun ezilmesini istemeyeceğinizi düşünüyorum İçten yanmalı motorlar, akışkan yakıtı yakarak enerjiye çevirir ve bu genleşme ile pistonlar hız kazanır dolayısıyla devir artar. Eğer siz gaz pedalına basıyorsanız ve devir artmıyorsa mutlaka vites küçültün veya hızı azaltın. Aksi taktirde patlama üst üste gerçekleşecek ve yanma harareti artacak sonucunda motorunuz ısınacak. Unutmayın, aracınız LPG yanma hararetine göre dizayn edilmemiştir. LPG'nin yanma sıcaklığı (+800°) benzine (450°-550°) göre yaklaşık %60 daha fazla olduğu için motorunuzun içi yağsız kalacak ve sonucunda aşınma artacak. LPG'de aracı zorlamayın. Zorlamak demek maksimum devir çevirmek değil yanlış anlaşılmasın. Düşük devir, yüksek vites ile giderken yokuşa geldiğinizi düşünün bu durumda yukarda bahsettiğim durum gerçekleşecektir. Sürekli vites düşürmeye alışık olmaya çalışın ve ortalama yarım gazdan fazlasını uygulamayın. Az yakıt yakacağım diye çok düşük devirde kullanmayın. Yağ değişim periyodunu kısaltın. 15 bin km'de değil de 10-12 bin km'de değişim yapınız.
    1 puan
  8. Maşallah hocam büyük bi tecrübe olmuştur sizin için
    1 puan
  9. yeni nesil araçların koltuklarında kolay kolay yıpranma olmuyor ama kullanırken iş elbisesi ile binme vb durumlarda kirlenmesin diyorsanız işinin ehli bir döşemeciye gidip uygun bir kumaştan diktirmek en mantıklısı. zaten piyasada satılan seri üretim ürünlerin kumaşları çok berbat.
    1 puan
  10. Tmm abi bidaki yıkamada onu denerim.Kendim su döktüm şişeyle bide peçeteyle iyice kontrol etdim su yoktu arabayla gelirkende baya sıkı yağmur yağmıidı hızlı ozmnda bişe yokdu.Dediğin gibi denerim bide.Saol önerin için,önerini denediğimde yazarım
    1 puan
  11. Bence yıkamacıya götürdüğünüzde tazyikli su tutturun o bölgeye, o zaman anlaşılacaktır. Ondan sonra bir daha konuşalım. ??
    1 puan
  12. Torka baktığını söylemişsiniz. Elbette torka bakar. 115'lik aracın torku sizinkinden bariz üstün. Kaldı ki bir de 120 ps araç adı geçiyor ki akıl alır gibi değil.Hızlanma değerleri yazmışsınız sizin aracınız burada da yavaş. Kendi aracınızı bilmenize ve diğer araçların teknik verilerini de kıyaslamalı olarak siz yazmış olmanıza rağmen hala bu iddiada olmanız bu konuşmayı nesnel verilere rağmen körü körüne yapılan kahve sohbetlerindeki anlamsız iddialaşmalara götürüyor. Sizin aracınızın bırakın 120 ps dizel bir araçtan daha performanslı olmasını 115'lik tdci ile dahi kıyaslanmayacağı ortada.
    1 puan
  13. 1 puan
  14. Sanırım oradan su almış ve sarkmış. Resme göre öyle olduğunu zannediyorum. Diğer yerlerde yok çünkü. Sanki su almış, kurumuş ta öyle kalmış gibi duruyor. Yapıştırsanız da bence oturmayacak, yerinden çıkacaktır, çünkü o yamukluk diğer yerlere kuvvet uygulayıp yerinden çıkaracaktır diye düşünüyorum. Bana kalırsa en iyi seçenek fiyatı uygun gelirse tavan döşemesini değiştirmek.
    1 puan
  15. İlk defa duydum, kol dayamayı ve bardak koymayı kapatıyor diye buna uygun kılıf takmak. Kılıfı koruma amaçlı kullanıyorsanız zaten kapatması doğru olandır. Ama kol dayama engel oluşturacak diye düşünüyorsanız ona uygun kılıf bulmanız zor olacaktır. Ben görmedim.
    1 puan
  16. Gördüğüm kadarı ile iki cihaz da iş görmez... Üstüne switch olan bir cihaz almanız gerekir. --1 dakika sonra eklendi-- Bu cihaz işinizi görür
    1 puan
  17. yukardaki üç şeyi yapınca korkmanıza gerek yok Özgür bey. Önemli olan bunların yapıldığının garanti altına alınması. bu durumda alacak olsam expertizden önce yetkili servise gider değiştiğini teğit ettirir, sonrasında expertize sokar ordan notere geçerdim
    1 puan
  18. Bu tür kimyasalları minimum 35 litrelik bir depoya göre konsantre hale getirip şişeliyorlar, bu yüzden direkt bu kimyasalla çalıştırınca sorun oluşma ihtimali çok yüksek. Bahsettiğin yöntemle Liqui Moly'nin ürünü var, video aşağıda.
    1 puan
  19. Bozuk abi bozuk ? Eskidi artık, değiştir beni diyor da duymazdan geliyorum ?
    1 puan
  20. Dizel araca az miktarda benzin koyulursa tolere edilir ancak benzinli araca dizel koyulursa ben riske atmazdım. arabayı orada bırakır acil giderdim. İnşallah olmaz diyelim ama riskli bir hareket olmuş. azaldıkça benzin almaya devam edin tavsiyem. Yanlış yakıt koyulduğunda istasyon depo temizliği yaptırmak zorunda, eğer direnirlerse kasko varsa kaskodan yanlış yakıttan dolayı servise çektirip, sonrasında kaskodan istasyona karşı şikayette bulunabilirsiniz belki. Kasko peşine düşer.
    1 puan
  21. yay kesme-pressleme işlerinden lütfen uzak duralım. Yay çeliği üretilirken özel ısıl ve şekillendirme işlemleri uygulanıyor. Yayın formu ona göre biçimlendiriliyor. Kesme yaptığınızda yayın tüm dinamiği bozuluyor, keza press sonrası da içerisinde belki yüzlerce mikro çatlak oluşuyor. Bu da risk. Ayrıca esneklik de hiç bir zaman düzgün olmayabilir. +hiç bir zaman eşit de düşmez arabanın tüm dinamiği bozulur. Eibach da güzeldir orjinalse, H&R'da. HR biraz serttir. Coilex i boşverin.
    1 puan
  22. Öncelikle sahibi ile konuşmak lazım, boru değişikliği (ve hatta birlikte genleşme kabı) yaptırıp yaptırmadığını ondan öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde servise çağırılıp sensör takılıp takılmadığını da. Sahibine ulaşılamıyorsa yetkili servise uğramanız lazım. Onlar durumu belirleyebilir. Ek not: Bu 1.6 EB motorun kullanıldığı 2012 ve öncesi tüm araçlar için geçerli.
    1 puan
  23. genel olarak doğru ancak benzinin yanması sırasında ortaya çıkan ısıdan mazotta yanacaktır bence.
    1 puan
  24. Bir kere daha yazma hakkımı kullanayım. Uygun bir tercihtir sizin için. Yakıt kullanım tarzı ve trafik yoğunluğu ile ilgili, ama Istanbul'da 8-8,5L/100 km altında düşünmemek lazım. 182 PS ama bir BMW beygiri gibi değil, yani güçlü ama gücünü ifade şekli oldukça sakin. Yine de yeter de artar bile. Parça konusunda hiç sıkıntı çekmedim, çekeceğimi de düşünmüyorum, isteyene hemen sandık motor bile bulunur. İlanlarda az olmasının nedeni az ithal edilmiş olması. Otosan kendi sattığının başarısına kendi inanmadığı için pek arkasında durmadı ve piyasasını yaratmadı. Kolay satılır mı? Fiyata bakar. Ama sizin gibi hedefe kilitlenmiş alıcı önünde donunda bulunur. Dikkat edilmesi gereken birbiriyle ilintili üç husus var: 1. Soğutma suyu genleşme haznesi hortumu yırtılıp su kaybederek motor yakanlar oldu. Bu hortumun değişmiş olduğundan emin olmak lazım. 2. Bu durum olmuş ve motor aşırı ısınmışsa az da olsa hasar görmüş olabilir, almadan bir kompresyon testi yapmasını öneririm. 3. Ford bir eksiklik oluğunu fark ederek ücretsiz soğutma suyu seviye tespit sensörü takılması çalışması başlatmıştır. Yapılmadı ise bu işlemi yaptırmanız önerilir. Ayrı bir konusu var forumda.
    1 puan
  25. Neden bulunmasın? ? Servisten tüm st-line parçaları sipariş geçilir veya dışardan parça araştırılır.
    1 puan
  26. Benzini bitirmeden sürekli fulleyerek mazotun iyice seyrelmesini sağlayınız. Normali depoyu boşaltmanız lazımdı ama artık geçti ? Bununla geçmiş olsun diyelim
    1 puan
  27. Piyasada Würth'ün sahteleri çok yaygın olarak satılıyor, ayırt etmek zor. Ayrıca orijinal Würth kimyasallarının bir çoğunu fasonlarında üretiyor ve Würth'ün el atmadığı sektör kalmadığı için benim güvenim oldukça az.. Wynns ise 75 yılı geçkin,sadece bu tür kimyasallar üretimini yapan, kalitesini ispatlamış Belçika şirketi. Şahsen de devamlı kullanıyorum, faydasını görüyorum. Enjektör adaptasyonu için enjektörcüye gitmenize gerek yok, yetkili servis halleder gerekli şekilde fakat öncesinde, bir önceki mesajımdaki adımlara göre ilerlemenizi tavsiye ederim, tıkalı enjektöre adaptasyon yapmanın mantığı yok ?
    1 puan
  28. Bence sıfırlamadan da kendini kalibre etmeye devam ediyor, zaten o yüzden değerler min/maxa gelip dtc atıyor. dediğim gibi değerler 5dk 5kmde 7 oldu ancak yapmaya devam ettikçe düzeldi. sıfırlayarak yapmak doğrusu ancak ara sıra sıfırlama yapmadan da 2500-1500 şeklinde kullanmak mantıklı bence.
    1 puan
  29. Plaka sokulup orjinali takılmıştır.
    1 puan
  30. Her aracın lastiklerinde sibop bulunur. Lastiklerde yer alan bu parça aracınızın sızdırmazlığının en önemli garantisini veren parçadır. Ayrıca lastiklerinizden hava kaçmasını engelleyen en önemli parça sibop’dur. Her araç için bu denli önem arz eden bir parça olan sibop konusunda kesinlikle kaliteden ödün verilmemelidir. Lastiklerde çelik sibop modellerinin kullanımı da bu konudaki en önemli noktalardan birisidir. Kauçuk Sibop Modellerindeki Dezavantajlar Aracınız ile saatte 100 km hız ile seyir halinde iken, merkezkaç kuvvetini etkisi sayesinde sibop, tam dolu bir şişedeki 3,5 kilogramlık orana eşdeğer zorlayıcı bir kuvvete maruz kalmaktadır. Jantın ısınması ve soğuması da etkilenerek, sibop üzerindeki kauçuğun ömrü çok daha kısa olur ve çok daha erken yıpranmaya başlar. Kauçuk Sibop Sorunları Bu etmenler ve kuvvetler nedeni ile de sibop zaman içerisinde eskimeye başlar. Bu neden ile de lastik değişimleri sırasında kesinlikle sibop’ta değiştirilmelidir. Böylece aracın hem performans açısından hem de güvenliği açısından son derece önemli bir avantaj sağlanabilir. Sibop üzerindeki yıpranma veya lastik ile ortaya çıkan uyumsuzlukları güvenli sürüşü büyük ölçüde tehlikeye atar. Kauçuk Sibop Yerine Ne Kullanılmalı Bu durumda hayati riskler taşıyan kazaların yaşanmasına ve maliyetleri yüksek olan sorunların baş göstermesine neden olabilir. Bu yüzden aracınızın lastiklerini değiştirdiğiniz sırada değiştirmeniz önerilen sibop modelinin doğru şekilde seçilmesi önem arz eder. Özellikle de aracınızın yeni lastiklerine uyum sağlayacak sibop modellerinin tercih edilmesine dikkat edilmelidir. Lastiklerde Çelik Sibop Kullanın Böylece seyir halinde iken sibop kaynaklı olarak güvenlik risklerinin veya sibop kaynaklı olarak çeşitli daha büyük ve daha yüksek maliyetli arızaların yaşanmasının önüne geçebilirsiniz. Sibop modellerinde günümüzde oldukça geniş ve zengin bir çeşitlilik bulunur. Genel olarak araç sürücüleri maliyetinin daha düşük olması nedeni ile sibop modelleri arasında kauçuk modellere daha yoğun ilgi gösterir. Ancak kauçuk sibop modellerindeki yıpranmaların fazla olması sürüş güvenliğini tehlikeye atar. Çelik Sibop Daha Güvenli Lastik değişimleri sırasında sibop modeli seçimlerinizi de kesinlikle çelik sibop modellerinin tercih edilmesi gerekir. Lastiklerde çelik sibop kullanımı ile daha uzun süreli kullanım ve daha güvenli sürüş imkanına kavuşabilirsiniz. Ayrıca aracınızın performansında ve yol tutuşunda da hissedilir ölçüde olumlu etkiler görülür. Lastiğiniz için en uygun sibop seçim önerilerimizi dikkate almayı unutmayın. Alıntıdır. Kaynak: https://www.aig.com.tr/blog/lastiklerde-neden-celik-sibop-kullanilmali Amacım reklam yapmak değil, bilgilendirmektir.
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.