Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
merhaba 2015 model benzinli focus trend x kullanıyorum. benim sorunum şu freni sonuna kadar köklediğim zaman hangi hızla gidersem gideyim abs her zaman devreye giriyor. frene aracı durduracak kadar basınca abs devreye girmeden araba duruyor. ama özellikle panik fren dediğimiz şekilde frene abanırsam hızım 5 km bile yol ve hava şartları farketmiyor abs devreye girip fren mesafesini uzatıyor. geçenlerde şehir içinde yavaş seyrederken birden kırmızı yandı ve ani bir hareketle frene bastım abs devreye girdi ve araba durmadı fren mesafesi uzadı durmam gereken noktayı da geçtim. başka bir gün yine şehir içi yavaş yavaş giderken amcanın biri önüme çıkacak oldu yine frene abandım ve sonuç yine abs devreye girdi ve amca yolun ortasına gelseydi kesin çarpardım. artı hafif yokuş yukarı çıkıyordum. bu kadar düşük hızlarda abs devreye girmesi normal değil diye düşünüyorum.
Soru
Bekir Ilk
merhaba 2015 model benzinli focus trend x kullanıyorum. benim sorunum şu freni sonuna kadar köklediğim zaman hangi hızla gidersem gideyim abs her zaman devreye giriyor. frene aracı durduracak kadar basınca abs devreye girmeden araba duruyor. ama özellikle panik fren dediğimiz şekilde frene abanırsam hızım 5 km bile yol ve hava şartları farketmiyor abs devreye girip fren mesafesini uzatıyor. geçenlerde şehir içinde yavaş seyrederken birden kırmızı yandı ve ani bir hareketle frene bastım abs devreye girdi ve araba durmadı fren mesafesi uzadı durmam gereken noktayı da geçtim. başka bir gün yine şehir içi yavaş yavaş giderken amcanın biri önüme çıkacak oldu yine frene abandım ve sonuç yine abs devreye girdi ve amca yolun ortasına gelseydi kesin çarpardım. artı hafif yokuş yukarı çıkıyordum. bu kadar düşük hızlarda abs devreye girmesi normal değil diye düşünüyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
9
3
2
2
Popular Days
Ock 8
17
Ock 9
8
Haz 26
3
Ock 10
2
Top Posters For This Question
Bekir Ilk 9 posts
Yakup Ç. A. 3 posts
Cem Boneval 2 posts
Volkan Ö. 2 posts
Popular Days
Ock 8 2017
17 posts
Ock 9 2017
8 posts
Haz 26 2017
3 posts
Ock 10 2017
2 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Kar veya çakıl gibi lastiğin önüne malzemenin toplanıp durmaya etkisinin olacağı zeminler dışında ABS ile durma mesafesi kontrolsuz panik fren durma mesafesinden kısadır. Kontrolsuz panik frende yükle
Volkan Ö.
ABS fren mesafesini uzatmaz ABS devreye giriyorsa kayma başlamıştır yani kısalıyorsunuz sebebi lastik. Youtube falan yazınca Abs ve Abs olmadan fren mesafeleri çıkıyor.
Servet Ö.
Eklemekte fayda var +7C Derecenin altinda yazlik lastikleriniz ozelliklerini yitirir. Bunu da hesaba katin. --1 dakika sonra eklendi-- ABS devreye giriyorsa, tekerleriniz kilitleniyo bu yuzden
Bu soruda 34 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap