Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
Öncelikle herkese merhaba. Foruma uzun zamandır üyeyim fakat ilk defa başlık açıyorum. Yanlışım olursa kusura bakmayın lütfen..
Sorunuma gelecek olursak; 30 bin km'de (30 bin bakımı yeni yapıldı) 2015 makyajlı dizel manuel titanium focus aracımda ilk kalkış sırasında dik yokuşlarda yahut aracın zorlanarak kalkacağı durumlarda, tam kavrama sırasında demirin demire sürtmesi gibi bir uğultu/inilti sesi geliyor. Bu ses gelmeye başladığında debriyaj balatasından yanık kokusu geliyor. Bu sorundan dolayı 15 bin bakımından sonra aracımı servise verdim. Sorunun baskı balatadan olduğunu söylediler ve Türkiye'deki değil, yurt dışından üretilen yeni bir parçanın getirileceğini söylediler. Sonuç olarak aracımın baskı balatası, debriyaj bilyası ve bir kaç parçası daha değişti şanzımanla ilgili. Bir müddet bu ses kesildi fakat tekrar aynı ses gelmeye başladı. Normalde aracı hiç zorlamam, yarım debriyaj bile kullanmam. Biraz araştırdım internette bu sorunun voland'dan kaynaklandığını söyleyenler var. Bu focus'lar da kronik bir arıza mı ? Daha önce başına gelen oldu mu ? Çözüm bulabilen var mı ? Şimdiden teşekkür ederim..
Soru
Guest Cenk Demirel
Öncelikle herkese merhaba. Foruma uzun zamandır üyeyim fakat ilk defa başlık açıyorum. Yanlışım olursa kusura bakmayın lütfen..
Sorunuma gelecek olursak; 30 bin km'de (30 bin bakımı yeni yapıldı) 2015 makyajlı dizel manuel titanium focus aracımda ilk kalkış sırasında dik yokuşlarda yahut aracın zorlanarak kalkacağı durumlarda, tam kavrama sırasında demirin demire sürtmesi gibi bir uğultu/inilti sesi geliyor. Bu ses gelmeye başladığında debriyaj balatasından yanık kokusu geliyor. Bu sorundan dolayı 15 bin bakımından sonra aracımı servise verdim. Sorunun baskı balatadan olduğunu söylediler ve Türkiye'deki değil, yurt dışından üretilen yeni bir parçanın getirileceğini söylediler. Sonuç olarak aracımın baskı balatası, debriyaj bilyası ve bir kaç parçası daha değişti şanzımanla ilgili. Bir müddet bu ses kesildi fakat tekrar aynı ses gelmeye başladı. Normalde aracı hiç zorlamam, yarım debriyaj bile kullanmam. Biraz araştırdım internette bu sorunun voland'dan kaynaklandığını söyleyenler var. Bu focus'lar da kronik bir arıza mı ? Daha önce başına gelen oldu mu ? Çözüm bulabilen var mı ? Şimdiden teşekkür ederim..
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
6
6
5
2
Popular Days
Ağs 27
13
Ağs 26
10
Ağs 19
7
Ağs 24
7
Top Posters For This Question
Yakup Ç. A. 6 posts
BulentGulsahin 6 posts
Fatih Özgütürk 5 posts
Servet Ö. 2 posts
Popular Days
Ağs 27 2016
13 posts
Ağs 26 2016
10 posts
Ağs 19 2016
7 posts
Ağs 24 2016
7 posts
Popular Posts
Kaan Yagizer
Balatalarımızda (fren - debriyaj) Asbest yok. Uzun zamandır sentetik reçine/seramik alaşımlı malzeme ile ilerliyoruz. Asbest içeren balatanın ömrü / performansı tabi ki daha iyi ama asbest
Kaan Yagizer
Diğer markalarda ses var/yok bilemem. Bir önceki mesajımda yazmıştım ama (sanırım) gözden kaçmış. Asbestsiz balata "ses" olayının tek başına kaynağı değil. Kendimden alıntı yapıyorum
Muzaffer Kalkan
Arkadaşlar dün serviste bir tanıdığımı aradım volant sesi için var mı gelişme diye Abi İyileştirilmiş parça geldi çatır çatır volant değiştiriyor herkes dedi garantiden yapılanda varmış ücretli olanda
Bu soruda 50 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap