Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

İbrahim Uyanık

Üye
  • Toplam İleti

    3
  • Katılım

  • Son ziyaret

İbrahim Uyanık Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Antalya
  • Arabam:
    Connect GLX
  • Meslek:
    İşçi
  • Cinsiyet:
    Bay

İbrahim Uyanık's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. Merhaba... Cem hocam bu son demişsiniz ama izninizle bir kaç ilave yapmak isterim. Şuanda bildiğim kadarı ile Ford binek ve hafif ticari araçlarda 5W-30 motor yağını öneriyor ama bir ilave bilgi ile ...WSS-M2C913-B speğini karşılaması gerekiyor. Bütün markalar kendince buna benzer bir spek belirliyor. Ford sıvılar için yukarda yazdığıma benzer bir metod kullanmış mesela. Ama başka markalar başka türde ibareler ile farklı standartlar belirliyebiliyor.Bu nedenle yağ ambalajlarının arkasında genellikle yağın hangi üreticinin hangi speğini karşıladığıda belirtiliyor. 5W-30 yağın soğukta ve sıcakta akışkanlığını ( viskozitesi ) belirleyen bir ibare.Tam uyum için spek gerekli imiş.
  2. Tekrar merhaba Elektrik ve elektronik alıcıların yakıt tüketimi üzerindeki etkisi ile ilgili olarak bende bir şeyler eklmek isterim. Öncelikle tüm tespiplerinize katılıyorum Eklemek istediğim Alternatör buna nasıl neden oluyor ... Araştırmalarımın sonucunda ve deneyerek şu noktaya ulaştım. Basitçe anlatmak gerekirse Alternatör elektrik üretebilmek için manyetik alan oluşturmak zorunda... Bu manyetik alan / mıknatıslanma neticesinde alternetörün kayış tarafından döndürülen mili ile alternatör gövdesi zıt kutup olması neticesinde biri birini çekiyor ve dönmek değil biribirine yapışmak istiyor. Bu etki de alternaörün ortasında motor tarafından döndürülen mil üzerinde tutulma etkisi yapıyor.Bu nedenlede motor torku düşmesi nedeni ile yakıt tüketimi arttırılıyor. Elktrik ihtiyacı nekadar yüksek ise bu tutulma etkisi de okadar yüksek oluyormuş.Yani sisteme giren her alıcı = yakıt sarfiyatı. İşte akıllı şarj , akü izleme sistemi v.b sistemlerin devreye girme nedeni .
  3. Merhaba Yakıt tüketiminin yüksek olabilmesi ve bunun düşürülmesine yönelik bazı tespitlerimi sizlerle paylaşmak isterim... Hepimizin bildiği standart hususları geçersek , Elektronik Gaz Pedalı ( APP ) kullanımı ve yakıt tüketimi arasında direkt bir bağlantı var. Günümüz araçlarının motor gücü , nerede ise tamamında artık elektronik gaz pedalı ile kontrol ediliyor. Aşağıda maddeler halinde belirtmeye çalıştığım hususlara dikkat edersek yakıt tüketimin de çok büyük düşüşler göreceğinize eminim. Başlangıç olarak Gaz pedalını karbüratörlü araçlardan kalma telli sistem değil , bir elektirik düğmesi olarak düşünün... 1-Aracın performansı düşmeden yakıt tüketimini azaltarak kullanmak için gaz pedalına 1/4 kadar basın ve vitesleri bu şekilde değiştirin 2-Planladığınız seyir hızına ulaştıktan sonra ayağınızı gaz pedalından geri çekin ve pedalı sadece 4-5 mm. hareket ettirecek şekilde ayak ucu ile kuvvet uygulayın. 3-Gaz pedalınddaki 4-5 mm kısım aracın performans kaybetmeden seyir hızını korumasına ve hemde ekonomik yakıt tüketmesine yeterli geliyor.Özellikle pedalın 5 mm den fazla hareketinden sonra araç hopluyor zıplıyor ama yakıtı da tüketiyor. 4-Bu ilk 5mm. bölge tüm viteslerde geçerli.Fark etmiyor.Eğer seyir hızınız 3. vitesi gerektiriyorsa aynı şekilde gaz pedalına çok hafif hareket ettirerek ekonomi sağlayabilirsiniz. 5-Seyir hızınıza ulaştığınızda özellikle dizel araçlarda 1700-2200 d/dk arasında gaz pedalını anlattığım şekilde kullanarak ekonomik bir tüketim sağlayabilirsiniz. Yukarıda kısaca özetlediğim hususlara en azından 1 depo yakıt tüketimi süresince dikkat ederek kullanırsanız tüketimde bariz bir düşüş göreceğinize eminim. Saygılarımla..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.