Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

10-10-2024 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Dijitalleşme arttıkça kalite düşüyor diye düşünüyorum. Sanki her an bişey çıkacakmış gibi tedirginlik var.
    1 puan
  2. herşeyden çalıyorlar olay bu. kaplar var ya 200 dereceye dayanır der mesela 250 derecede yamulur. bunlarda bir kritere göre imal ediliyor. güneş altında fazla durma, veya cilt terinizin ph ı vb standardın hafif dışında sapma gösteriyorsa iflas.. iyi de tek ford değil mi.. soğuk rusya ya veya sıcak bize, yunanistan a veya nemli hindistan a da aynı focus gitmiyor mu? focus 3 lerin hepsinin direksiyon kromajı soyulmuştu. sonradan siyah tasarıma geçtiler, şimdide siyah kaplaması veya boyası atıyor. yakında bize kağıt araba satacaklar. yağmurda eriyecek sanırım. 1.0 başlığına yazdım.. 2 kere direksiyonu garantiden değiştirten biriyle tanıştım. 2 kere değiştirdi ise bilmiyorum sorun ne kadara kadar üretim yada kişi teri. elbette isteseler hiç birşey olmayacak şekilde üretirler.
    1 puan
  3. T10 torks ucu ile üç tane vidayi söküyoruz. Ben de buradaki vida başlığına uyan torks ucu yoktu . Ben de H3 numaralı bu ucu kullandım. Buradaki iki tane vidayı da söküyoruz. Böylece kilit mekanizmasında mekanik kısımla elektronik kısmı birbirinden ayırmış olduk. Önceki paylaşımlarımda perçinin baş kısmını hatırlarsanız matkapla parçalamıştık. Şimdi perçinin geriye kalan gövde kısmını da yerinden çıkartıyoruz. Bunun için kerpeten kullandım. Elektronik kısım üzerinde T10 torks ucu ile sökülebilen vidayi yerinden söküyoruz ve resimde görünen yayı yerinden çıkartıyoruz. Bu yayı sökmek ve takmak göründüğü kadar zor değil. Korkmaya gerek yok . Vidayı ve yayı söktükten sonra beyaz plastik parçayı yerinden çıkartıyoruz . Bu beyaz parçanın da altında yay bulunuyor onu da yerinden çıkartıyoruz. Sırada kapı switch ini ( kapı açık- kapalı ikazını veren )tetikleyen bu beyaz plastik parçayı yerinden sökmek var . Bunun için yine kastırma yöntemini kullanacağız, yukarıya doğru kastırarak bu beyaz parçanın yerinden çıkmasını sağlıyoruz. Buraya kadar bahsettiğim tüm parçalar söküldüyse . Artık kapı kilit motoruna ulaşmamız için hiç bir engel kalmadı demektir .Üst plastik kapağı ayırdığımız zaman ta ta karşımızda kilit motoru ve hareketi sağlayan parçalar duruyor. Bu dişli parçalarını yerinden çıkarttığımızda beyaz renkli dişlinin altında spiral bir yay bulunuyor. Bu yayın pozisyonuna dikkat edilmesi gerekiyor. Doğru pozisyonun fotoğrafını çekip buraya bırakıyorum. Söken arkadaşlar takılır da yapamazsa buraya bakarak toparlayabilir. Bu yay çıktığında bu şekilde toplanıyor.Takarken zıt yönde gerdirip takılacak. Buraya dikkat edelim. Motoru yukarıya doğru kastırıp pim uçlarından kurtararak yerinden çıkartabiliyoruz. Sonuna kadar sökmüş olduk . Şimdi sırada temizlik ve yağlama aşaması var. Temizliği yapıldıktan sonra . Yağlama sonrası işlemleri geriye çevirip tekrar topluyoruz . Bu parçayı takarken dikkat etmemiz gereken nokta şudur. Bu parçanın iki adet yatağı var biri küçük diğeri büyük . Resimde göstermeye çalıştım. Bu yataklara denk gelecek şekilde bastırarak yerine oturtuyoruz 20241002_151421.mp4 20241002_151248.mp4 Bu da dış kapı açma kolunu tutan gövde . Diş kapı açma kolunun küçük parçasını tutan vida bu arkadaşlar. Hatırlarsanız kapı açma kolunun küçük parçası yerinden çıkana kadar bu vidayi gevşetiyoruz diye yazmıştım. Perçin yerine somunlu vida kullandım. İsteyen arkadaşlar tekrar perçin atabilir . Sökülen tüm parçaları sırasıyla tekrar topluyoruz. Ve sonuç. Sol kapıyı da sökmüştüm . O da sırasını bekliyor 🙂 İkisi arasındaki farkı göstereyim.
    1 puan
  4. Kapalı, doğrudan güneş, yağmur görmeyen bir garajda ise araba, onun lastiği 10 yıl kullanılır denir. Ama ideal ömrü 5 yıldır lastiğin. Eskidikce sertleşirler ve buna paralel performans kaybı başlar.
    1 puan
  5. @Gürkan Çakıroğlu hocam @Olcay Sert bey hayırlı olsun. Kzasız belasız kullanın. Ben de yaklaşık 1800 km yaptım. Bir sıkıntı yok şimdilik. Ses konusunda öyle aman aman sessiz bir lastik değil. Özellikle dişli asfaltta sesli. Düz asfaltta ise oldukça sessiz. Yakıt konusunda ise tasarruflu. Hatay' gidip geldiğimde ortalama 6,2 yaktı. 130 km üstü yapınca artıyor haliyle yakıt. Hava da o zaman sıcaktı klima da çalıştırdım doğrusu. Fakat deneme amaçlı Polatlı Ankara bahçelievler gidiş dönüş sakin kullandım. Yani 110 km gibi. Hiç şehir içi yok ama Ankara girişten Bahçelievlere kadar yoğun oluyor trafik. Yine de 5,3 yaktı. Aslında dizel olduğu için çok da düşük devirde kullanmayı sevmem. Yağmurlu havalara da denk geldim bu arad ama hiç kayma falan hissetmedim doürusu. O konuda oldukça iui. Şimdilik gözlemlerim bunlar.Belki alacak arkadaşlara faydası olur.
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.