Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

30-06-2019 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. 120.000 km'yi geçtik. Artık olgunluk dönemine giriyoruz. Şaka maka yedi seneden fazladır hizmetini esirgemedi. Ciddi bir sorun da yaşatmadı. İki takım buji, üç takım fren balatası, dört takım lastik (ikisi hala kullanımda) ve üç akü kullandı. K&N hava filtresi kitinden ziyadesiyle memnunum. Geri çağırma kapsamında su haznesi modifikasyonu yapıldı, o dönemde Superchips yazılımımı kaybettim, bir daha da yükletecek fırsat olmadı. Bir Ankara veya Istanbul seyahati gerekiyor. Artık seyahatlerde havadan uçmak daha ekonomik olmaya başladı. Dün 120.000 bakımını yaptık. Castrol A5 yağ, yağ filtresi, polen filtresi, işçilik hepi topu 285 TL tuttu. Bu arada radyatör altındaki motor altı kaplamaya kadar uzanan parçayı kırmışım, büyük bir plastik parça, orjinali 400, yan sanayisi 50 olunca yan sanayi ile değiştim. Güzel oturdu. Yol yapmaya devam...
    6 puan
  2. Düşünün ki ÖTV sıfırlanmış bir ortamda araç satışlarının artması dış borcumuzu arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Çok daha vahim bir tabloyu yansıtayım: Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre, dünyada gıda fiyatları martta yıllık yüzde 3.6 düşerken, Türkiye'nin Mart ayı yıllık gıda enflasyonu yüzde 29.77. Fakirleştiğimizi anlatmanın daha etkili bir yolu var mı?
    2 puan
  3. hayırlı olsun abi biz de 110.000 i geçtik, aynen devam ediyoruz ?
    1 puan
  4. O kadar çok saçma geldi ki sebep sonuç ilişkisi ? Neyse siz okursunuz zaten, bugün yarın gereksiz hız yapmayın boşu boşuna. Kazasız belasız iyi sürüşler ??
    1 puan
  5. Sanırım daha önce de yazdım. Ben kazalarda hız sınırı ihlallerinin önemli bir kalem olduğunu hala düşünmüyorum. Dikkatsizlik, hatalı sollamalar, kavşak çıkışlarında önceliklerin dikkate alınmaması, hızını yol ve trafik koşullarına uydurmama (ki bunun hız sınırı ihlali ile alakası yok) başlıca nedenler. Diğer bir deyişle radarlı hız kontrolleri hükümete para kazandırmanın en zahmetsiz ve etkin yolu. Yapılmasın demiyorum, ancak sorunlu bölgeler belirlensin, gerekli yol düzeltme çalışmaları yapılsın, gerekiyorsa o bölgelere kalıcı bildirimli sabit radarlar konulsun ve baskın - tuzak radar uygulamaları azaltılsın. Ayrıca kaza verilerine bakarsanız yetkililerin iddia ettiği gibi şöyle azaldı böyle azaldı durumu yok kesinlikle. Tabii verilerde bir yükselme olmaması, artan araç sayısı göz önünde bulundurulduğunda göreceli bir azalma demek ve 1000 km yol başına kaza sayısı benzeri bir değerlendirme parametresi olmadığı sürece bu konuda net bir yorum yapmak zor. Ölümlü kazalarda da öyle belirgin bir azalma yok ve o hafif düşüş de önemli ölçüde araçlardaki pasif ve aktif güvenlik ekipmanlarındaki gelişmeye ve kısmen de 112 hizmetlerinin yaygınlaşmasına bağlı bence. Tabii kanıtlayamam, varsayım sadece. İstatistiklere yeni eklenen kazaya bağlı geç ölümler hanesi de değerlendirildiğinde yaklaşık 20 kişi kaybediyoruz günde. Bu korkunç bir rakam ve ciddi tedbir gerektiriyor, radar kontrollerini arttırıp hamasi nutuklar atmak belli ki yetmiyor. Ciddi bir eğitim seferberliği ve çok yönlü kontroller şart. Azrail zaten cezayı kesiyor, bunu para cezası ile iyileştirmeye çalışmak yetmez. Göstermelik değil etkili ve bilinçli çalışmalar gerekli.
    1 puan
  6. Cem bey'e katılıyorum, winter is coming.... Politikaya bulaşmadan ekonomi konuşamadığımız bir ülkede yaşadığımız için fazla girmiyorum konuya lakin ODD nin Başkanı tarafindan dile getirilen ÖTV sıfırlansın söylemi talihsiz bir açıklamadır.. Otomotiv çok değişkenli bir sektördür.. 0 araç satışını hareketlendirmek için (olup olmayacağı ayri konu) diğer unsurları yok varsaymak basiretsizlik olur.. 2. Elde 20 milyonu askin araç var bu ülkede örneğin. Sektörden birisi olarak bırakın sıfırlamayı, tatlı tatlı artış olmasını bile bekleyebiliriz diyorum.. Zam beklentisi, alım yapmayı düşünen ve bunun finansmanını sağlamis olan tüketici icin öne çekme sebebidir keza. Su anda bayilerde ve özellikle de filo şirketlerinde kiralamadan dönen epey bir 2. El var onların erimesi, suların durulmasi lazim... 0 satışının önündeki ana engel ÖTV değil. - Faizler yüksek (kabul etseniz dahi bankalar kredi vermede nazlaniyorlar), - Mevduat faizleri de alım yapmak yerine enflasyona yenilmemeyi sağladığı için alim yapabilecek olan da bekliyor - 1990 ları hatırlayın, ayda 2 zam gelirdi, faizler hep %2 nin üstündeydi, sıraya girip araba alınırdı. Geldiği günkü fiyattan hem de. Enflasyonist ortamda iş yapmayı unuttu bir kesim, bir kesim de hiç yaşamadığı için zaten bilmiyor - Reel olarak hepimiz fakirleştik - Vergilerle oynandığı, hurda vs teşvikleri gündemde olduğu zamanlarda takas fiyatı cazip olamiyor malesef. Bu da makası açıyor... Arabalar pahali degil, biz fakirleştik... Örnek orta sınıf bir otomobil bu ülkede senelerdir 22-25 bin USD bandindadir, hala da öyle...
    1 puan
  7. Şunu da anlamıyorum... Vergi sistemi adaletsiz! Arkadaşlar vergi organik bir yapı değil, kendi doğsun büyüsün vs. Vergi Sistemi Adaletsiz = İktidar adaletsiz demektir. Bu budur yani, vergiye b.k atmayalım ?
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.