Burak Bodur Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2017 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2017 Merhaba... dostlar içimde yüksek araca binme isteği baş gösterdi , bunun en ucuz yolu da pikaplar diye düşünüyorum(dizel olup ucuz olan ) bu yüzden de pikapları test ettim görünüş ve fiyat olarak öne çıkanlar Ranger ve Navara oldu. -Alacağım araç 4x2 olacak (4x4 lerin kol gibi vergileri yüzünden uzak duruyorum) , %90 şehir içi kullanacağım off road yapacağım pek söylenemez. Pikapla birlikte bir de çekme karavan alıp hafta sonları gezmeyi planlıyorum. -Navarada beni cezbeden tasarımı ve 5 kollu süspansiyonu oldu, fazla kullanamadım trafikte dolaştım 5 dk ve tam anlayamadım ama araştırmalarıma göre diğer pikaplara göre oldukça konforluymuş ama capon arabalarının kapılarındaki o tık sesi beni fı-tık ediyor o yüzden biraz çekimser davranıyorum. -Ranger a gelirsek fazla söze gerek yok aslında ama o heybetli duruşu ve kapısını açıp kapattığımdaki o tok sesi hoş ve araştırdım güvenlik testlerinden 5 yıldız alan tek pikapmış. konfor konusunda da o böbrek taşı dökme efsanesini yaşamadım, tatmin ediciydi sonuçta bindiğim araç kamyonet bunun bilincindeyim ve beklentilerim o yönde ama fordun o motoru soğukken çıkan motor sesi çok rahatsız edici fiyat olarak da 2016 nın aralık ayı fiyatlarını söyleyeceğim yakıt olarak da 2 aracın da ort 8 lt yakacağını varsayıyorum -Navara`nın bayii fiyatı 80 bin liraydı tekna paketi -Ranger`in ise 82 bin fiyat çektiler Sonuca gelelim; -bu araçlar hakkında yorumlarınızı değerlendirmeye alacağım yardımcı olursanız sevinirim 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Vites? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Bodur Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Şimdi, Yakup Çağatay yazdı: Vites? manuel Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 7 dakika önce, Burak Bodur yazdı: manuel Bence 4x4 otomatik alınmalı veya 4x2 otomatik. Bunlar üzmez, ama donanım ve fiyata göre ilerle Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Bodur Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 4x2 otomatik düşünülebilir ford manueliyle arasına 2000 tl lik komik bir fiyat farkı koymuş (sembolik de denebilir) Ama performanstan çaldığı gibi yakıt tüketimini de oldukça artırmıyor mu bu tork konventörlü şanzımanlar? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Şimdi, Burak Bodur yazdı: Ama performanstan çaldığı gibi yakıt tüketimini de oldukça artırmıyor mu bu tork konventörlü şanzımanlar? Bu sınıfta bir araca heves edip performans ve yakıt ekonomisinden dem vurmak ne kadar mantıklı bilemedim. Otomatik konforu en azından şehir içinde zaten büyüklüğü nedeniyle boğuşacağınız için avantajlı olabilir. Ama elbette yakıt tüketimi 10L/100 km altına pek düşmez. Onun dışında klasik Ford özellikleri burada da geçerli, göreceli, iyi yol tutuş, aktif sürüş dinamikleri. Navara ise bir nebze daha konforlu sayılabilir. Ama benim için hepsi hop hop makinası. Hayırlısı olsun... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Bodur Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Bir saat önce, Cem Boneval yazdı: Bu sınıfta bir araca heves edip performans ve yakıt ekonomisinden dem vurmak ne kadar mantıklı bilemedim. Otomatik konforu en azından şehir içinde zaten büyüklüğü nedeniyle boğuşacağınız için avantajlı olabilir. Ama elbette yakıt tüketimi 10L/100 km altına pek düşmez. Onun dışında klasik Ford özellikleri burada da geçerli, göreceli, iyi yol tutuş, aktif sürüş dinamikleri. Navara ise bir nebze daha konforlu