Mert Yürüyen Oluşturma zamanı: Eylül 16, 2015 Raporla Share Oluşturma zamanı: Eylül 16, 2015 (düzenlendi) Merhaba, Bu sabah resmi gazete de Vergi Usul Kanunu Tebliğ Taslağı yayımlandı. Henüz detayları net olmasa da temel olarak Maliye'nin yaklaşımı "artık internetten yapılan alışverişleri takip ediyorum, sen sahibinden de arabaları/evleri vs satıyorsun ama bundan sonra sahibinden bana her ay kimlerin ne sattığını aylık olarak TCKN bazında raporlayacak" demeye getirdi... Bu demek oluyor ki artık internet üzerinden "arızi" --- süreklilik arz etmeyen, ara sıra olan--- olmaktan çıkan satışların bir şekilde vergilendirilmeye çalışılacağı... Gelişmeler oldukça bilgilendiririm. Hoşçakalın. Eylül 16, 2015 Mert Yürüyen tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Benim için sorun yok ben hep 50bin liralık satıyorum 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 "arızi" bu nedir? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert Yürüyen Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 "arızi" bu nedir? unutmuşum yanına bir parantez açmayı... "süreklilik arzetmeyen, ara sıra yapılan" gibi düşünebilirsin. Yani üç yılda bir araba satman arızi bir durumdur mesela, ama bir yıl içinde 10 tane yada daha bile az satarsan o iş artık ticarete dönüşmüş olur ve vergi mükellefiyeti tesis ettirmen gerekir... sayıları yılları atıyorum tabi örnek vermek içindi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 unutmuşum yanına bir parantez açmayı... "süreklilik arzetmeyen, ara sıra yapılan" gibi düşünebilirsin. Yani üç yılda bir araba satman arızi bir durumdur mesela, ama bir yıl içinde 10 tane yada daha bile az satarsan o iş artık ticarete dönüşmüş olur ve vergi mükellefiyeti tesis ettirmen gerekir... sayıları yılları atıyorum tabi örnek vermek içindi. Zaten normalde yıllık 4 adet mi ne hakkın var ondan sonrası için eş,anne,baba,hala,dayı gibi adam yaparak devam ediyor... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert Yürüyen Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Zaten normalde yıllık 4 adet mi ne hakkın var ondan sonrası için eş,anne,baba,hala,dayı gibi adam yaparak devam ediyor... muhtemelen boşlukları ortadan kaldırıp net sayılar ve tarih aralıkları ile bir düzenleme gelebilir. ama daha meclisin de çalışmadığını düşünürsek ne zaman bu iş netleşir bilinmez. Ha raporlama 01.01.2016'da başlayacak diyor tabi, ama seçim sürecine hükümetin kurulmasına vs. bağlı bu işler genelde. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 hiçbirşey e gerek yok aslında abd de olduğu gibi "gerçek" nereden buldun yasası çıkaracaksın. bu yasayı en son çıkarmaya çalıştıklarında (16-17 sene önce falan) 4 ay memlekette kriz çıkmıştı, borsa çökmüştü.. kanun dedi ki bugüne kadar kazandıklarını beyan et bunları temiz sayacağım bundan sonra yeni yasa geçerli olacak. benim insanım hırsızlıkla kolay yoldan kazanmayı bildiği için büyük oyuncular kriz çıkarttı, çünkü ben bugüne kadar çaldım bundan sonrada çalmaya devam etmek istiyorum mesajı verdiler memlekete 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert Yürüyen Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 hiçbirşey e gerek yok aslında abd de olduğu gibi "gerçek" nereden buldun yasası çıkaracaksın. bu yasayı en son çıkarmaya çalıştıklarında (16-17 sene önce falan) 4 ay memlekette kriz çıkmıştı, borsa çökmüştü.. kanun dedi ki bugüne kadar kazandıklarını beyan et bunları temiz sayacağım bundan sonra yeni yasa geçerli olacak. benim insanım hırsızlıkla kolay yoldan kazanmayı bildiği için büyük oyuncular kriz çıkarttı, çünkü ben bugüne kadar çaldım bundan sonrada çalmaya devam etmek istiyorum mesajı verdiler memlekete bu bir ütopyadır Türkiye için keşke okadar gelişmiş, o kadar vizyon sahibi olabilsek. Millet sanıyor ki sadece topa tüfeğe sarılınca milliyetçi olunuyor. Asıl milliyetçiliğin en büyük emarelerinden biri çalıp çırpmamaktır. Ama sadece vatandaşa değil tabiki bu görev, idari otoriteninde gerekli teşvikleri sağlaması bilinci artırması beraberinde sıkı yaptırımları da uygulaması gerekir. 6 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan Kurban Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Eline sağlık Mert ciiiim 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert Yürüyen Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2015 Eline sağlık Mert ciiiim saol canım 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gürkan Çakıroğlu Yanıtlama zamanı: Şubat 13, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 13, 2016 On 16 Eylül 2015 at 10:01, Mert Yürüyen said: bu bir ütopyadır Türkiye için keşke okadar gelişmiş, o kadar vizyon sahibi olabilsek. Millet sanıyor ki sadece topa tüfeğe sarılınca milliyetçi olunuyor. Asıl milliyetçiliğin en büyük emarelerinden biri çalıp çırpmamaktır. Ama sadece vatandaşa değil tabiki bu görev, idari otoriteninde gerekli teşvikleri sağlaması bilinci artırması beraberinde sıkı yaptırımları da uygulaması gerekir. İnşallah o bilince bir gün ulaşacağız. (Umut umut umut) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap