Daha detaylı bilgisi olanlar belki benim yanlışımı da düzeltirler ama benim kendimce fikir yürütmem ve kısıtlı bilgim,
Kombinin çok yüksek sıcaklıkta çalışması evin hızlı ısınması açısından faydalı olacaktır ancak birim suyu 50 yerine 60 dereceye çıkarmak için harcanan enerji miktarı artacağından yakıt sarfiyatı doğal olarak artar. Ama ev ve petek dizaynı kötü olunca 70 de yapsanız verimli ısınma gerçekleşmeyebilir. Bu tamamen evin ve peteklerin ısınma kapasitesiyle, petek sayısı ve yalıtımla ilgili. Yani kolay ısınan bir yeri kombiyi harlayarak ısıtmak çok mantıklı değil bence.
Zaten bir çok kombi üzerinde ekonomik sıcaklığı belirten e simgesi benzeri bir sıcaklık ayarı var. Ben genelde bunu tercih ediyorum. Birleşik kaplara göre hareket edip bütün petekleri yakıyorum. ? Sonuçta ev dışarıdan birçok anlamda izole, bir odanın soğuk olması diğer odalardan ısı kaybı demek. Ama kendi evimde olsaydım termostatik vanayla sistemi desteklerdim. Neyse bundan sonrası termostat yardımıyla ayarlanıyor. Evde olmadığım süreçte sıcaklık 18 derece altına düşmüyor. Termostat yatak odasında 23 dereceye ayarlı ve tahmini yatış saatine yakın kesiyor. Sabah da kalkış saatinden 1-2 saat önce yanıp evden çıkmadan önce tekrar kapanıyor. Yine tahmini geliş saatinden biraz önce yanmaya başlayıp 23 derece civarına ısıtıyor. Hafta sonları ayrı program var vs.
Bu arada yapılan çalışmalarda konfor sıcaklığı yatak odasında 20-21 derece, oturma odasında 22-23 derece olarak belirtilir. Bilinen şeyler ama genel bilgi olarak yazayım. Sıcaklık ölçümü için, tavan yüksekliğine bağlı olmakla beraber, 1.5 metre civarı tercih edilir. Sıcaklık ölçümleri kapı, pencere gibi hava sirkülasyonu olan yerlerden, ocak, fırın, kombi gibi sıcaklık kaynaklarından uzakta yapılır.