Serkan erden Oluşturma zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ekim 17, 2016 eski mesleği motorcu olan bir arkadaşım, yağ değişiminde alt tapayı açıp yağ komple boşaldıktan sonra yarım litre benzini yağ haznesine döküp alttan çıkana kadar bekleyip ondan sonra yağı koymak daha iyi,bu şekilde motor içindeki tortuların temizlendiğini ancak birçok ustanın bunu yapmadığını söyledi. sizce mantıklı bir yolmu? biraz düşününce neden olmasın dedim ama ya motora bir zararı olurmu diye düşünmeden de edemedim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Hey Allahım Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Misafir Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Günümüzde üretilen motor yağlarının içinde bir miktar deterjan, çözücü (yüzey aktif madde) bulunduğu için motorların içerisinde tortu ve kurumu kolayca çözer.. Netice olarak bu işlemi (Benzin ,ile yıkama) yapmanız önerilmez Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Muhammed Kavlak Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Bu tür işlemler için motor içi temizleme ürünleri kullananlar var. Bende bir ara 2005 model benzinli corsamda kullanmıştım. Fakat faydası odu mu ??. pekte sanmıyorum.. Belki yüksek km li araçlarda faydası olabilir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Tortuları temizlemek konusunda şüphesiz hiç faydasının olmayacağı kanaatindeyim. Benzin motor kapağından döküldükten sonra bulduğu en kısa yoldan aşağıya inecektir. Peki ya diğer taraflar. Ha motoru açıp, parçaları benzinle yıkarsanız amenna... Bu işlemin de astarı yüzünden pahalıya geleceğine göre. Bırakın kalan tortu kalsın. Zaten yeni nesil yağlar deterjanlı falanlı filanlı. Temizliyordur tortuları. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan Kurban Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Ya da benzini doldurup arabayı çalıştırmak sanırım en kökten çözüm [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 2 saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Hey Allahım En doğru yorum... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan Kurban Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 En ince yağı koyup arabayı çalıştırın diyenleri duymuştum ama benzini hiç duymadım. Bence dost tavsiyesi değil bu benzin işi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 17, 2016 Fiat servisleri tunap diye bir temizleyici kullanıyordu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap