Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

19-01-2024 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Gelince ne alamayacagimizi gormus olduk, tesekkurler Murat abi
    2 puan
  2. Forumun uçan gönderileri arasında daha detaylı bir tartışma vardı ama o kadar detaya uğraşmaya üşendim. Sıfır emisyon saçmalığı tamamen bir pazarlama stratejisinden ibaret. Kapitalistler size bir şey satmak istediklerinde kaçınılmaz olarak ne kadar mükemmel bir şey olduğundan bahseder. Karbon ayak izi filan bunlar da fasarya tartışmalar. Bu dönüşüm tamamen politik ve bir sermaye dönüşümünden ibaret. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama bilim bazen sermaye lehine güzellemeler yapmak için manipüle edilir. Kısıtlamalar, vergiler, teşvikler filan derken daha kazanmadığınız gelirlerinize göz dikecekler. Küresel ısınma, dünyanın geleceği filan diye biz de bu ürünleri seve seve alacağız. Almanya'daki Hans çevreciliği ile gurur duyarak EV aracına binerken, kullandığı arabanın bataryaları enerjisinin %77'sini hala kömürden elde eden Çin'de günlüğü 10 dolara çalışan adamlar tarafından üretilecek. Bu sırada kobalt için Kongo'nun altını üstüne getirecekler, yağmur ormanlarının ırzına geçecekler falan filan. Sözün özü bu düzenin paradan başka efendisi yok. Satın almamızı istiyorlarsa alacağız. İlave ----------------------------- Genel kültür olsun diye bazı madenlerin üretimlerinden kaynaklanan ton başına CO2 emisyonlarını yazayım. 1 ton çelik - 1.9 ton CO2 1 ton katot bakır - 4.1 ton CO2 1 ton kobalt için - 9 ton CO2 1 ton lityum - 15 ton CO2 Bakır ve çeliği ayrı olarak gösterdim çünkü bunlar zaten birincil kullanım öncesi neredeyse kullanılabilir hale geliyorlar. Bu arada bunlar sadece madenden metal üretimi sırasında ortaya çıkan CO2 miktarları. Bunları nihai ürüne dönüştürmek için çoğunlukla yüksek sıcaklık gerektiren ısıl işlemler gerekiyor Bilin bakalım bu enerji nereden elde ediliyor? 😄
    2 puan
  3. gecen cmaxi bakima goturmustuk babamla, servis tarafinda otururken babama ben bir kugaya bakacagim dedim. servis danismanlari bence bakma daha iyi diyor 🙂 bayiide donen muhabbet bile boyle artik.
    1 puan
  4. Uçtu mu bilmiyorum bir ara buraya aktarmıştım. Adamın biri Tesla model S in toplam co2 emisyonunun Mercedes dizel C serisinden fazla olduğunu bulmuştu. Sonradan tesla ile ilgili aldığı rakamların eski nesil olduğu ve yanlış olduğu ortaya çıktı. En son rakamlarla hesaplayınca yanılmıyorsam %65 gibi çıkıyordu yani bir dizel C serisinin emisyonunun %65 i kadar emisyonu vardı EV nin. Hiç de az değil. O yüzden çoğu ülkelerde artık 0 emisyon diye tanıtım veya reklam yapılamıyor EV ler için. Fakat olayın bence bir kaç yönü daha var. Evet fosil yakıttan kurtulmak önemli ama dünyadaki elektriğin hala %60 kadarı fosil yakıtların yakılması ile elde ediliyor. Ha fosil yakıtı ben arabamda yakmışım , ha yandaş enerji şirketi santralde yakıp elektrik üretmiş. Ne farkı var ki. Bu şekilde bakınca ben de mesela nükleer reaktör lobisinin bunu pompaladığını düşünüyorum. Belki mesela almanya gibi büyük akıllı ülkeler Çernobilden sonra tüm nükleer reaktörlerini kapadı ama Türkiye gibi Hindistan gibi Brezilya gibi Meksika gibi yüksek nüfuslu pazarlarda bu kadar çok EV olursa mecburen nükleer reaktörler yapılacak , olanlar artacaktır diye düşünüyorum.
    1 puan
  5. bu dogru bir mantik degil. tum giderler isin icine katildiginda (bakim gibi) elektrik avantajli cikar. 100k km boyunca hizli sarj etmek zaten anlamsiz. 8 yil/100k km de piller cop olmuyor kullanilmaya devam edilebilir. kapasite dusuyor. uretim, kullanim ve geri donusum olarak tum surec goz onune alindiginda 0 emisyon diye bir sey yok tabii ki ancak icten yanmalidan dusuk hala. gelecegi olmadigini, surdurulebilir olmadigini, gecis donemi oldugunu dusunuyorum o ayri.
    1 puan
  6. Benimde aynı valla focus 2 nin tadı hala damağımda. Sattığıma üzüldüğüm nadir araçlardan. Belkş bir gün yine focus alırım.
    1 puan
  7. Standardı karşılayan ve bilindik üreticilerden gelen her yağ yeterli olacaktır. Liqui Moly kabul gören bir yağ, ama normal koşullarda kullanılan bir araçta -yağ özellikli bile olsa- uzun vadede motor ömrü açısından anlamlı bir fark yarattığını ne gördüm, ne okudum ne de duydum. Kanaatten çok kanıta gereksinimimiz var. Bulan sunsun...
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.