Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Pedal Sorusu

Murat Kav.

Soru

Bu defa zırıltı konusu değil :) Kafamda ST focuslarda ve ST fiestalardaki pedalları c-max'a taşımak var. C-max ile focusun pedal kodlarının da aynı olduğunu görünce doğrudan Çinden sipariş açtım. Çinden gelen parçalar görünürde gayet kaliteli ama, çift parçalı olması ve kenarlardan sıkmalı olması açıkcası tuhaf geldi. Bir ara denerim derken, Amerikanyada orjinal ST pedalı ilanı gördüm. Ancak sadece debriyaj ve fren. Gaz pedalında başka yerden buluruz deyip onları da aldım :)

Ancak sonrasında yaptığım araştırmalarda, ST versiyonun gaz pedal kodunu bir türlü bulamadım. Sonradan anladıkki, biz pedal değil, pedal pedi alıyoruz. Ve sanırım gaz pedalında aslında ped yok. Bu durumda focus ST'de de ped yok diyebilir miyiz? Acaba gaz pedalı komple mi değişir? Bu gaz pedalı komple değişir ise ST olan c-max'a uyar mı?

Şu anda eldeki malzeme, resimde, sağdaki iki parça orjinal ford ürünü, diğerleri çin malı. Renk birebir aynı. Üstten bakınca farkı anlamak imkansız gibi. Ford ürünü olanlarda metal, lastik kısma yapışık. Çin malı olanlar ise ikişer parça (lastik ve metal olmak üzere). Niye yapışık yapmamışlar anlamadım. Ford ürününde koku yok ama, çin malı olanda lastik kokusu var (bilmem zamanla geçer mi) ..

mPMyqV.jpg 

Pq1WEQ.jpg

Murat Kavuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

Evet gaz pedalında pad yok, komple pedal almak lazım, tahmini konuşuyorum ama uyar.

Çinlilerin montajı için orijinal padler çıkıp çinliler takılıyor metallerde üzerine sıkılıyor, peki orijinal olanda nasıl? Yani metalle birleşik olunca esnetip sokmak olmaz gibi geldi.

Çin malı olandan bende de var, montajı düzgün olursa sorunsuz oluyor, debriyajın kolu biraz farklı geldiği için üstteki tırnağı sıkmak biraz zor o yüzden zırt pırt düşüyor ama düzgünce takılırsa bir daha çıkmaz, yapıştırıcıya filan gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Evet gaz pedalında pad yok, komple pedal almak lazım, tahmini konuşuyorum ama uyar.

Çinlilerin montajı için orijinal padler çıkıp çinliler takılıyor metallerde üzerine sıkılıyor, peki orijinal olanda nasıl? Yani metalle birleşik olunca esnetip sokmak olmaz gibi geldi.

Çin malı olandan bende de var, montajı düzgün olursa sorunsuz oluyor, debriyajın kolu biraz farklı geldiği için üstteki tırnağı sıkmak biraz zor o yüzden zırt pırt düşüyor ama düzgünce takılırsa bir daha çıkmaz, yapıştırıcıya filan gerek yok.

Gaz pedalının orjinalin kodunu bulamıyorum (st olan), acaba kac paradır..

Fren/debriyaj pedalinin orjinali tek parça gibi. Fabrikasyon yapışık. Denemedim ama alttaki lastiğin esnekliği yeterli olmalı montaj için..

o Çin malından bende var debriyajın üstündeki metal parça düşüyor sürekli sinir bozuyor şuan direk siyah plastik olarak kullanıyorum. Sağlam bir yapıştırıcıyla oturtucam yerine birgün

Gaz pedalında zamanla aşınma olmuyor değil mi?

Ozan'ın dediği doğruymuş. Lastik pedalları sökmek kolay ama orjinal ST'leri takamadım. Hem üst hem de altı esnetmek lazım. Ellerim acıdı ama olmadı. Pedal elimde kalacak dedim ama sağlammış, en ufak deformasyon olmadı. Herhalde aparatı falan var bunun. Evde bir yerlerde trim sökme aparatı vardı, haftaya hafta sonu da onunla denerim artık :) 

VVQlEq.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.