Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Senin gösterge değiştiği için ayarları sapıtmış.Ciddi söylüyorum bak.Ama gümüldüre 50 km sabit hızla gittiysen orasını bilmem Bunu bende düşündüm hatta Cem Abiyle de konuştuk dün. Ayarlarda hata olduğunu sanmıyorum çünkü hata olsa menzil bilgisi ile yakıt bitti uyarısı arasında uyumsuzluk olurdu ama gayet uyumlular Maşallah. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Bunu bende düşündüm hatta Cem Abiyle de konuştuk dün. Ayarlarda hata olduğunu sanmıyorum çünkü hata olsa menzil bilgisi ile yakıt bitti uyarısı arasında uyumsuzluk olurdu ama gayet uyumlular Maşallah. sonradan yazdıklarımıda oku seni kurnaz kimi kandırmaya çalışıyon sen Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 sonradan yazdıklarımıda oku seni kurnaz kimi kandırmaya çalışıyon sen Ben yazdığımda o kısımlar yoktu Gösterge panelini değiştirdiğimden beri ( yeni paneli takınca kalibrasyonu kendisi yapıyor alet) ortalamaları sıfırlamadım; şu ana kadar hiç 50-60 km. sabit hızla seyahat etmedim. Sadece dün akşam eve dönerken gayet sakin kullandım; rampa aşağılarda araç viteste ayağımı gazdan çektim. Son 10 dakika verisini alıyor diye bir şey ben ne okudum ne de gördüm. Tekrar bakıcam kitapçığa. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 10 dakika olmaz. Son sıfırlamadan beri olan ortalamadır. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 (düzenlendi) Ben yazdığımda o kısımlar yoktu Gösterge panelini değiştirdiğimden beri ( yeni paneli takınca kalibrasyonu kendisi yapıyor alet) ortalamaları sıfırlamadım; şu ana kadar hiç 50-60 km. sabit hızla seyahat etmedim. Sadece dün akşam eve dönerken gayet sakin kullandım; rampa aşağılarda araç viteste ayağımı gazdan çektim. Son 10 dakika verisini alıyor diye bir şey ben ne okudum ne de gördüm. Tekrar bakıcam kitapçığa. O zaman mutlaka senin sistemde bir sorun var çünki tüketim değerin fabrikanın verdiğe değerden bile oldukça aşağıda ki bu fabrika verilierinin nasıl hesaplandığını ve yapıldığını sende biliyorsun.Öyle olsa şehir içi tüketimi 5.7 değilde sendeki gibi 4.5 olsa ford bunu nasıl gözden kaçırabilirki. Birşey daha hız ortalama değerinin 51 görünmeside ayrı bir mesele ben hergün işe gidip gelirken 16km lik yolun 11 km si otoyolda en düşük hızım 120 lerde kalan kısımda hafif trafik ışıklar dur kalk falan gittiğim halde şu anki hız ortalamam 34 km hızı gösteriyor.Sen ya baya bir hızlı kullanmalısın yada sıfırlayıp hep 55 60 km hızla sabit seyahat etmelisin ki hız ortalaman bu değeri versin. Dediğim gibi bu işte bir gariplik var Temmuz 25, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 (düzenlendi) 10 dakika olmaz. Son sıfırlamadan beri olan ortalamadır. Medem son sıfırlamaya göre çalışıyor o zaman neden kalan yakıt miktarı yada kalan km yavaş kullanınca artıp hızlı ve devirli kullanınca azalıyor? Yakıt ortalamsında sıfrlama ile çalışıyor olabilir fakat kalan yakıt miktarı kesinlikle anlık kullanıma göre hesap yapıyor Temmuz 25, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Ferhat; Bu değer ş.içi değil ki, ortalama tüketim.Bunda yazlığa git gel;işe git gel var; karşıyaka şehir içi trafiği alsancak çocuğun doktoruda var. Herşey var yani otoyolda 160-180 de var. Hız ortalamamdan gördüğün gibi ve söylüyorum da yavaş kullanmıyorum ben arabayı aldığımdan beri en yavaş dün eve dönerken ve bu sabah işe gelirken var. Benim ortalamamda bir gariplik yok; kullanım tarzım böyle; FII de de 5'li rakam görmedim nerdeyse ben 5 yıl kullandım aracı. Sabah işe gelince de çektiğim bir foto var onuda ekliyeyim buraya. