2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız
- 0
Focus 3 dizel devir aralıkları
-
Benzer İçerikler
-
- 4 yanıt
- 5.377 görüntüleme
-
Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.
Soru
Fatih Yıldırım
Merhaba arkadaşlar ilk dizel aracımı aldım hayırlısıyla ama bir kaç sorum olacak sizlere. Aracım 2012 model sedan 1.6 tdci titanyum focus. Yol bilgisayarında vites değişim göstergeleri mevcut. Ama aklıma takılan konu şu daha önceki araştırmalarım ve arkadaşlarda duyduğum kadarıyla dizel araçlarda uygun devir aralığı 2000-2750 devir aralığı diye bilirdim. Ama yol bilgisayarındaki vites değişim göstergesinde yaklaşık 2000 devire gelindiğinde bir üst vitese geçmem için uyarı veriyor. Bunu anlayabilmiş değilim. Hem yakıt, hem performans hemde motorun uzun ömürlü olması açısından hangi vitesde hangi devirlerde aracı kullanmam gerektiğini açıklayabilirmisiniz. (Tabi ki bu değerler tüm dışsal etkenlerin optimal olduğu durumlar için geçerli). Şimdiden teşekkür ederim.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
13
6
4
4
Popular Days
Ara 19
17
Ara 18
8
Ock 23
6
Şbt 28
2
Top Posters For This Question
Bora A. 13 posts
Mertol Kip 6 posts
Cem Boneval 4 posts
Mertcan Çelik 4 posts
Popular Days
Ara 19 2011
17 posts
Ara 18 2011
8 posts
Ock 23 2012
6 posts
Şbt 28 2012
2 posts
Popular Posts
Fatih Yıldırım
Merhaba arkadaşlar ilk dizel aracımı aldım hayırlısıyla ama bir kaç sorum olacak sizlere. Aracım 2012 model sedan 1.6 tdci titanyum focus. Yol bilgisayarında vites değişim göstergeleri mevcut. Ama akl
Bora A.
Valla ben genelde uymuyorum çünkü zaten be uygun vitese çoktan atıyorum.Zaten Eco Mod göstergesinde Bütün yıldızlar full..Yalnız arabanın motor sıcaklığı sürekli Yüzde 50..Yani motor ısınmadan kullanı
Cem Boneval
Belli prensipler var. 1. Ekonomik kullanmak için gaz pedalına çok hafif basmak lazım (altında küçük bir yumurta sepeti var diye hayal edin) 2. Aynı hız için en düşük devirde gidebildiğiniz vites d
Bu soruda 38 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap