Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

C-max Anahtarsız Giriş

Önerilen Mesajlar

Erkek yeşil soketler ve körük pimleri geldi.

Sağ olsun gönderen arkadaş orijinal kabloları ile birlikte çıkma soket gönderdiği için pin sıralaması konusundaki kafa karışıklığı da temize çıktı. Soket pimleri doğru sıralaması şu şekilde. 5 numara kullanılmadığı için yazmadım.

kolpimnumaralar.jpg.9ccfae21fd856cc02a6b0059406b4edd.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sol kapının tesisatı tamamlandı.

Büyük bir hevesle kapı koluna saldırıldı. 

Hüsran.

Demek ki BCMii üzerinde biraz oynamak gerekiyor. Elimdeki Forscan ile bu mümkün görünmüyor. AsBuild kodlarını bilsem oradan yürüyeceğim ama datalar hakkında en ufak bir fikrim yok.

@Murat Kav. Hocam sanırım bundan sonrası sizin desteğiniz ile ilerleyecek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

22.03.2025 - 19:38 tarihinde, Mikail Akbaş yazdı:

Sol kapının tesisatı tamamlandı.

Büyük bir hevesle kapı koluna saldırıldı. 

Hüsran.

Demek ki BCMii üzerinde biraz oynamak gerekiyor. Elimdeki Forscan ile bu mümkün görünmüyor. AsBuild kodlarını bilsem oradan yürüyeceğim ama datalar hakkında en ufak bir fikrim yok.

@Murat Kav. Hocam sanırım bundan sonrası sizin desteğiniz ile ilerleyecek.

Engineering menu'ye ne yapmış bu elemanlar sahiden. Eski versiyonlardan bir tanesini kurunca olmalı. Evde bakayım, eski yedeklerde bende olması lazım. Hatta 2.4.X sürümlerinden bir tanesi denenebilir. As built için, aynı c-max'ın anahtarsız girişli olanın VIN kodu lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Murat Hocam çalıştırabilirsem ben vereyim. 

Düzeltme: Benim orjinalinde anahtarsız giriş olmadığı için işine yaramayacak.

@Eser Uca sağolsun uzaktan bağlanarak sıkıntımı giderdi. VBF dosyası eksik olduğu için BCMii main e erişemiyormuşum. Ben de yanlış yerlerde arıyormuşum keyless entryi.

Şu anda BCMii konfigürasyonunda Keyless Entry and Start olarak seçili. RFA da da aynısı seçili ve sadece ön kapılar olarak ayarlı.

Kapı kollarının tesisatını belki 4 defa kontrol ettim. Şema ile uyumlu. Sadece 12V u ve şaseyi kapı modülünden aldım.  Bunlar da direk aküden besleniyor. Ölçü aleti ile kontrol ettiğimde Lock ve Unlock sinyallerini alabiliyorum. Hat 12v a pullup yapılmış durumda ve ben açma ya da kilitleme sinyali gönderdiğimde şaseye çekiliyor.

Anten sinyalinin durumunu kontrol edebeilecek bir yöntem aklıma gelmedi. 

Sonuç olarak ya hala konfigürasyonda eksikler var ya da kolların antenleri bozuk. Kollar farklı iki satıcıdan alındığına göre bu ihtimal oldukça düşük diye değerlendiriyorum.

Şu anda tıkanmış durumdayım. Gelecek tüm fikirler ve öneriler benim için kıymetlidir.

Mikail Akbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Mikail Akbaş yazdı:

Murat Hocam çalıştırabilirsem ben vereyim. 

Düzeltme: Benim orjinalinde anahtarsız giriş olmadığı için işine yaramayacak.

@Eser Uca sağolsun uzaktan bağlanarak sıkıntımı giderdi. VBF dosyası eksik olduğu için BCMii main e erişemiyormuşum. Ben de yanlış yerlerde arıyormuşum keyless entryi.

