Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
Ben bu focus'um ile birlikte ilk defa kendime ait vitesli araç kullanıyorum. Öncekiler hep otomatik vitesli idi, yani şimdiye kadar hep emaneten kısa sürelerde vitesli araç bindim. Vites kavrama olaylarına falan yeni alışıyorum. Bugün başıma bir olay geldi, biraz panikledim. Ana yola çıkan yokuş yukarı bir garaj girişi düşünün. O garajdan ana yola geri geri çıkıyordum, yoldan devamlı arabalar geçtiği için aşağı yukarı yarım dakika kadar arabayı debriyaj ve gaz ile olduğu yerde tuttum. Aslında el freni çekmem gerekiyordu, yani debriyaj ile yapılmaması gereken bir hareketmiş bu. Ama tabi ben bunu balatalarımdan ağır yanık kokusu geldiği zaman anladım. Sonra yola çıktım, ilk anda debriyaj sanki yarım takılı kalmış gibiydi, ayağımla yukarı doğru çekip düzelttim ve yola devam ettim.
Aşağı yukarı 50 km falan yol yaptım, koku bir müddet daha arabanın içine gelmeye devam etti ama şu anda kesildi. Bu işlerden pek anlamıyorum ama psikolojik midir bilmem, debriyaj sanki biraz daha yumuşamış gibi geldi bana. GÖrmeden tahmin etmek mümkün değil tabi ama sizce durum nedir? Servise gÖtürmem gereken bir durum var mı? Araç daha 1200 km'de...
Soru
Volkan Bilezikçi
Arkadaşlar merhaba,
Ben bu focus'um ile birlikte ilk defa kendime ait vitesli araç kullanıyorum. Öncekiler hep otomatik vitesli idi, yani şimdiye kadar hep emaneten kısa sürelerde vitesli araç bindim. Vites kavrama olaylarına falan yeni alışıyorum. Bugün başıma bir olay geldi, biraz panikledim. Ana yola çıkan yokuş yukarı bir garaj girişi düşünün. O garajdan ana yola geri geri çıkıyordum, yoldan devamlı arabalar geçtiği için aşağı yukarı yarım dakika kadar arabayı debriyaj ve gaz ile olduğu yerde tuttum. Aslında el freni çekmem gerekiyordu, yani debriyaj ile yapılmaması gereken bir hareketmiş bu. Ama tabi ben bunu balatalarımdan ağır yanık kokusu geldiği zaman anladım. Sonra yola çıktım, ilk anda debriyaj sanki yarım takılı kalmış gibiydi, ayağımla yukarı doğru çekip düzelttim ve yola devam ettim.
Aşağı yukarı 50 km falan yol yaptım, koku bir müddet daha arabanın içine gelmeye devam etti ama şu anda kesildi. Bu işlerden pek anlamıyorum ama psikolojik midir bilmem, debriyaj sanki biraz daha yumuşamış gibi geldi bana. GÖrmeden tahmin etmek mümkün değil tabi ama sizce durum nedir? Servise gÖtürmem gereken bir durum var mı? Araç daha 1200 km'de...
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
14
9
8
7
Popular Days
Ara 9
17
Ara 26
13
Ara 4
12
Ara 27
12
Top Posters For This Question
Mertcan Çelik 14 posts
Yakup Ç. A. 9 posts
Mertol Kip 8 posts
Cem Boneval 7 posts
Popular Days
Ara 9 2011
17 posts
Ara 26 2011
13 posts
Ara 4 2011
12 posts
Ara 27 2011
12 posts
Popular Posts
Mertcan Çelik
Acemilik filan umrumda değil sonuçta manuel Hill Holder bu . Bir tek yavaş akan trafikte ve yavaş akan yokuş trafiğinde şüphelerim var hep yarım debriyajla ilerliyorum ben onlarda dur kalk yapmaya çal
Mertol Kip
Yahu bırakın bu kadar uğraşmayı. Araba bu altı üstü koksa ne olur çıtırdasa ne olur? Aldığınız kıytırık ford. Evet BMW parası istiyorlar ama hala ford.. Eğer çok rahatsız ediyorsa bunlar sizi başka ma
Ogün Özemre
Abi vites dediğin düz olur ya ne o öle p r n d yok l yok s falan bulmacamı çözüyoruz kardeşim Ahanda vites budur 1 3 5 ├┼┼ 2 4 R
Bu soruda 85 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap