Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lastik Seçimi (Genel Sorular ve Yorumlar Burada)

Batuhan Gümüş

Önerilen Mesajlar

2 saat önce, Çağdaş Taşoğlu yazdı:

Merhabalar, aracımda 2023 Focuslar'da üzerinde gelen Conti EcoContact 6'lar var, 215/50 R17 V XL. Kuru zemin ve yakıt verimliliği açısından etiket değeri olarak A alsa da ıslak zeminde pek iyi olmaması ve görece gürültülü olması (72 dB) beni de yeni yazlık lastik arayışına itti. Öte yandan da lastiklerin daha 1 yıllık olup 10 bin km yapmış olması boşa masraf yapmama adına beni ikilemde bırakıyor. Her 3 dB farkının lastik sesini 2 kat arttırdığını ele aldığımızda en fazla 69 dB gürültü değerine sahip Good Year EGP2 ile Michelin Primacy 4+ arasında kaldım. Her ikisi için de fiyatlar 24 bin TL üzerinde görünüyor. Sizlerin görüşü nedir bu konuda, aldığıma değer mi sizce?

Bütçenizi zorlamıyorsa EGP2'yi alın, 1 yıllık EC6'ları da ilandan satışa çıkarın. Ne kadara satsanız kardır. Bu şekilde masrafın bir kısmını tolere eder hem de daha memnun bırakacak bir lastik kullanmış olursunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

08.10.2024 - 17:07 tarihinde, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Değmez bence hocam, biraz idare etmek mevcutları kullanmak şu anki ekonomik şartlarda daha iyi duruyor 🙂

Ama yok benim harcayacak param var derseniz Michelinden pek haz etmiyorum...

Aslında ben de değmez diye düşünmeye başlamıştım, dün lastikleri kontrol ederken farkettim ki lastikte kopmalar, aşınmalar ve çatlaklar söz konusu. Daha 1 yıllık 11 bin km'deki ecocontact 6'larda bu tip durumların olmasına çok şaşırdım. O nedenle değiştireceğim. Goodyear EGP2, Michelin Primacy oldukça pahalılar ve verilen parayı hakediyorlar mı emin değilim. Fayda/maliyet olarak Hankook VP4'ler fena durmuyorlar, ADAC ve benzeri değerlendirmelerde puanları yeterli geldi. Ben konfor ve sessizlik odaklı yaklaşıyorum daha çok, kuru ve ıslak zeminde tutunma/fren ve dayanıklılık ortalama altında olmasın yeterli. PremiumContact 7'de tabii iddialı. Bir kaç gün içinde umarım en doğru kararı vermiş olurum.

@Gürkan Çakıroğlu, CPC7'leri nasıl değerlendirirsiniz konfor, sessizlik ve dayanıklılık açısından? Kuru ve ıslak yolda yol tutuş ve frenleme açısından rakipsiz olduğunu biliyorum. 

Çağdaş Taşoğlu tarafından düzenlendi
imla ve ekleme
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.