Şu anda BCMii konfigürasyonunda Keyless Entry and Start olarak seçili. RFA da da aynısı seçili ve sadece ön kapılar olarak ayarlı.

Kapı kollarının tesisatını belki 4 defa kontrol ettim. Şema ile uyumlu. Sadece 12V u ve şaseyi kapı modülünden aldım.  Bunlar da direk aküden besleniyor. Ölçü aleti ile kontrol ettiğimde Lock ve Unlock sinyallerini alabiliyorum. Hat 12v a pullup yapılmış durumda ve ben açma ya da kilitleme sinyali gönderdiğimde şaseye çekiliyor.

Anten sinyalinin durumunu kontrol edebeilecek bir yöntem aklıma gelmedi. 

Sonuç olarak ya hala konfigürasyonda eksikler var ya da kolların antenleri bozuk. Kollar farklı iki satıcıdan alındığına göre bu ihtimal oldukça düşük diye değerlendiriyorum.

Şu anda tıkanmış durumdayım. Gelecek tüm fikirler ve öneriler benim için kıymetlidir.

Ant(+) ve Ant(-) bu ikisini yer değiştirip bi deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

21 saat önce, Mikail Akbaş yazdı:

Denedim hocam.

Hatta dayanamadım şimdi tekrar denedim. Olmadı.

Konfigurasyonda sıkıntı yoksa, tesisat ile ilgili bir sıkıntı vardır. Buna uzaktan yorum yapmak zor. Doğru pinlere giriş yapıldığından emin olmak lazım. Soket yönleri bazen şaşırtıyor. Yapılan bağlantıyı yeniden şematik olarak paylaşabilir misiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şase hattını kapıdan söküp şemaya göre RFA modülü B soketi 13 numaralı pine taktım. Kola giden voltaj 3 volta düştü. RFA modülü 13 numara şemaya göre şase olması gerekiyor. Ben ölçtüğümde 1 megaohm  direnç görüyorum. Rus sitesindeki çalışan modül ile bire bir aynı olmasına rağmen bendekinde bir gariplik var. 

Bu iş canımı sıkacak.  Bakalım nereye kadar gidecek. En son modülün içini açıp eksik malzeme var mı diye bakacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Murat hocam şemada B soketinde lin bağlantısı göstermiyor. A soketinde var o da mevcut zaten. 

Soketi ters okuma ihtimalim yok çünkü soket kullanmıyorum. Kabloların uçlarına dişi pim sıkıp üzerine makaron geçirdim. Tek tek numaraya göre irtibatlandirdım.

Modüldeki numaralandirma ile soketteki numaralandirma ters ise ona diyeceğim bir şey yok. O da çok zayıf bir olasılık.

13 numarada şase alamama takıldım. Aslında yarın diğer pinleri kontrol edeyim şase olanı var mı diye. A soketi 15 numara şemaya göre de modül üzerinde de şase ama B 13 te gariplik var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün B soketi 13 numaraya haricen şase vererek tekrar denedim. Hala sonuç yok.

+12V  ve GND kapı modülü üzerinden alındığı için resimlerde görünmüyor. Ant+ ve Ant- kol üzerinden daha önce değiştirmiştim. Dolayısıyla şemadaki ters görünüyor. Alt tarafta kalan kablolar yolcu kapısı için. Bağlı değiller.

PDM ve DDM ile ilgili bir işlem olmaması gerekiyor. Ama gene bağlanıp kontrol edeceğim. Akü boşaldığı için şimdi bakamadım.

21733289-0871-4926-876f-7834668f.jpg.c052187170550dbae3a9b0120ea0d7f5.jpg6170516d-b412-46aa-9694-bd8dfeef.jpg.42dda3f786400f5a1911cebbb474629e.jpgb21eee7f-86ca-4585-a349-d9ae2c1f.jpg.febdd8397df6c9d9b861184e73144fd5.jpg

Hala B13 te şase okuyamamam midemi bulandırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.