Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Kalkış Esnasında Gelen Ses !!!

Nuri Yazıcı

Soru

Konuda daha önceden açıldı ise şimdiden kusura bakmayın...

2012 Focus Trend aracım var. Aracımda dur kalk ve geri yanaşma esnasında baskı balata'dan geldiğini düşündüğüm sürtme sesi var. Bugün Pendik Şahsuvaroğlu servisi aradığımda ve gelen sesi anlattığım da, ustanın söylediği şey debriyajın üstünde ayağınızı fazla tutuyorsunuz, baskı balatada ısındığı için o sesi çıkartıyor dedi. Sesi fark ettiğim zaman çok aşırı bir ses yoktu şimdi ise sesin şiddeti fazlalaştı.

** Bir şeyi not düşmek istiyorum bu ses gelmeye başlamadan önce kardeşime araç kullanmayı öğretiyordum ve gelen sesi o an fark ettim. Aracı tekleme stop ettirme gibi durumlar oldu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

Üstadım güçlü motor + kötü trafik gibi etkenler bir araya geldiğinde deb.balatası ısınabiliyor.  Çabuk tepki vermek adına (yükseklik ayarı otomatik) hidrolik destekli debriyaj kullanılması da işin cabası. Kullanıcı "basmıyorum nasıl olsa!" diye düşünerek ayağını pedalda tuttuğunda aslında debriyaj baskısını -kısmen- ayırdığının, yani debriyaj balatası ile volan'ın temasını düşürdüğünün de bilincinde olmuyor.

...bu konuda verebileceğim (kendimce) tavsiyeler ise :

- Kalkış sırasında yapılan -yelpaze- (debriyajdan ayak kaldırırken gaza basma) hareketini fazla uzatmayın

- kullanım sırasında ayağınızı debriyaj pedalının üzerinde tutmayın

- dur-kalk trafikte (özellikle sıcak havada) debriyaj görece erken ısınır/şişme yapar, bunu unutmayın

...söz konusu ses fazlalaştı, rahatsız edici boyuta geldi ise servisinize uğrayıp bir çaylarını için. Arkadaşlar kontrol ederler.

Hayırlı seyirler & İyi günler. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.