Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2014 MK Focus volan dişlisi boşluk


Oguz Alperen AYDOGDU

Soru

Aralık ayında 0 km makyajlı kasa titanium paket 1.6 tdci focus aldım. 400 km kadar uzunlukta bir yolculuktan dönerken farkettim ki, debriyajı bırakmak üzere iken tam kavrama noktasında "lık" diye ince bir ses yapıyor. Seri geçiş yaparsanız bu yanda oturanın ayağının altında hissedilecek seviyeye ve sese ulaşıyor. Ancak araç soğuk iken değil belli hızlarda gittikten sonra yapmaya başlıyordu.

İlk olarak Bursa'da Otokoç'a götürdüm, usta bana "Test etmiştim yine makyajlı bir focus araçta ama anlamadık nereden, sanırım sorun yok" dedi. Sonra birde Şentürk'e götürdüm, bu kez teste çıktık, normal denildi ama henüz sorun kendini göstermemişti. Ne zaman ki ayağımın altında o vuruşu hissettim, usta "Bu araca bakmam lazım dedi". Aracı verdim ve Volan Dişlisinde sorun çıktı. Daha 8000km'de. Tam bir rezillik. 8 gün oldu hala FORD abuk subuk testler istiyor. Sanırım kronik bir sorun.

Sıfır araç alıyorsunuz ve 10 gün araç sizde değil, ön takım komple indi ve aynı olur mu toplanınca bilmiyorum. Bu mağduriyetimden dolayı yapabileceğim bir şey var mı arkadaşlar, eğer var ise haklarım neler bilen var mı?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Eğer tahmin ettiğim şey ise, tamamen normal. Bir sorun yok daha doğrusu yapacak bir şey yok. Benim sürdüğüm tüm yeni Ford'lar öyle.

Forumlara daha önceden gelmenizi tavsiye ederim, böylelikle kimi zaman gereksiz yapılan işlemlerden kurtulmuş olursunuz.Bence boşuna bekliyorsunuz.

Çok kez yazdık yine yazalım, bu araç garantili ister 10 km'de ister 10 bin km'de sorun çıksın yasal olarak farkı yok, sorunu halledemezlerse araç iade veya değişim olur. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

özel bir zarar vermiyorsa, sadece o ses çıkıyorsa Çağatay ın dediği gibi tamamen normal bir ses..

hatta bir yerlerde start-stop mandalı gibi birşey diyende olmuştu..  aracınızda yok ama mekanik olarak bulunuyor olabilir.. 2.5 yaşındaki focusumda aldığım günden beri var, ilk başta takmıştım, sonra vazgeçtim.. volanın dişlisinde nasıl bir sorun varmış acaba, bence atmışlar.

keşke ilk başta araştırıp sonra eyleme geçseydiniz.

 

@Oguz Alperen AYDOGDU

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.