Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

21-01-2024 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Hafta içi internette dolaşırken Cks nin fiawax diye bi ürün uygulamasını gördüm hemen sipariş ettim camlarda epey su lekeleri vardı ürün asidik bi ürün yaparken boyaya gelmesin diye çok dikkatli uyguladım gölgede uygulama yapılıyor süngerin üzerine 3-5 damla döküp 15-20 sn oyalıyorsunuz o kadar, tertemiz oldu öncesinde arabayı yıkamıştım işlem bitince yine yıkadım kalıntısı kalmasın diye😀
    2 puan
  2. Super resin polish ve extra gloss protection da kullanıyorum. Ben gayet memnunum. Konu su lekeleri olduğu için daha detaya girmeyeyim.
    2 puan
  3. Ben uzun zamandır Autoglym glass polish kullanıyorum. Çok iyi sonuç veriyor. Yumuşak bir pasta süngeri ile uygulanıp kuruması bekleniyor. Sonra siliniyor, tertemiz.
    2 puan
  4. Avrupalıların kendi kullanım alışkanlıklarına göre kafalarında kurguladıkları bi düzen sadece. Onlar şehirler arasında trenle ya da uçakla seyahat edip sadece şehiriçinde araba kullanabiliyorlar. Bir gün Türkiye de de aynı altyapı olursa elektrikli araba alırım. Ki orta vadede ben bu işin rafa kalkacağına inanıyorum. Artık hidrojen mi olur başka bir şey mi olur bilemem ama Paris teki neredeyse tüm taksiler Toyota'nın hidrojenli Mirai si ile değişti. Acayip yakıt desteği veriyor Toyota. Tek sorun uber pahalı olması. Camry nin iki katı falan ama bedava yakıtla falan destekliyorlar işte.
    2 puan
  5. YouTube da görmüştüm. Camları kil ile temizliyorlardı. Acaba sonuç nasıl olur? Denenebilir mi? Aslında AutoGlym in bir iki ürününü favorilerime eklemiştim. Daha önce meguiarsın ürünlerinden kullanıyordum ama fiyatlar çok fazla oldu. El yakıyor. AutoGlymden bir kaç ürün daha eklerim artık. Benim için de referans oldu.
    1 puan
  6. Ben teşekkür ederim hocam. Benim çenem düşüyor bu konu açılınca, aslında sayfalarca yazılır çizilir ama çok uzak olmayan bir gelecekte değişimi yaşayıp göreceğiz zaten.
    1 puan
  7. Karışıyor illaki de aynı viskositede yağlar. O kadar kritik olduğunu zannetmiyorum. Yağ karıştı diye hele ki aynı speclerdeki şanzıman yağı karıştı diye bir şey olmaz. Subejktif bir yorum yaparsam evet aynı marka olması bence tercih sebebi ama yoksa aynı specte olması da yeterli.
    1 puan
  8. Aslında ben de bir şeyler yazmak istiyordum. Ama benim kafamdakiler de dahil teknik olarak her şeyi çok güzel açıklamışsınız. Teşekkür ederim Semih Hocam.
    1 puan
  9. Değişimde tork konvertörünün içindeki yağ boşaltılamadığı için 5 litre alıyor. Revizyonda 7 lt.
    1 puan
  10. Ben daha basit bakıyorum, bir pilli araç yandığında, yanması sonucu oluşan karbon salınımı ne kadar ve kaç benzinli araç bu salınımla kaç km gidebiliyor? Evet benzinli araçlar da yanıyor da en azından söndürülebiliyor. Zaten standart olan dünyanın neredeyse hiç bir yerinde yeterince elektrik altyapısının da üretiminin de olmadığı kısmına girmiyorum. Rüzgar gülleri ve güneş panelleri çok iyi de avrupanın çoğunluğunda her gün ne güneş var ne rüzgar, sürekli sıfır karbon üretecek şekilde olabileceğinden de şüpheliyim. Yeşilci olmak için gerçeklikten bu kadar uzaklaşmak bana garip geliyor. Ayrı geri dönüşüm filan diyorlar da Tesla'nın pillerini değiştirmek 28K dolar, hybrid'ler uzun vadede pil sebebiyle hybrid olmaktan çıkıyor, zaten amortisi çok kısa sürmüyor, şarj işi uzun ve zor, kısa şarj için gereken akım herkesi çok net etkiliyor, bunların üzerine uzun vadeli ömrü olmazsa ne anladım o işten.
    1 puan
  11. Forumun uçan gönderileri arasında daha detaylı bir tartışma vardı ama o kadar detaya uğraşmaya üşendim. Sıfır emisyon saçmalığı tamamen bir pazarlama stratejisinden ibaret. Kapitalistler size bir şey satmak istediklerinde kaçınılmaz olarak ne kadar mükemmel bir şey olduğundan bahseder. Karbon ayak izi filan bunlar da fasarya tartışmalar. Bu dönüşüm tamamen politik ve bir sermaye dönüşümünden ibaret. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama bilim bazen sermaye lehine güzellemeler yapmak için manipüle edilir. Kısıtlamalar, vergiler, teşvikler filan derken daha kazanmadığınız gelirlerinize göz dikecekler. Küresel ısınma, dünyanın geleceği filan diye biz de bu ürünleri seve seve alacağız. Almanya'daki Hans çevreciliği ile gurur duyarak EV aracına binerken, kullandığı arabanın bataryaları enerjisinin %77'sini hala kömürden elde eden Çin'de günlüğü 10 dolara çalışan adamlar tarafından üretilecek. Bu sırada kobalt için Kongo'nun altını üstüne getirecekler, yağmur ormanlarının ırzına geçecekler falan filan. Sözün özü bu düzenin paradan başka efendisi yok. Satın almamızı istiyorlarsa alacağız. İlave ----------------------------- Genel kültür olsun diye bazı madenlerin üretimlerinden kaynaklanan ton başına CO2 emisyonlarını yazayım. 1 ton çelik - 1.9 ton CO2 1 ton katot bakır - 4.1 ton CO2 1 ton kobalt için - 9 ton CO2 1 ton lityum - 15 ton CO2 Bakır ve çeliği ayrı olarak gösterdim çünkü bunlar zaten birincil kullanım öncesi neredeyse kullanılabilir hale geliyorlar. Bu arada bunlar sadece madenden metal üretimi sırasında ortaya çıkan CO2 miktarları. Bunları nihai ürüne dönüştürmek için çoğunlukla yüksek sıcaklık gerektiren ısıl işlemler gerekiyor Bilin bakalım bu enerji nereden elde ediliyor? 😄
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.