Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Focus Mk3 1.6l Sanzıman Sorunu

Celal Öztürk

Soru

Merhabalar, forumda yeniyim

Mayıs ayında 2. el olarak 148 bin kmde 2012 model otomatik vites (PS???) Titanium 125 SW aldım. Önceki tüm bakımları serviste yapılmış, Ankara Otokoç ta bunu teyit etti. Computestte motor ve şanzıman gayet temiz ve sorunsuz çıktı, kaporta da öyle. Son bakımını 155 bin km'de yine Otokoç serviste yaptırdım.

Şu an 156 bin km'de ve son seyahatimde motor devrine bağlı bir uğultu sesi hissettim. Servise götürdüm, 2 gün kaldı ve bunun bir şanzıman sorunu olduğunu, şanzımanı indirmeden neden kaynaklandığını bilemeyeceklerini ve her koşulda bu şanzımanların tamir ve revize olmadığını ve her koşulda komple değişmesi gerektiğini, bunun da 20 bin TL civarında olduğunu söylediler. Özellikle şanzımanın ne arıza olursa olsun komple değişmesi gerektiği kısmını anlayabilmiş değilim. Servisten eve getirirken ikaz mesajı da vermeye başladı (Şanzıman arızalı servise götürün). Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Forumda daha çok bu şanzımanların sarsıntı ve titreme sorunu üzerine yazılmış; bunlar bende yok, bendeki sorunun benzerini de forumda bulamadım.

20 bin TL verebilecek bir durumum yok, servisten başka bir de otomatik şanzımancıya göstermeyi düşünüyorum.

Şimdiden çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0

Kullandıkları terim tam olarak " Duz sanziman sistemi" olmayabilir, demek istedikleri esas oarak manuel şanzıman gibi olduğu. Uzmanlık alanları da klasik otomatik şanzıman olduğu için bu tür şanzımanlara bulaşmak istemiyorlar anladığım kadarıyla

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Aydoğmuş şanzıman servisi volkswagen yetkili servislerine dsg konusunda destek veren bir servis. Bana bu servisin söylediği fordun dışarıya bu şanzımanla ilgili parça ve yazılım vermediği için destek olamadıkları

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
11 hours ago, Erhan Erten said:

Aydoğmuş şanzıman servisi volkswagen yetkili servislerine dsg konusunda destek veren bir servis. Bana bu servisin söylediği fordun dışarıya bu şanzımanla ilgili parça ve yazılım vermediği için destek olamadıkları

O da olabilir. Sizdeki beyin konusunda görüşelim Erhan Bey. Size sağlamken beyin mi değiştirildi? Telefonumu mesaj olarak göndermiştim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
On 22.09.2016 at 10:40 PM, Erhan Erten said:

Tekrar merhaba Erhan Bey, sizdeki beyin konusunda görüşebilir miyiz? Telefonumu yazmıştım size

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.