Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

C-max Anahtarsız Giriş

Önerilen Mesajlar

@Murat Kav  Bilgi için teşekkür ederim. En azından nereye bakmam gerekiyor onu öğrendim.

Bugün göstergeyi de söktüm. Acaba oradan ulaşabilir miyim diye ama nafile. Her taraf kapalı kutu. Teyibi sökersem ulaşabilir miyim bilmem. Bir ara onu da deneyeceğim.

Mikail Akbaş tarafından düzenlendi
Edit
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir önceki sayfada paylaştım şemayı. 

02.09.2024 - 18:32 tarihinde, Murat Kav. yazdı:

Bı bilgi ustadan geldi:

“Direksiyon simidinin sol tarafında kalıyor, far anahtarının alt kısmına arkada”

Aynen dediğiniz yerde kuzu gibi yatıyor. Bilgi için  teşekkürler. 

28.08.2024 - 16:47 tarihinde, Mikail Akbaş yazdı:

Amerika'daki bir sitede 2018 model cmax için bu şemayı buldum...

Screenshot_20240828_163218_Microsoft 365 (Office).jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 6 ay sonra...

7 ay sonra işe başlamaya karar verdim. Kollarım geldi boya işlemi de tamam.

Ancak sürekli kafam karışıyor. Forscan ile araca bağlandığımda anahratsız girişin aktif olduğunu görüyorum. Daha doğrusu anahtarsiz giriş ve çalıştırma başlığında enable olarak seçili. 

Facebook ta Forscan gurubunda bunu sorduğumda ise yabancı bir arkadaş forscan ile anahtarsiz giriş aktivasyonu yapamayacağımı söylemiş. 

Bu konu hakkında bilgisi olan benimle paylaşabilir mi?

Araç 2017 C-MAX Titanyum.

Makyajlı kasa.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şemanız hazır mı confrat yok onlar eski kasa focuslarda v.s vardı batgaj kısmında sizin rfa şeması bulmanız lazım şema montaj kodlama halledilir illaki ucds de kullanabilirsiniz şema önemli şuanlık şemanız varsa burda paylaşırsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, Eser Uca yazdı:

şemanız hazır mı confrat yok onlar eski kasa focuslarda v.s vardı batgaj kısmında sizin rfa şeması bulmanız lazım şema montaj kodlama halledilir illaki ucds de kullanabilirsiniz şema önemli şuanlık şemanız varsa burda paylaşırsanız sevinirim

Bir önceki sayfada paylaştım hocam.

Forscan ile aktivasyon yapmak için RFA modülünden başka bir modulde işlem var mı? 

Forscan ile RFA modülü durumu bu.

Henüz kodlama yapmadım. Ama zaten aktif görünüyor.  Kaçırdığım bir şey mi var.

20250311_151131.thumb.jpg.09b9d72859bac10a16483340458e2346.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

11 saat önce, Mikail Akbaş yazdı:

Bir önceki sayfada paylaştım hocam.

Forscan ile aktivasyon yapmak için RFA modülünden başka bir modulde işlem var mı? 

Forscan ile RFA modülü durumu bu.

Henüz kodlama yapmadım. Ama zaten aktif görünüyor.  Kaçırdığım bir şey mi var.

20250311_151131.thumb.jpg.09b9d72859bac10a16483340458e2346.jpg

BCM'yi de kontrol edin, detay orada olabilir. Uzun zaman oldu, her detayı hatırlamıyorum ama, tüm menüleri görmek için üstten uzman menü vs de açmak gerekiyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Murat Kav. yazdı:

BCM'yi de kontrol edin, detay orada olabilir. Uzun zaman oldu, her detayı hatırlamıyorum ama, tüm menüleri görmek için üstten uzman menü vs de açmak gerekiyordu.

@Murat Kav. hocam uzman menüsüne ulaşamıyorum.  BCMii ye girdiğimde de RFA daki görüntüde olduğu gibi. Uzman menüsünü aktifleştirebileceğim yer yok. 

İki aylık lisansa sahibim. Bununla alakalı olabilir mi acaba?

bcmii.thumb.jpg.d156006b3ba440814d1ee6d099dc9a98.jpg

Hocam görüntü bu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lisanslı olması yeterli. Ama belki de konfigurasyon değişikliği gerekmiyordur. Siz bir kurulum yapın, her türlü çalıştırırız biz onu 🙂 

Bu linkteki kuga ama, makyajlı cmax ile neredeyse ayn olmalı: https://www.drive2.ru/l/576070426749305047/ 

Bu arada IPC konfigurasyonuna da bakın.

Murat Kav. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür ederim Murat Hocam. Kapı pinlerini temin etmeye çalışıyorum. Tesisatı tamamlayıp dönüş yaparım buraya.

Linkteki şema bendeki ile aynı. RFA modülü de benim araçtaki ile birebir aynı. 

Hocam emin olmak için soruyorum. Şemada RFA modülünün altında yazan C2153B ifadesinde C2153 RFA modülünü, B ise modüldeki B soketini ifade ediyor. Doğru mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, Mikail Akbaş yazdı:

Hocam emin olmak için soruyorum. Şemada RFA modülünün altında yazan C2153B ifadesinde C2153 RFA modülünü, B ise modüldeki B soketini ifade ediyor. Doğru mu?

C2153B, cihaza giren kablo demetindeki soketi ifade ediyor. Ama adı neden C2153, ben de bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herkese tekrar merhaba.

Kapı körüğü pimleri ve yeşil soketler kısmetse birkaç güne elimde olacaklar.

Komple tesisat bulamadığım için kendim oluşturacağım. Bir diğer Anahtarsız Giriş konusunda yeşil soket pim numaralandırması tam simetrik olacak şekilde ters gösterilmiş. Bu da kafamı karıştırdı. Şemada anten kablolarının sarmal gösterilmesine istinaden bu konunun 8. sayfasındaki şemanın doğru olduğunu kabul ettim ve pimleri bu şekilde belirledim.

result_92464cd8-1c26-4d7b-b962-64c656937b87.jpg.b181535ccacd127e0d44770107dfab0e.jpg

Kap içindeki ara soketleri (C511 ve C611) kullanmayacağım. Bunun yerine yeşil soketlerden (C543 ve C645) direk kapı körüğüne (C510 ve  C610) bağlantı yapacağım.

Kapı körüğünde soketin B tarafı (beyaz taraf) anahtarsız giriş için kullanılmış. Şemadaki numaraları kullanıp B1, B2, B3, B7, B9 ve B10 numaralardan geçiş yapacağım.

V+ hattı için bagaj sigorta kutusundan hat çekmeye niyetim yok. bunun yerine kapı modülünden besleme almayı düşünüyorum. Tabi kapı döşemesini sökünce netleşecek. Gerekirse bagajdan (+) hattı çekilecek.

RFA modulüne gelen soketlerden C2153A araç içindeki antenleri, MS-CAN hattını, Start-Stop butonu bağlantısını vs. taşıyor. C2153B  soketi anahtarsız giriş olan araçlar için kapıdan Lock, Unlock, Ant(-) ve Ant(+)

hatlarını taşıyor ve benim arabamda yok. Buraya uygun soket şimdilik bulamadım. Kablo uçlarına dişi pimleri sıkıp makaron ile izolasyonunu yapıp tek tek irtibatlandıracağım. Soket bulursam tekrar elden geçiririm.

Bundan birkaç yıl önce kamera bağlantısını yaptığımda Forscan ile aktivasyon yaparken başka neler var neler yok diye kurcalamıştım. O zamandan hatırlar gibi olduğum BCMii üzerinde anahtarsız giriş ile ilgili birşeyler vardı. Hatta önce aktif edip sonra geri kapattığımı ya da kapatmayı düşündüğümü anımsıyorum. Son olarak hangi pozisyonda bıraktığım bilinmiyor. 

İnternet ve Face gurupları üzerinden yaptığım araştırmalarda artık kimsenin Forscanında Uzman modu aktif değil. Sebebi net olarak bilinmese de orayı burayı bilinçsiz kurcalayan kullanıcılardan oldukça muzdarip olan Forscan ekibi dağıttığı yeni lisanslar yolu ile bu modun kullanımını engellemiş. Çünkü yeni aldığım 2 aylık genişletilmiş lisansım ile eski versiyonlar dahil hiç bir versiyonda uzman modunu aktifleştiremedim. Anahtarsız giriş aktivasyonu muhtemel Uzman 1 ya da Uzman 2 modu altında gizli kaldı.

Araştırdıkça umutsuzluğa gömülmeye başlamıştım. Sevgili Murat KAV hocamın "bir şekilde çalıştırırız" ifadesi beni yeniden canlandırdı. Ama Aktivasyon gerekli ise ve ben taaa o zamanlardan kollar takılı değil diye yeniden disable yaptı isem bu işi nasıl çözeceğim henüz bilmiyorum..

Yeşil soket pin numaralandırması konusunda hatalı tespitim var ise bildirirseniz sevinirim.

Yeşil soketler ve pimler elime ulaşınca tekrar yazarım.

Not: Konfrad beyni olan şemada kapı kolu soketi 2 numara Ant(-), Yeni şemada Ant(+) olarak gösterilmiş. ço birşey fak etmez dye düşünüyorum.

Mikail Akbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.