2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız
-
Benzer İçerikler
-
- 22 yanıt
- 2.367 görüntüleme
-
- 72 yanıt
- 23.523 görüntüleme
-
- 6 yanıt
- 1.722 görüntüleme
-
2015 2016 2017 2018 Ford C-max Donanım Motor Listesi (Türkiye Fiyatları) 1 2 3 4 7
Yazan: Yakup Ç. A.,
- 93 yanıt
- 59.816 görüntüleme
-
Er-ol Otomotiv Focus 3.5 Gündüz Farı Ledli Tip 1 2
Yazan: ER-OL Otomotiv,
- far
- aydınlatma
- (ve 4 tane daha)
- 18 yanıt
- 5.222 görüntüleme
-
Soru
Necati Ustundağ
Selamlar,
Sondan başlayıp ne yaptığımı değil sonucunu bir video ile göstereyim.
video adresi : youtube.com/watch?v=XWS_5Qy7jmE
Sis farı adından da beklendiği gibi sis olduğunda yolu aydınlatması gereken farlardır. Velev ki teoride pek öyle olmuyor. Normal hava şartlarında bile yolu aydınlatmaktan aciz olan bu farların sisli havada önünüze ışık duvarı örmekten başka bir işe yaramadığını bir kaç kez tecrübe ederek öğrendim. Muhtemelen mercekli oldukları için kısa farlar, sisli havada ışığın dağılmasına neden olmadığı için görüşü daha da berbat bir hale getirmiyorlardı. Bu durum sis farları neden mercekli olmasın ki sorunu aklıma getirirken kafamın hemen üstünde bir tane led ampul yandı, zaten xenonların aydınlatması da "bu nasıl xenon far" dedirtirken onlara takviye aydınlatma sağlayacak bir sis farı yapabilirdim, ama mercekli ve yükseklik ayarlı olmalıydı ki karşıdan gelenlerin gözünü almasın. Sislere xenon mercek taktırabilir miyim diye araştırdım, sol tarafta çamurluğun içinde ön taraftaki bir parçadan dolayı buraya takılabilecek farın uzunluğu 10cm'den fazla olamıyor. En kötü mercek sistemi 12cm ' ampulün çıkışı vs 15cm derinlik gerek. Bu durumda led + mercek = tek seçenek.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
10
9
7
3
Popular Days
Nis 13
16
Haz 5
14
Nis 14
7
Haz 6
1
Top Posters For This Question
Necati Ustundağ 10 posts
Gürkan Çakıroğlu 9 posts
Yakup Ç. A. 7 posts
Serkan Karakoca 3 posts
Popular Days
Nis 13 2016
16 posts
Haz 5 2016
14 posts
Nis 14 2016
7 posts
Haz 6 2016
1 post
Popular Posts
Necati Ustundağ
Teşekkürler. Videonun youtube adresini altına ekledim. Direkt youtube üzerinden deneyebilirsiniz. Bu yaptığım çalışma tamamen deneysel seviyededir, eğer işe yaramaz yada trafikte magandalık
Necati Ustundağ
Teşekkürler Olcay Bey. Aslında canbus shield şu aşamada gerekmiyor. Yani photocell i bir boru içine yerleştirip belli bir açıdan ışık geldiğinde oluşan değerleri arduino ile okuyup servo motorlar
Necati Ustundağ
Fotoğraflar biraz eski orada görünmüyor bu yüzden. Merceklerde perde var ve servo motor ile yükseklik ayarı yapılabiliyor. Videoda dikkat ederseniz sadece sisler yandığı durumda öndeki aracın içine hi
Posted Images
Bu soruda 39 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap