Ali Keskin Oluşturma zamanı: Aralık 23, 2011 Raporla Share Oluşturma zamanı: Aralık 23, 2011 Arkadaşlar 3.000km yol yaptım son 300km de kar a yakalandım ve yollar kapandı ). belli bir hızda sabit gazla yürüyebilirseniz hiç sorunsuz tırmanıyor, frenlemede yine arabayı kompresörden çıkartıp sadece fren ile durdurmak istediğinizde pedala bir çocuk sever gibi okşarcasına bastığınızda tepkisi çok olumlu ve hemen yavaşlıyor. sağa sola kar yığınlarının birikmesi sebebi ile hafif kaçırmalar yapsada kendini kaybetmiyor esp dengelmesi çok güzel çalışıyor ve hemen kayan tekeri dengeliyor bunu hissettiriyor. ancak bir tepe üzerine geldim ve 2 tane vatandaşın yolda kaldığını sanıp dur ihtarlarına uyarak durdum aslında onlara yardım amaçlı durdum meğersem kar zinciri sıyorlarmış ve onun için durdurmuşlar. işte aslında marifet burdan sonra başladı sağa meyilli ve baya bir yokuşta durdum ancak bir daha kalkamadım çok fazlada zorlamak istemedim çünkü uzun mesafe kar yağışı vardı. tabiki lastik durumu aracın gaz ı na basma şiddeti v.s v.s çok etken var karda araç kullanmanın tecrübesi çok çok farklı birşey ama ben paşa paşa zinciri taktım ve yola devam ettim toplamda 100 km karlı bir etap ın 70 km sini zincirsiz geçtim 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 hadi geçmiş olsun.... arabaya olan sevginiz tasvirlerinizden anlaşılıyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf Çavuş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 İyi maşallah daha ne olsun Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
oğuz mete Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 ben doğu da 1500 km yi kar da sürdüm dediğiniz gibi esp harika çalışıyor.karda araba sürmek harika ..boşuna dünyanın en iyi sürücüleri iskandinav lardan çıkmıyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Keskin Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 hadi geçmiş olsun.... arabaya olan sevginiz tasvirlerinizden anlaşılıyor teşekkür ederim. focus u sevdim şimdilik iyi anlaşıyoruz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bora A. Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Kış lastiği olmadıkktan sonra bütün arabalar yolda kalır,ne esp işe yarar ne tcs....Yine de iyi gitmişsiniz... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Kar lastiği olmadan mı bunları yaptınız. Helal olsun Focusa. :) Tabi size de :D Ama öncelik focus'un. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Tolga KARACA Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Ben kapanan ve haberlere konu olan Çanakkale - Balıkesir yolunu annemin Uno su ile hiÇ takılmadan gelmiştim, sanıyorum aracın hafif yapısı ve ince tekerleri karda avantaj sağlamıştı ama F III ün ağır kasası, geniş lastikleri kış şartları iÇin dezavantaj; tebrikler. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ogün Özemre Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Ağırlık avantaj ama kalın lastik dezavantaj focusa kar lastiği 195 hatta çok kar yağan bölgelerde 185 tabanlı seçilirse focus için çok daha güvenli olur yolculuklar Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Sevgili Ali deneyimlerin Focus'un iyi bir kar aracı olduğunu göstermez, çok çok senin karda sürüş bilgi ve becerilerinin gelişmişliğine işaret eder, ki bu anlamda tebrik ederim. Birileri yazılanları okuyup da yanılıp kar - kış kıyamete arabasına güvenip gitmesin diye her ihtimale karşı uyarayım dedim. Zincir de açıkcası çok zorunluluk olmadığı takdirde uzun süreli kullanılmamalı, konforu olumsuz etkilemesi ve hız yapılmasına izin vermemesi yanında ABS sensörlerini de zedeleyebiliyorlar (Mk.3'de 50 ve 40 yanaklar için geçerli). Bir takım kış lastiği gibi yoktur, çok yol yapan ve soğukta oturanlara naçizane önerilir. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Güzel ve eğlenceli bir deneyim olmuş . Zincir taktıktan sonra ASR'yi yani çekiş kontrol sistemini kapatma gereği duydunuz mu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bora A. Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Benim Focus 2,5 a 195 Goodyear Ultragrip 7 takmıştım,15-20 cm karda tık etmeden gitmişti..Bu Focusa ise 215 değil 205 Goodyear UG8 taktım,195 takmak mümkün değilmiş,çünkü üzerindeki donanımlar ve diskler uymuyormuş 195 e,servis takmadı,kış lastiklerini de zaten Yetkili Ford servisinden aldım,205 i bile takmak istemedilerde ben ısrar ettim... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Benim Focus 2,5 a 195 Goodyear Ultragrip 7 takmıştım,15-20 cm karda tık etmeden gitmişti..Bu Focusa ise 215 değil 205 Goodyear UG8 taktım,195 takmak mümkün değilmiş,çünkü üzerindeki donanımlar ve diskler uymuyormuş 195 e,servis takmadı,kış lastiklerini de zaten Yetkili Ford servisinden aldım,205 i bile takmak istemedilerde ben ısrar ettim... Sizin lastikleri ıslak zeminde hiç denediniz mi? Normal lastiklerinize göre kış lastiklerinin ıslak zemindeki performansı nasıl? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Kızaklama ve tutunma genelde geniş tabana göre bariz iyi. Yani en azından benim Focus Mk.1 izlenimlerim o yönde idi. (Bridgestone Adrenalin 205/55-15 vs Lassa Snoways II 185/65-15) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bora A. Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Sizin lastikleri ıslak zeminde hiÇ denediniz mi? Normal lastiklerinize göre kış lastiklerinin ıslak zemindeki performansı nasıl? Dün Çok yoğun yağmur altında Ankaradan istanbula geldim ve gerÇekten Ultragrip 8 lerin ıslak yol performansları normal lastiklere göre Çok Çok iyi idi,hatta yoğun istanbul trafiğinde bir iki ani frende Çakıldı resmen araba olduğu yerde...Ultragrip 8 lerin uzun yoldaki sessizliği de mükemmeldi... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap