Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bugün aracınız için ne yaptınız.

Mert Erçetin

Önerilen Mesajlar

• 4 yıl sonra...
  • 8 yıl sonra...

Bir süredir katalizör arızası alıyordum, ustanın tavsiyesiyle katkı koyup biraz devirli kullanımla ufaktan bir uzun yol yaptık, yaklaşık bi 40km sonra soluklanmak için yol kenarına çektim debriyaj pedalı basılı kaldı. Altından yukarı çekince düzeldi sonra tekrar kaldı... Bir süre bunu tekrar ede ede eve geri döndüm. Forscana bağladım, katalizör arızasını sileyim birde debriyajla ilgili hata var mı acaba diye merak ederken P000B hatası aldım süpriz olarak...

Neymiş eksantrik mili konumu yavaş mıymıs neymiş...

Neyse, bugün aracım için naptığımı değil ama ne yapmadığımı yazayım bari en özetinden;

Benzin döküp yakmadım :muha:

• Haha 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

13.05.2016 - 19:03 tarihinde, Hakan K yazdı:

muayenesi yaptırdık. orjinal bi-xenon far hafif kusurlu geçti, enteresan değil mi?

Xenon olsa da, far ayarı gerekiyor olabilir. Aracın ilk satışında ve bakımlarda kontrol edilmesi gerekli, ama bunu kimse yapmıyor. Tabi muayenede de bunun ne kadar doğru tespit edildiği soru işareti. Hızlıca bakıp, soru işareti varsa hafif kusur diye işliyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 saat önce, Eser Ekinci yazdı:

Hocam size zahmet neler degisti ve marka-parca kodu yazabilirmisiniz? Malum arabalar ayni. Bende de ayni masraf kalemi ufukta gorunuyor.

Eser Hocam trger set olarak değişti. Devir daim V kayışı değişti. Yakıt filtresi geçen bakımda değiştiği için o hariç tüm filtreler değişti. Devirdaim değiştiği için antifriz kondu. Triger seti Dayco. Yağ 5w-30 Castrol Start-Stop

Yalnız şöyle bir şey oldu. İş bittikten sonra giderken 2 km sonra falan servise gidin uyarısı çıktı. Telefonle ustayı aradım sanırım hava filtresinden dedi. Geri döndüm hava filtresi orijinal olmalıymış. Bu modeller seçiyormuş Hava filtresi değişti durum düzeldi. Aklınızda bulunsun.

Sizin de büyük ihtimalle triger kayışı değişmemiştir Eser Hocam. Değiştirmenizi tavsiye ederim. Triger kayışı yıpranmamıştı ama V kayışı oldukça kötüydü.

Kolay gelsin şimdiden.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dün bizde ilk bakımımızı yaptırdık.

Marka : Opel
Model : Corsa
Yıl : 2023
KM : 13.200
Motor : 1.2 puretech 130 HP EAT8
Yapılan İşlemler : 15 bin veya 1 yıl periyodik bakımı. Haricinde psa benzinli motorlar için ufak bir plastik aparat ile triger kontrolu istedim. Ufak tefek bir iki tane daha isteğim oldu. Ama en önemlisi triger kontrolü yapılacak aparata sahip olmalarıydı. Her periyodik bakımda bu aparatla trigerin sisip sismedigini ölçüp iş emrinde de kayda geçirip tedbirimi alacağım.

İşlem yapılan servis : Kdz. Ereğli Opel Aysa yetkili servisi

Verilen hizmetten memnun kaldınız mı : Evet. Yetkilide bakim 10 bin liraya yakın tutar diyordum ama 6.500 lira ile cikabildim. Yalnız bazı kalemler biraz gereksiz pahalı geldi bilsem hiç yaptırmazdım. Ama aracın iç dış yıkanması, işlemin hızı, triger kontrolü yapıp kayda geçiyor olmalari benim için büyük artıydı.

20240808_193128.thumb.jpg.e16ebf13548d1d75a24a06f49b871c54.jpg

20240808_193021.thumb.jpg.680c9456a71a3e8787754e2a82ba58c1.jpg

20240806_222604.thumb.jpg.ff5ea9c9f602bd79aeb9fdd206e97fed.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.