sayılabilir. Ama benim için hepsi hop hop makinası. Hayırlısı olsun... Kendi aracımı da 2000/dd geçirmeden kullanmaya özen gösteriyorum , bu nedenle performansa pek takılmıyorum. -Yakıt ekonomisine gelince önemli elbet ama aslan besleyen yiyeceğini düşünmez misali, biraz da yükseklerde gezeyim diyorum ? -Okul hayatı bitti şimdi iş hayatı başladı , bu koşuşturmacada hafta sonları karavanımı bağlayıp Ranger gibi bi aygıra binip gezmek istiyorum ? Çok mu şey istiyorum Cem abi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zafer Yusoğlu Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Toyota Hilux diyorum. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 45 dakika önce, Zafer Yusoğlu yazdı: Toyota Hilux diyorum. Neden? Son iki kasasında moose testini bile geçemiyor. Kendi yorumum ise Nissana para vereceğime gider Forda para veririm. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2017 5 saat önce, Burak Bodur yazdı: -Okul hayatı bitti şimdi iş hayatı başladı , bu koşuşturmacada hafta sonları karavanımı bağlayıp Ranger gibi bi aygıra binip gezmek istiyorum Heves varsa bize susmak düşer. Bu araçların ikinci eli çok sıkıntılı değil nasıl olsa. Bir de bir tek hafta sonu için karavan çekmek anlamsız. Mutlaka çevrede konaklayacak sevimi bir yer bulunur. Eziyetine değmez. Ama bir hafta ve üzeri değişik parkurlar için mantıklı olabilir. Neyse hevesini al bakalım. Ranger al, arkayı kapattır, bir de şişme yatak at, daha ne isterim hayattan... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Olcay Sert Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2017 20 saat önce, Burak Bodur yazdı: capon arabalarının kapılarındaki o tık sesi o tık sesini tok yapan bi bant varmış. bende yeni gördüm 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Bodur Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2017 16 saat önce, Cem Boneval yazdı: Heves varsa bize susmak düşer. Bu araçların ikinci eli çok sıkıntılı değil nasıl olsa. Bir de bir tek hafta sonu için karavan çekmek anlamsız. Mutlaka çevrede konaklayacak sevimi bir yer bulunur. Eziyetine değmez. Ama bir hafta ve üzeri değişik parkurlar için mantıklı olabilir. Neyse hevesini al bakalım. Ranger al, arkayı kapattır, bir de şişme yatak at, daha ne isterim hayattan... Tavsiyen dikkate alındı abi... -Karavan ise hafta sonları ve yıllık tatillerde bayram tatillerinde kimseye bağlı olmadan istediğim yerde konaklamak amaçlı --1 dakika sonra eklendi-- 7 saat önce, Olcay Sert yazdı: o tık sesini tok yapan bi bant varmış. bende yeni gördüm Orjinalinde varken sonradan ugrasmaya gerek yok ? Acaba ford da mı bunlardan kullanıyor diye cahilce bir soru sorsam @Kaan Yagizer abi beni gömer mi? ?? --2 dakika sonra eklendi-- 18 saat önce, Zafer Yusoğlu yazdı: Toyota Hilux diyorum. Fiyati yüksek ve kredi faiz oranları da oldukça yüksek o yüzden toyotayı elemiştim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2017 Abi bununla alakası yok Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kaan Yagizer Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2017 1 saat önce, Burak Bodur yazdı: Acaba ford da mı bunlardan kullanıyor diye cahilce bir soru sorsam @Kaan Yagizer abi beni gömer mi? ?? --2 dakika sonra eklendi-- ...estfrllh. 3M çift taraflı bant ya da silikon bazlı sprey falan kullanıyoruz ama genelde izolasyon vs. işler için kullandığımız endüstriyel tabaka yalıtkanlar. Örneklediğin türden malzemeyi kötü kaliteli olduğu için değil ama verimli olmadığından envanterimize sokmuyoruz. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap