Süleyman Ünal Oluşturma zamanı: Haziran 8, 2016 Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 8, 2016 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2016 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2016 Kara delikde spagetti gibi olmak!? Eğlenceli ve bir o kadar gerçekçi-diyalektik bir anlatım. http://www.bilimkurgukulubu.com/genel/inceleme/kara-delige-dusersek-ne-olur/ Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2016 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2016 Ve nihayet 5 parçalı atom altı parçacık pentaquark da keşfedilmiş. Bu bir kısım bilim adamının yeni buluşlar geliştirmek, dünyayı ve evreni daha iyi tanıyabilmek için bir adım olsa da, bir kısmı için de dünyayı yeni "silah"larla daha fazla nasıl mahvedebilirizin önünü de açacaktır. Her yeni bilimsel keşifte Einstein'ın şu sözü aklıma gelir: "Ben atomu insanlığa hizmet etmek için buldum. Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler." http://bilimfili.com/lhcde-yeni-parcacik-kesfedildi-pentakuark/ 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert Yürüyen Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2016 Yemin ediyorum su forumda en cok merak ettigim kisiliksin Suleyman abi 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2016 54 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı: Yemin ediyorum su forumda en cok merak ettigim kisiliksin Suleyman abi Merak yetmez, takdir de gerekir. Akademik pazarcı. Yumurtacı filozof. Tabii olasıdır ki hangimiz o kadar yumurtayı kırmadan taşımaya ve bozulmadan satmaya çalışsak filozof olur ve/veya bilimsel yöntemler geliştirirdik. Bir dahaki toplantıya bir tezgah açman farz oldu @Süleyman Ünal 5 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2016 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 2016 "Nihayet" diyebileceğimiz bir gelişme daha ortaya çıktı. Cern'de bir grup bilim adamı anti-maddeye ışık göndererek dalga boyunu ölçmeyi başardılar. 20 yıldır süren çalışma nihayet meyvelerini vermeye başladı. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Cern'deki çalışmalara ekonomik kaynak verenler yıllardır bastırmaya çalıştığı gerçeklere her geçen gün biraz daha yakınlaşıyoruz. Bakarsınız belki de Big-Bang ve belirsizlik teorisini bile çöpe gönderecek gelişmeler yaşayabiliriz. Böylece Scrödinger'in kedisi de huzur içinde mezarında yatar. İnsanlık için dünya küçüldü ve her geçen gün evren de giderek küçülüyor. Ayrıntılar: http://www.gazeteduvar.com.tr/bilim/2016/12/20/buyuk-kesif-anti-madde-atomu-olculdu/ 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2017 Fransız Kimyacı Lavoisier 51 yaşında iken, mahkeme giyotinle ölüme mahkum eder. Boynunun vurulmasını beklerken kitap okumaktadır. Cellat, onu giyotine götürmek için yanına geldiğinde Lavoisier, nerede kaldığını unutmamak için kitabın arasına bir “kitap ayracı” koymuştur... Lavoisier, giyotine giderken Matematikçi arkadaşı Langrange’i yanına çağırır: “Kafam sepete düştüğünde gözlerime bak. Eğer iki kere göz kırparsam, insanın kafası kesildikten sonra bir süre daha beyin düşünmeye devam etmekte demektir…” der. Lavoisier’in kafası giyotinle kesilir, sepete düşer ve gülerek iki kere göz kırpar!. Matematikçi Langrange diyor ki; - "Lavoisier’in son saniyede ki ispat arayışı, bilimselliğin yüzyıllar sürecek meşalesidir" NOT: Lavoisier hakkında bilgi burada http://kimyaca.com/modern-kimyanin-kurucusu-antoine-lavoisier-1743-1794/ 8 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gürkan Çakıroğlu Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2017 5 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Lavoisier’in son saniyede ki ispat arayışı, bilimselliğin yüzyıllar sürecek meşalesidir" Huylu huyundan vazgeçmez, "Curiosity killed the cat" mi deseydim... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2017 1 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı: Huylu huyundan vazgeçmez, "Curiosity killed the cat" mi deseydim... Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa! 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2017 @Süleyman Ünal bize Dostoyevski'nin köpeğini de anlatsana... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Mayıs 3, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 3, 2017 6 saat önce, Cem Boneval yazdı: @Süleyman Ünal bize Dostoyevski'nin köpeğini de anlatsana... Öğrenilmiş çaresizlik üzerine bir makale okumuştum. Gayet bilimsel ve felsefik bir yaklaşımla ele alinmıştı konu. İsmi de "Duyarsızlığın Toplumsal Kökenleri" idi...Tekrar bi okuma iyi gelir şu aralar. Dostoyevski'nin köpeğinin en büyük sorunu ise; daha o ilk tekmeyi yediğinde kafayı eğmek yerine o ayağa dişini geçirmemesidir. Bunu yapabilseydi gerçek sevgiyi de anlayabilirdi. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Temmuz 9, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 9, 2017 'Eğer evrenin sırlarını bulmak istiyorsanız; enerji, frekans ve titreşim açısından düşünün" NikolaTesla 7 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2017 Altarnatif akımı hep akü doldurmak için kullanacak değiliz ya, biraz da müzik 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2017 28 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Altarnatif akımı hep akü doldurmak için kullanacak değiliz ya, biraz da müzik Ac ile şarj olmaz ama 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2017 Bir saat önce, Ozan Kar yazdı: Ac ile şarj olmaz ama Hep o diyotlar dan ötürü beya 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap