Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Yeni Focus'a Adaptive Cruise Control

Burak Kaya

Soru

Arkadaşlar youtube'den izlediğim bu videoya göre 2013 model olan focuslarda bile ACC varken neden bizde yok ? bunu sonradan yaptırabilirmiyiz ve nereye yaptırabiliriz bir bilgisi olan var mı ? cidden önemli birşey olduğunu düşünüyorum. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0

Öncelikle profil bilgilerinizi tamamlamazsanız üyeliğiniz dondurulur.

Sorunuza gelirsek, araç donanımları ülkeden ülkeye değişiyor. Ön tampondaki radarı, ön camdaki kamerayı(bu şart olmayabilir) takıp yazılımdan aktif ederseniz ekleyebilirsiniz. Kim yapar derseniz bununla uğraşacak usta bulmak pek kolay olmaz bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
13 dakika önce, Ozan Kar said:

Öncelikle profil bilgilerinizi tamamlamazsanız üyeliğiniz dondurulur.

Sorunuza gelirsek, araç donanımları ülkeden ülkeye değişiyor. Ön tampondaki radarı, ön camdaki kamerayı(bu şart olmayabilir) takıp yazılımdan aktif ederseniz ekleyebilirsiniz. Kim yapar derseniz bununla uğraşacak usta bulmak pek kolay olmaz bence. 

En kısa zamanda profilimi dolduracağım,

umarım bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır ve umuyorumki bunu herkes ister ve uygun bir fiyata bu işi yapan bir ustamızı veya yetkili servisimizi bulursak eğer topluca yaptırabiliriz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Bu özelliğin fabrikasyon fiyatının 4.000 tl olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca Ford bu sistemi son versiyonda çarpışma engelleme ile birlikte sunuyor.

Yeni focus dediğiniz araç makyajlı ise iş zor ve ucuza olacak iş değil. Yetkili servis ise konu, 4.000'i rahat aşar.

Herkes ister mi ? Herkes otomatik vites kullanıyorsa neden olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
13 dakika önce, Burak Kaya said:

En kısa zamanda profilimi dolduracağım,

umarım bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır ve umuyorumki bunu herkes ister ve uygun bir fiyata bu işi yapan bir ustamızı veya yetkili servisimizi bulursak eğer topluca yaptırabiliriz diye düşünüyorum.

parçaları bulmakta sıkıntı, zira o parçaları servisten/otosandan almak çok çok pahalı olur. Yurt dışından bulunması gerekir.

Parçalar olduktan sonra bi şekilde bağlanır ki benzer şeyler yapılıyor, yeni moda anahtarsız giriş mesela. Otomatik park yapanıda gördüm...

Özetle OEM her türlü donanım için parçayı bul, tesisatı çek, yazılımla aç şeklinde eklenebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
19 saat önce, Burak Kaya said:

evet bende ozan kardeşime katılıyorum.

radar ve eğerki gerekiyorsa kamera ve yazılım,

opsiyon fiyatıda bukadar olması beni üzdü açıkçası, yeni golfte bile 1700 TL :/

Yeni golfte adaptif hız kontrol diye bi opsiyon mu varmış ? Vw,  golf için focusun en alt donanımında bile standart olan hız kontrole 1500tl istiyor .1700tl ye nasıl adaptif hız kontrol verecekler onu anlamadım...Birde Vw bu tarz opsiyonlar (adaptif hız kontrol,yaya algılama,şerit takip asistanı,şehir içi güvenlik sistemi vs.)sunmaya başladı mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
15 dakika önce, çağlar çetinkaya said:

Yeni golfte adaptif hız kontrol diye bi opsiyon mu varmış ? Vw,  golf için focusun en alt donanımında bile standart olan hız kontrole 1500tl istiyor .1700tl ye nasıl adaptif hız kontrol verecekler onu anlamadım...Birde Vw bu tarz opsiyonlar (adaptif hız kontrol,yaya algılama,şerit takip asistanı,şehir içi güvenlik sistemi vs.)sunmaya başladı mı?

3 - 5 ay beklerseniz, golf'de alınamayacak opsiyon neredeyse yok ..

golfops.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Bir saat önce, Murat Kavuk said:

3 - 5 ay beklerseniz, golf'de alınamayacak opsiyon neredeyse yok ..

golfops.jpg

Fiyat iyiymiş ben olsam ekletirim bu opsiyonu bu fiyata.Yalnız golfün burdaki opsiyonlarla fiyati bmw 1 serisini volvo v40 ı ,audi a3 ü ,mercedes a180 i aşar .O parayada gider v40 alır adam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Polo da bile var, 2014 de almıştık ayrıca paket içinde FRONT Assist de bulunuyor, almayı düşünenlere bir saniye bile düşünmesin hemen ekletsin donanımına,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Sanırım hala bir gelişme yok, böylesine mükemmel bir özelliğin TR de olmaması FORD yetkililerin cidden büyük bir ayıbıdır.

Kış paketide yok, full kasa araç alıyoruz bi-xenonlar standart olmuyor.

kendimi bildim bileli babam hep ford alıyor fakat üzülüyorum eğer bu işe bir çözüm bulurlarsa ileride ford almayı düşünmüyorum pek...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Full demek tüm opsiyonlar almak demek, Ford'un veya farklı firmaların asla full'u direkt satılmaz.

Türkiye'ye opsiyonsuz sunulursa sunulur sadece.

Titanium hiç bir zaman full olmadı, olmayacak da.

Psikolojik olarak adım atılması (daha üst donanım ismi) beklenirse ona söz yok :)

Fakat bu beklenti ile sınırlı detay bana göre de sallıyorum sunroofsuz full paket olmaz.

Sonu yok, opsiyon iyidir. Tartışılması gereken fiyat ve tedarik.

Bir daha ford alınmaması isabet olur, bir aracın sahibini üzmesi kabul edilemez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Bilmiyorum reklama girer mi ama Mercedes ve Bmw'nin sitesini ziyaret edin; örneğin Mercedes A serisi araçları seçin ve eklenebilecek opsiyonlara bakın. Sınır yok... Boş paket bir araca bile bu iki firma açılır cam tavan eklettiriyor. Malesef çoğu orta sınıf firmada bu yok. Bunlara en yakın orta sınıf Volkswagen diyebiliriz. Opsiyon olarak... 

Berat Hasbek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Sonu gelmeyen bir tartışmadır bu.

Kalite yada kalitesizlikle ilgili bir değerlendirme yapmayalım da, firmanın ticari yaklaşımı ile ilgili bakmak daha doğru olabilir.

Ford'un bu tavrından, yetersiz donanım opsiyonu (bence) sunmasından, alıcının elini kolunu bağlamasından, çağının gerisinden kalmasından (bu biraz acımasızca oldu, fakat bir çok teknolojiyi kendi platformuna getirmede öncü olduktan sonra çok uzun süre başka bir aksiyon alınmıyor, ha babam bekliyoruz, örnek adaptif cc)  yana bende şikayetçiyim. Ama arabanın temeli iyi olduğu için göz görmediği donanımın yokluğuna katlanıyor. Önceden focus ile golf arasında donanım farkı olmakla birlikte fiyatta da ciddi bir fark vardı. Ancak golfün highline donanımı focusun titanium donanımından daha üstün olmasına rağmen aradaki fiyat farkı azaldı.  

O yüzden kafanıza yatmıyorsa marka fanatikliği yapmanın alemi yok, bir ömür içinde kaç kere araç alıp satabiliriz ki... Almışken en çok sizi mutlu edeni tercih etmeye çalışın.

Mert Yürüyen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Audi'nin sitesinde son 10 yıldır adaptif cruise control sunuluyor. Kaç tane adaptifli araç var son 3-4 yılı çıkartırsak?

ben 500'ü geçmez diyorum.

Türkiye'de hala özel sipariş mantığı yok, kimse 3-4 ay araba beklemek istemiyor, bazı arabalar zaten "full" olamıyor çünkü bazı opsiyonlar birbiri ile kullanılamıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Şimdi, Mertcan Çelik said:

Audi'nin sitesinde son 10 yıldır adaptif cruise control sunuluyor. Kaç tane adaptifli araç var son 3-4 yılı çıkartırsak?

ben 500'ü geçmez diyorum.

Türkiye'de hala özel sipariş mantığı yok, kimse 3-4 ay araba beklemek istemiyor, bazı arabalar zaten "full" olamıyor çünkü bazı opsiyonlar birbiri ile kullanılamıyor.

Ben de uzun uzun yazdım, sonra sildim.. Bizde ekonominin labil olmasından dolayı kimse 8-12 hafta sonrasını göremiyor , biraz da heyecanlı bir millet olmamızdan hemen alma isteğimiz var, biraz da uzun bekleme sürelerinin vaz geçme ihtimali nedeniyle satıcılar tarafından sevilmemesinden dolayı sipariş ile araba getirme kültürü pek yok bizde. VW bunu biraz kırmakla birlikte daha aşağı seviye markalarda bu çok alışılmış değil. 

Şu anda fabrikalar da satmamış olduğu arabayı üretmiyor, üretmek istemiyor. Ülke distribütörü şartlara bakıyor ve standart donanım paketleri yapıp getirtiyor. Bildiğim kadarıyla önceden belli siparişler veriyorlar. Satılmasa bile atıyorum 1 yıllık süredeki kotalarını almak zorundalar. Her ne kadar biz burada nihai son tüketici olarak şu da olsun bu da olsun desek de ileri derecede azınlığız. Bak fiesta red black e bayıldık. 10 tane getirdiler yarısı satılmadı.. İnsanlar almıyor. Dolu bir focusun satılması çok düşük ihtimal..Ford müşterilerinden ACC isteyen sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Hatta ileri gideyim forumlar harici alıcı çoğunluk reklamı yapılmamışsa ACC ne olur onu bile bilmez. 

Mercedese BMW audi örneği yanlış olur Ford için. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.