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 (düzenlendi) Ferhat; Bu değer ş.içi değil ki, ortalama tüketim.Bunda yazlığa git gel;işe git gel var; karşıyaka şehir içi trafiği alsancak çocuğun doktoruda var. Herşey var yani otoyolda 160-180 de var. Hız ortalamamdan gördüğün gibi ve söylüyorum da yavaş kullanmıyorum ben arabayı aldığımdan beri en yavaş dün eve dönerken ve bu sabah işe gelirken var. Benim ortalamamda bir gariplik yok; kullanım tarzım böyle; FII de de 5'li rakam görmedim nerdeyse ben 5 yıl kullandım aracı. Sabah işe gelince de çektiğim bir foto var onuda ekliyeyim buraya. Ne diyim baran öyle diyorsan öyle olsun bana çok garip geldi.Sen ortalamada fabrika verilerininkinden bile daha iyi sonuçlar çıkarmışsın.Seni tebrik ediyor ve kutluyorum. .Bir gün sırf meraktan nasıl araba kullandığını görmek için yolcun olmak isterim Ama hala bir sorun olabileceği fikrimi yeniliyorum.En azından yakıt ortalaman mil hesabı yapıyor olabilir. Temmuz 25, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Ferhat; bak Bekir abide kendi konusunda fotolar koydu; onunda ortalaması 5.3 litre. şimdi ben ne diyim ki; o zaman bu koyduğum 2 resim arasındaki km. hesabına ve yakıt göstergesi seviyesine bak. 405mls-392mls = 13mls x 1.6 = 20,8 km. sabah evden işyerine yaklaış 21km. yol gelmişim; yakıt göstergem resimlerdeki kadar oynamış. Ben fabrika verisinden az yakmıyorum; tam karma veri kadar yakıyorum şuanda. ama akşam gümüldüre gidicem hem otoyolda hem sollamalarda basıcam tabiiki tüketim artacak; sonuçta araç daha 750-800km. de ortalamayı hızlıca değiştirmesi çok normal. 10 bin km. ortalama olsa 2 günlük sakin kullanımla düşmez. Yanlız bir 6,7 litre de değil hani tüketim bu da bir gerçek. Yakıt Tüketimi (L/100km)** PerformansMotor SeçenekleriCO2 emisyonları (g/km)Şehir içiŞehir DışıOrtalamaMaks. hız (km/s)0-100km/s (sn) 1.6L Duratec 125PS 139 8,1 4,8 6,0 198 11,0 1.6L Duratec 125PS PowerShift Otomatik 149 9,3 4,8 6,4 195 11,8 1.0L EcoBoost 125PS 117 6,4 4,4 5,1 195 11,4 1.6L EcoBoost 180PS 139 7,7 5,0 6,0 224 8,0 1.6L Duratorq TDCi 95PS 117 5,7 3,7 4,5 180 12,5 1.6L Duratorq TDCi 115PS117 5,7 3,7 4,5 193 10,9 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 (düzenlendi) Konunun aydınlığa kavuşması için Aydın araba taksidini ödedikten sonra elinde para kalırsa depoyu tam dolduracak, bitirecek ve bir daha doldurduktan sonra hesap yapıp bize bildirecek. Bir de şuna bakın: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/17-Ford/148-Focus.html?fueltype=1&constyear_s=2011&constyear_e=2012&power_s=115&power_e=120&gearing=1&powerunit=2 Temmuz 25, 2012 Cem Boneval tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Konunun aydınlığa kavuşması için Aydın araba taksidini ödedikten sonra elinde para kalırsa depoyu tam dolduracak, bitirecek ve bir daha doldurduktan sonra hesap yapıp bize bildirecek. Bir de şuna bakın: http://www.spritmoni...g=1&powerunit=2 Aynen Abi; Tabii ev kredisi+araba kredisini ödedikten sonra parası kalırsa; Eylül sonuna kadar çok sıkışıcam Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 (düzenlendi) Yanlız bir 6,7 litre de değil hani tüketim bu da bir gerçek. Bana laf çakmasan olmaz ben ekonomi yapsın derdinde değilim ki.Öyle olsa arabayı ilk aldığımda denemek için sfırlayıp bir kaç günün ortalamasında 5.3 e kadar indirmiştim tüketimi.Ama o şekilde kullanmak bana keyf vermiyor ben 2500 hatta bazen 3000 deviri görmeden üst vitese geçmem gerek yok motoru sağır etmeye. Ben sana o çiçeklerden bahsederken o hesaplamanın sadece devirsiz kullanımla ilgili değil vites değiştirme öngörü ve hız gibi etkenleri değerlendirerek bir puan veriyor ve bu duruma göre benim kullanım tarzıma tam puan verip ecoşampiyon ilan etti beni. Senin sistemde varmı çicek hesabı bilmiyorum ama varsa muhtemelen hızına tam puan ama öngürüş ve vites değiştirmene eksi puan veriyordur devirsiz kullandığın için aracı. Daha bide bana yok ben devirlide kullanıyom ama yinede değer bu dersen ben arabamla denize atlamaya kararlıyım Temmuz 25, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Ben görmedim daha çiçek falan nerde o? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Ben görmedim daha çiçek falan nerde o? Yokmu sendeki sistemde.eco modu açsanya ekranda hani varya üç etken vites değiştirme öngörü hız Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2012 Yok Ferhat zaten vites artırma uyarısını takip ettiğinden sorun yok yani....yonca tamamdır...üçüde.... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap