Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Belek - İzmir Arasında Gidilebilecek Yerler


Volkan G.

Önerilen Mesajlar

Bu ay sonunda nasip olursa benzer bir yolculuğa çıkmayı planlıyorum 5 gün Belek'te otelde sonra 3 yada 4 gün gibi kıyı şeridini takip ederek izmir oradan Eskişehir'e dönüş bu yüzden benim sürem çok kısıtlı olacak, mutlaka uğramam gereken yerler ve konaklama hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var malum güzergah üzerinde gezilip görülecek onlarca yer olacak.

 

 

Merhaba Hakan Bey,

Bu güzel rotada, size şimdiden hayırlı, kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Aslında çok fazla yer var ama ben en çok beğendiklerimi size aktarmaya çalışayım. Belek - İzmir yönünde tarif edeyim:


Kurşunlu Şelalesi

Belek tarafından Antalya'ya girerken, şehir merkezinden 15 km kadar önce, Aksu mevkiinde sağa dönerek Isparta yoluna girip 7 - 8 km giderseniz, ulaşabilirsiniz. İçinde geniş bir obruk ve şelale barındıran ormanlık bir alan. Giriş kişi başı 4 tl. Ancak içerideki tükanlar pahalı :) Manzarası çok güzel, ayrıca şelale etrafında dolanan 2 - 3 km lik çok güzel bir yürüyüş yolu var. 45 dk'lık bir yürüyüş ile, şelaleden, köprülerden, ağaç tünellerinden ve kayalıkların arasından geçip, başladığınız yola dönüyorsunuz. Tekrar gidip, o yürüyüş yolunda uzun uzun gezmek istiyorum.


Adrasan

Ana yoldan sola sapıp 10 km aşağıya inerseniz plaja kadar ulaşıyorsunuz. Konakladığımız yer, Akdeniz Üniversitesi Tesisleri. Hepimiz toplam günlük 200 tl. Oda + Açık büfe kahvaltı + Açık büfe akşam yemeği + Sınırsız pet su (hayat) + Sınırsız çay kahve. Çok nezih bir yer. Odalar oldukça kaliteli.


Kekova Körfezi

Demre'yi geçtikten sonra, normal rotanızdan sola saparak, önce Üçağız köyüne ulaşıyorsunuz. Köye giriş (evet köye) araç başı 7 tl. Her yer otopark kabul ediliyor, eliniz mahkum. Aracınızı hemen sahile parkedip, doğruca teknecilere gidiyorsunuz. Çünkü Kekova'ya ulaşmak için karayolu yok. Sadece grupla ya da bireysel tekne imkanı var.

İmkanlarınız ve zamanınız dahilinde bir tekneye binin. Ama mutlaka binin. Biz, grupla giden tekne çok uzun süreceği için, bireysel küçük bir tekne ile anlaştık: 1,5 saat kadar gezi 40 tl. Tekneye binince, denize, kekova köyüne, ve altınızdaki batık şehire bakacaksınız, derin bir nefes alacaksınız ve "iyi ki gelmişim" diyeceksiniz. Benim bu gezide en çok beğendiğim yer.

Önümde boylu boyunca uzanan derin denizin dibi tamamen antik kent. Depremle, koca bir şehir yerin dibine geçmiş. Türkiye'deki atlantis. Rahmi Koç'un evi ve helikkopter pistinin bulunduğu Kekova Köyü'ne uzun uzun bakın. Bu güzel manzarayı unutamayacaksınz. Belki benim gibi, seneye gelip bir tam gün geçirmek isteyeceksiniz.


Kaş yarımadası

Kaş şehir merkezine girmeyin. Çok dar sokakları var ve pek bir numarası yok. Şehir merkezini geçince "yarımada" tabelasını göreceksiniz. Oraya girin, kaş yarımadasının etrafında arabanızla 20 dakikalık bir tur atın, evlere, çiçeklere ve limanlara bakın.


Patara

Ana yoldan sola 4 km sapıyorsunuz ve Gelemiş Köyü'ne ulaşıyorsunuz. Hemen yanında Patara Antik Kenti ve dünyca ünlü Patara Plajı var. 18 km uzunluğundakı plajın kumları incecik. Denizi biraz dalgalı. Gelemiş köyü denize biraz uzak. Ama kaldığımız yerin servisleri var. Patara Delfin Otel. Çok güzel bir otel. hepimiz toplam Oda + Kahvaltı 130 tl. Bizde çocuk olduğunu görünce "İsterseniz boş apart odayı verelim, mutfakta mama yapabilirsiniz" dediler. Ek ücret istemediler. Biz kahvaltılarımızı yaparken bebekle oynadılar, çok tatlı insanlardı.


Saklıkent Kanyonu

Ana yoldan bayağı sapıyorsunuz. Ama kanyondan devam ederek tekrar ana yola çıkıyorsunuz. Yol uzun. Ben zamanım olsa tekrar mutlaka giderim. Kanyonda yürüyüş yapıyor, suların üzerinde kurulmuş köşklerde yemek yiyor, buz gibi sulara giriyorsunuz. Zamanınız kısıtlı ise daha sonraya bırakmanızı tavsiye ederim.

Not: Okuduğuma göre MS 240 yılında olan büyük depremde, Kekova antik kenti, denizin altına gömülüyor. Aynı deprem büyük dağı yararak Saklıkent kanyonunu oluşturuyor, bu kanyondan akan yoğun sular, alivyonları sürükleyerek Patara körfezindeki limanı dolduruyor.


Köyceğiz

Karar verdim, en kısa zamanda Köyceğiz'e yerleşeceğim ve orada yaşayacağım. Bayıldım. Kiremit çatılı, beyaz kireçli evleri, sular akan yemyeşil sokakları... Yemyeşil, masmavi, bembeyaz... Küçük bir çarşısı var. Orada çok eski meşhur bir köfteci var. Porsiyonu 12 tl, tadı muhteşem. Duvarında, atv'de yayınlanan "aşk zamanı" dizisi oyuncularının orada köfte yerken çekilmiş fotoğrafları var.


Dalyan

Köyceğize çok yakın olan Dalyan'da, küçük bir tekne turu yapmanızı, eski kral mezarlarının hikayesini kaptandan dinlemenizi tavsiye ederim. Ben tekneyi bile kullanmıştım. Doğası muhteşem.


Akyaka

Muğlada'ki beypazarı gibi. Bütün evler o şekilde yapılmış, yeniler dahil. Sanırım belediye sadece bu şekilde ruhsat veriyor. Turistik ilçe dediğin böyle olmalı. Gerçekten insan, tatile geldiğini hissediyor. Azmak nehrinde tatlı bir tekne turu çok iyi gelecek emin olun. Ama azmak nehri kenarındaki lokantalarda balık yemeyin. İnanılmaz pahalı.


Marmaris

Ben bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Marmaris mi İstanbul mu belli değil. Karman çorman, park yeri yok,  düzen yok... Şehir gibi. Bence yoldan 30 km sapmaya değmez.


Muğla Keyfoturağı Kahvesi

Muğla şehir merkezine  7 - 8 km. Lüx sayılabilecek kır kahvelerinin yoğun olduğu bir yaylada bulunuyor. Yemekleri çok pahalı. Muğla merkezde güzel bir yemek yeyin, sonra vaktiniz varsa yoldan sapıverin bir çay içmeye mutlaka gidin. Çocuklar çimlerde yuvarlansın, siz muhteşem bir ortamda çayınızı yudumlayın.


Bozüyük

Star'da yayınlanıp biten "Güzel Köylü" dizisinin çekildiği köy. Turistik ve tarihi güzel bir ortam. Fiyatlar makul. Muğladan ayrılıp yoldan sola 10 km kadar saparak varabilirsiniz.


Söke

Söke, ilçe olarak berbat, bakımsız, varoş gibi. İçine hiç girmeyin. Ama, girişte yol üzerindeki meşhur çöp şişçilere uğrayın ve mutlaka birer çöp şiş yeyin. Porsiyonu 15 tl. Ustanın şov yaparak hazırladığı ve alevli sac tavada, üzerinde lavaşlarla sunduğu çöp şişi kaçırmayın.


Kuşadası

Kuşadasında, sahildeki işletmeler pahalı. Ancak belediyenin çay bahçesi var. Fiyatları makul. Soğuk bir şeyler içip, limandaki cruize'ları izleyerek hayale dalabilirsiniz. Güzel oluyor, emin olun.


Yol üzerinde "köy kahvaltısı" yazan yerlerin tuzağına düşmeyin. Çoğu, marketten aldıkları beyaz peynir, zeytin, domates gibi şeyleri, büyükçe bir tabakta janjanlayarak, yanında en fazla bir gözleme ile size 20 - 25 tl'den iteliyor. 


Aklımdakiler şimdilik bunlar Hakan Bey. Aklıma gelirse yine yardımcı olmaya çalışırım.

Volkan G. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çöpşişin merkezi ortaklar, aydından otoyola girmeyip eski yoldan devam edin sökeye gelmeden yok üstünde. yemekten sonra sökeden otoyola çıkarsınız. Haziranda gitmiştim ama gittiğim yerin adını bir türlü hatırlayamadım.

biz antalya dönüşünde çine köftesi yiyorduk yolu uzatmak istemezseniz onuda tavsiye ederim. Yanlış hatırlamıyorsam kasap mehmet zengine giriyorduk.

tekne konusunda ciddi kazık yemişiz galiba :) yada yanlış hatırlıyorum :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önce eldekilerle başlayalım:

http://www.focusclubtr.com/topic/4814-gezi-notları-fethiye/?do=findComment&comment=160801

http://www.focusclubtr.com/topic/5171-gezi-notları-meis/?do=findComment&comment=169902

Bu arada Belek'te geçirilecek beş güne ancak yazık diyebiliyorum, ama tabii tercihler farklı olabiliyor.

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür ederim, aslında Kemer ve Kaş arasında hemen hemen gezmediğim görmediğim az sayıda yer vardır Gelemiş Patara'da 4 ay kadar kaldım o yöreyi de biliyorum ama yinede gidip göremediğimiz o kadar çok yer var ki bu ülkenin güzellikleri saymakla bitmez, tavsiyelere bakıyorum da henüz görmediğim gezilecek yerler daha çok var, bu seferde zamanı daha çok tekne turlarına ayırsam iyi olacak galiba, bir gün Patara'da bir gün Dalyan'da bir günde Bodrum'da kalmayı düşünüyorum belki duruma göre daha da uzar,  5 gün otel sonrası belirlenmiş bir rotam yada kalacak yerim hazır değil tamamen günü akışına bağlı olacak.

5 günlük otel konaklamasına gelince, aslında Cem hocamın dediği gibi orada geçirilecek zamana ve paraya yazık ama eşler genelde böyle tercihen yiyip, içip havuz başında yatma tatilini daha çok istiyor, bütün yıl çalışmış, onunda istediği tatili yapma hakkı var kıramıyorsun ki yoksa otele verilecek günlük 600-700 TL. ile hergün babalar gibi gezilir, yiyip, içilir hemde en âlâsından.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Hakan Saraylı tabii tatil alışkanlıklarını çok kestiremiyorum.

Kekova'yı görmediyseniz ben olsam Belek'ten çıkar 4 saatte Üçağız'a varır, orada bir tekne kiralar (organizasyonda yardımcı olurum) ve akvaryum - Tersane - Batık şehir - Kaleköy turunu yapar ve gece ya Üçağız'da (sessiz sakin, hesaplı rakı balık keyfi, sıcak insanlar) ya da Kaş, Patara veya Dalyan'a devam ederdim. Dalyan'da konaklama konusunda hemfikirim, İztuzu'na tekne ile ulaşım ve deniz keyfi eşsiz. 

Sessiz sakin mekanları seviyor isen Bodrum yerine çok daha özgün olan Bozburun'u (aşağıdaki ilk resim Melissa Pansiyonun balkonundan) tavsiye ederim. Hemen yanındaki Söğüt'te Türkiye'nin en iyi iki balık restoranı var: Denizkızı ve Octopus. Pansiyonun önünden denize giriliyor. Konaklama için yardımcı olabilirim.

20141003_152104_1.thumb.jpg.fe6ed9b25e33

20141004_092202_1.thumb.jpg.27d05b3cdda3

20141005_183228_1.thumb.jpg.062db1e4176fAkyaka da bir alternatif.

Marmaris ve Bodrum benim için bitiktir. Ne o kadar zevksiz ne de o kadar zenginim. İzmir'e kadar başka yere uğramam, soğuk deniz seviyorsanız Sığacık'ta Teos Tatil Köyü olabilir. Hele Pazar'a denk gelirse Sığacık pazarı tam bir şölen olur. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tekne konusunda ciddi kazık yemişiz galiba

:)

 yada yanlış hatırlıyorum

:)

Yemiş olabiliriz evet Ozan Bey :) Büyük tekneler aslında çok daha ucuza geliyordu ancak yüzme ve yemek molaları olduğu için uzun sürüyordu. Bizim zamanımız kısıtlı olduğu için, sadece bize özel olan küçük bir tekne kiraladık. Aslında amca 70'den açtı ağzını ama, etraftaki turistlerin ve esnafın ilginç desteğiyle 40'a anlaştık :)  Amca birebir rehberlik de etti. Biz de çok üstüne düşmedik :)

Gelemiş Patara'da 4 ay kadar kaldım

Hakan Bey, çok şanslıymışsınız :) Ben Patara'da 4 ay kalsam, 4 yıl gençleşirdim herhalde :) En çok sevdiğimiz yerlerden biri oldu Patara :) 

Patara ile ilgili, bilmeyen üyelerimiz için, ilginç bir bilgi de vereyim: Likya medeniyetlerinin federal rejimle yönetildiği dönemde, dünyanın ilk demokratik meclis binası Patara'da inşa edilmiş. New York Times’a göre, 1800'lü yıllarda hazırlanan ABD Anayasası’nın köklerinin Patara’daki Likya Federasyonu’na dayandığı, Anayasa kurucularının, Likya Federasyonu’ndan esinlendiği belirtiliyor. “Eğer mükemmel bir konfederasyon cumhuriyet örneği vermem gerekse Lykia’yı gösteririm”.Montesquieu, De L’Esprit des Lois (1748)

Volkan G. tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Hakan Saraylı tabii tatil alışkanlıklarını çok kestiremiyorum.

Kekova'yı görmediyseniz ben olsam Belek'ten çıkar 4 saatte Üçağız'a varır, orada bir tekne kiralar (organizasyonda yardımcı olurum) ve akvaryum - Tersane - Batık şehir - Kaleköy turunu yapar ve gece ya Üçağız'da (sessiz sakin, hesaplı rakı balık keyfi, sıcak insanlar) ya da Kaş, Patara veya Dalyan'a devam ederdim. Dalyan'da konaklama konusunda hemfikirim, İztuzu'na tekne ile ulaşım ve deniz keyfi eşsiz. 

Sessiz sakin mekanları seviyor isen Bodrum yerine çok daha özgün olan Bozburun'u (aşağıdaki ilk resim Melissa Pansiyonun balkonundan) tavsiye ederim. Hemen yanındaki Söğüt'te Türkiye'nin en iyi iki balık restoranı var: Denizkızı ve Octopus. Pansiyonun önünden denize giriliyor. Konaklama için yardımcı olabilirim.

Akyaka da bir alternatif.

Marmaris ve Bodrum benim için bitiktir. Ne o kadar zevksiz ne de o kadar zenginim. İzmir'e kadar başka yere uğramam, soğuk deniz seviyorsanız Sığacık'ta Teos Tatil Köyü olabilir. Hele Pazar'a denk gelirse Sığacık pazarı tam bir şölen olur. 

Gerçekte çokta yabancısı olmadığım halde bu rota üzerinde bilmediğim yerler ne kadar çokmuş tabi biz genelde iş icabı yolculuklar yaptığımız için çoğu yere gidememiştik, gezenlerin sayesinde şimdi aşağı yukarı gezi yerleri kafamda oluşmaya başladı, yardımlarınız sayesinde daha kolay ve daha da eğlenceli olacak gibi görünüyor :)

Bodrum konusunda hemfikiriz Bodrum bilmediğim bir yer değil ancak TV ekranlarında sürekli boy gösteren ünlülerin hep Bodrum'da olması bizim hatunun çok ilgisini çekiyor olmalı ki hiç gitmemiş olmasınında etkisi ile Bodrum'da tatil yapalım diye tutturdu artık şöyle bir uğramadan geçmek gibi bir şansımız kalmadı ama konaklama için başka bir yer tercih edebilirim.

Hakan Bey, çok şanslıymışsınız :) Ben Patara'da 4 ay kalsam, 4 yıl gençleşirdim herhalde :) En çok sevdiğimiz yerlerden biri oldu Patara :) 

En sevdiğim aktivite yukarıda ki Patara Otelin oradan, en tepeden, ormanın içinden sahilin kullanılmayan diğer ucuna yaya olarak koşar adımlar inmekti, orman, doğa, manzara, spor ve dünyanın en iyi plajlarından birinin soğuk suları :) 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yemiş olabiliriz evet Ozan Bey :) Büyük tekneler aslında çok daha ucuza geliyordu ancak yüzme ve yemek molaları olduğu için uzun sürüyordu. Bizim zamanımız kısıtlı olduğu için, sadece bize özel olan küçük bir tekne kiraladık. Aslında amca 70'den açtı ağzını ama, etraftaki turistlerin ve esnafın ilginç desteğiyle 40'a anlaştık :)  Amca birebir rehberlik de etti. Biz de çok üstüne düşmedik :)

Hakan Bey, çok şanslıymışsınız :) Ben Patara'da 4 ay kalsam, 4 yıl gençleşirdim herhalde :) En çok sevdiğimiz yerlerden biri oldu Patara :) 

Patara ile ilgili, bilmeyen üyelerimiz için, ilginç bir bilgi de vereyim: Likya medeniyetlerinin federal rejimle yönetildiği dönemde, dünyanın ilk demokratik meclis binası Patara'da inşa edilmiş. New York Times’a göre, 1800'lü yıllarda hazırlanan ABD Anayasası’nın köklerinin Patara’daki Likya Federasyonu’na dayandığı, Anayasa kurucularının, Likya Federasyonu’ndan esinlendiği belirtiliyor. “Eğer mükemmel bir konfederasyon cumhuriyet örneği vermem gerekse Lykia’yı gösteririm”.Montesquieu, De L’Esprit des Lois (1748)

Ben tam tersi bizim için dedim zaten :) 2012de gitmiştik sanıyorum. Büyük tekneyle bize özel yüzme yemek filan olmadan 1.5-2 saat dolaşmıştık, sadece çay demlemişti kaptan, dediğim gibi yanlış hatırlıyo olabilirim (sonuçta babam ödüyor :D) ama 150 tl diye kalmış aklımda, tabii uzun pazarlıklar sonrası :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben tam tersi bizim için dedim zaten :) 2012de gitmiştik sanıyorum. Büyük tekneyle bize özel yüzme yemek filan olmadan 1.5-2 saat dolaşmıştık, sadece çay demlemişti kaptan, dediğim gibi yanlış hatırlıyo olabilirim (sonuçta babam ödüyor :D) ama 150 tl diye kalmış aklımda, tabii uzun pazarlıklar sonrası :D 

Yanlış anlamışım kusura bakmayın :) Sizin bahsettiğiniz büyük tekneler (cam zeminli, duşlu, size özel) 200 tl istedi bizden. Sizin aldığınız fiyat normal gibi bu durumda.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.