Volkan Bilezikçi Oluşturma zamanı: Aralık 13, 2011 Raporla Share Oluşturma zamanı: Aralık 13, 2011 Arkadaşlar, sizce Focus 3 için en ideal ön ve arka lastik basıncı kaç olmalı? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hakan Saraylı Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 2015 Lastik havalarını hem yakıt tükemi hem güvenli yolculuk hemde lastik ömrü için sıklıkla kontrol etmek lazım, servisten servise kontrol hem uzun zaman dilimi hemde servisler bu konuda dikkatsiz, her zaman lastikçiye uğramak ise mümkün olamayabiliyor bu yüzden bir mini kompresörün bagajdan eksik edilmemesi gerekli diye düşünüyorum, yer kaplamıyor, basınç ölçer sayesinde lastik basıncını kontrol edebiliyorsunuz, 30-40 TL arasında fiyatları var, en azından kendi kontrolünüzü istediğinizde yapmanız mümkün. Bu arada normal kullanımda en ideal basınç 32 psi. dir. Araç mini hava kompresörü 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 2015 Her basınç ölçerin ayrı bir değer göstermesi ve standart bir kalibrasyona sahip cihaza pek kolay rastlanılmıyor olması da süreci karmaşık hale getiriyor. Benim kullandığım bireysel ve kurumsal beş ölçüm cihazı yaklaşık ±3 Psi sapma gösteriyor 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Burak Şenoğlu Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2017 13.12.2011 - 10:16 tarihinde, Cem Boneval yazdı: Bu hava basıncı konusu da ilginç. Pimpirikleniyoruz pimpiriklenmesine de... Hiç hava bastığınız veya ölçtüğünüz saatleri sınadınız mı? Asla biri diğerini tutmuyor, %20'ye varan sapmalar gördüm. Her lastikçi de benimki doğru diyor, herkesin kendi doğrusu var yani. Bu konuda paranoyak hezeyanları, ya da obsesif çözümleri olan yok mu? Bu aslında lastikçiden ziyade, ürünü onlara satan toptancıların kusuru. Ben de lastikçiyim ordan biliyorum. 3 tane hava tabancam var üçü de birbirini tutmuyor. Aralarında ufak farklar var ne yazık ki.. Ben bir araca hangi tabancayla başladıysam dördünü de onunla tamamlıyorum. problem çıkmıyor.. ve bildiğim araçların da lastik hava basınç değerlerini bilgi ekranına kayıt ediyorum.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Haydar Kaya Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2017 Usta 4 lastiği de 32 olarak ayarla demişti Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Armağan Ö. Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Yarın uzun yola çıkacağım. Aracta 4 kisi-1 çocuk olacağız ve bagaj da dolu olacak. Lastiklerin basıncını kaç yapmak gerek? Ilk sayfada tam yük durumumda 35 yazıyor. 35 mi yapmak lazım? Arac focus 3 1.6 tdci. Lastikler 215 55 16 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 3 dakika önce, Armağan Ö. yazdı: Yarın uzun yola çıkacağım. Aracta 4 kisi-1 çocuk olacağız ve bagaj da dolu olacak. Lastiklerin basıncını kaç yapmak gerek? Ilk sayfada tam yük durumumda 35 yazıyor. 35 mi yapmak lazım? Arac focus 3 1.6 tdci. Lastikler 215 55 16 Evet. İyi yolculuklar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 29 dakika önce, Armağan Ö. yazdı: 35 mi yapmak lazım? Önler 35 arkalar en az 38 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Burak Şenoğlu Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Önler 35 arkalar 38 değil. O minimum 35 maximum 38 demek.. transitlere basıyoz 38 40! Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 11 dakika önce, Burak Şenoğlu yazdı: Önler 35 arkalar 38 değil. O minimum 35 maximum 38 demek.. transitlere basıyoz 38 40! Yanlış biliyormuşsunuz şimdiye kadar. Bisiklete de 32 basıyoruz! Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Burak Şenoğlu Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Valla bisikleti bilmem de el arabası tekerleğine 30 basıldığını biliyorum.. onu da tamir etmişliğim var Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 45 dakika önce, Burak Şenoğlu yazdı: Önler 35 arkalar 38 değil. O minimum 35 maximum 38 demek.. transitlere basıyoz 38 40! Yorumunuz doğru değil. Birinci sayfadaki tabloyu dikkatli inceleyin. Yük altında lastik deforme olur taban teması azalır, yanak teması başlar, bu da sürüş güvenliğini ciddi olumsuz yönde etkiler. Araç yüklüyken ağırlık daha çok arkaya biner. Bu da arka lastiklerin havasının daha yüksek olmasını gerektirir. Az bile yazdım, aslında 41 hava öneriliyor kılavuzda, ancak tam yük sınırına ulaşmamıştır diye düşündüm. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yasin Taşcı Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Yorumunuz doğru değil. Birinci sayfadaki tabloyu dikkatli inceleyin. Yük altında lastik deforme olur taban teması azalır, yanak teması başlar, bu da sürüş güvenliğini ciddi olumsuz yönde etkiler. Araç yüklüyken ağırlık daha çok arkaya biner. Bu da arka lastiklerin havasının daha yüksek olmasını gerektirir. Az bile yazdım, aslında 41 hava öneriliyor kılavuzda, ancak tam yük sınırına ulaşmamıştır diye düşündüm. Fluence kapısından önler 33 arkalar 30 psi basın diyor yük artışındada arkalar yine 3 eksik tavsiye ediliyor bunun sebebi nedir acaba? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Armağan Ö. Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2017 Tesekkurler cevaplar icin. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 2017 11 saat önce, Yasin Taşcı yazdı: Fluence kapısından önler 33 arkalar 30 psi basın diyor yük artışındada arkalar yine 3 eksik tavsiye ediliyor bunun sebebi nedir acaba? Demek ki ağırlık dağılımında yük daha fazla öne biniyor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Atakan ulusoy Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 2017 Motor önde extra yük yapiyor.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Volkan Bilezikçi
Arkadaşlar, sizce Focus 3 için en ideal ön ve arka lastik basıncı kaç olmalı?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 30 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap