Cem Boneval Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2017 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2017 (düzenlendi) Türkiye satışlarına iyi - kötü hakimiz ama Avrupa geneli ne durumda çoğumuz bilmiyoruz, Autocar yayınlamış ben de oradan derledim, bazı sürprizler var... Almanya 1. VW Golf 2. VW Passat Hollanda 1. VW Golf 2. Renault Clio Norveç 1. VW Golf 2. Mitsubishi Outlander Avusturya 1. VW Golf 2. Skoda Octavia İngiltere 1. Ford Fiesta 2. Vauxhall Corsa Polonya 1. Skoda Octavia 2. Skoda Fabia Belçika 1. VW Golf 2. Renault Clio İspanya 1. Seat Leon 2. Seat İbiza Portekiz 1. Renault Clio 2. Peugeot 208 Çek Cumhuriyeti 1. Skoda Octavia 2. Skoda Fabia İsveç 1. VW Golf 2. Volvo S80, V70, XC70 Romanya 1. Dacia Logan 2. Dacia Duster Danimarka 1. Peugeot 208 2. VW Up İsviçre 1. Skoda Octavia 2. VW Golf Sırbistan 1. Fiat 500L 2. Skoda Octavia Estonya 1. Skoda Octavia 2. Toyota Avensis İtalya 1. Fiat Panda 2. Lancia Ypsilon Slovakya 1. Skoda Fabia 2. Skoda Ocrtavia Finlandiya 1. Skoda Octavia 2. Nissan Qashqai Letonya 1. Nissan Qahqai 2. Skoda Octavia Slovenya 1. Renault Clio 2. VW Golf Fransa 1. Renault Clio 2. Peugeot 208 Litvanya 1. Fiat 500 2. Nissan Qashqai Yunanistan 1. Toyota Yaris 2. Opel Corsa İrlanda 1. Hyundai Tucson 2. VW Golf Lüksemburg 1. VW Golf 2. Renault Clio Türkiye 1. Fiat Egea 2. Toyota Corolla Hırvatistan 1. Nissan Qashqai 2. Toyota Yaris Macaristan 1. Suzuki Vitara 2. Skoda Octavia (Türkiye pazar analizini hafta sonu hazırlayacağım) Genel olarak bakılırsa 1. VW ve Skoda hakimiyeti var. Bu ulusalcılığın ötesine geçmiş boyutta... 2. SUV merakı bazı ülkelerde pek belirgin 3. Milli gelirle araç sınıfı arasında doğrudan bir ilişki yok 4. İtalyanlar küçük araba seviyor (buna hak vermek için İtalya'da biraz araba kullanmak yetiyor) Ocak 21, 2017 Cem Boneval tarafından düzenlendi 9 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2017 Golf-Octavia almış götürmüş. Ekstra bilgi olaraktan da İsveç'te VW'nin Volvo'yu geçtiği ilk yıl 2016 oldu Biraz daha kompakt hali: Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adem Kazıl Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 avrupada fordun satışla ilgili sıkıntıları var galiba hadi Türkiyede yüksek fiyatlardan dolayı sıfır araba piyasası tamamen bitti avrupada ne oluyor. https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/uretimini-durdurma-karari-aldi-2698570/ Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Gök Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 (düzenlendi) volvonun önce forda sonrada çinlilere satılması kendi memleketinde satışları düşürmüş olabilir. toyota nın bu kadar geride olması şaşırtıcı geldi bana. yeryüzünde en çok satan araç corolla diye biliyorum Ekim 24, 2018 Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Atlı Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 1 saat önce, Ali Gök yazdı: toyota nın bu kadar geride olması şaşırtıcı geldi bana. yeryüzünde en çok satan araç corolla diye biliyorum 300 küsur milyon nüfuslu Amerikanın, 1 milyar küsur nüfuslu kıta Avrupası kadar araç tüketimi varmış. Öğrendiğim kadarıyla Toyota da Amerika pazarına göre araç üretiyor. Fakat Avrupa pazarına uygun araç üretmek yerine Amerika pazarına göre üretilen araçlarını ufak modifiyelerle Avrupa'ya gönderiyor. Toyota stili 2000-3000 cc hacimli benzinli atmosferik motorlar, doğu Avrupa ülkelerinde de tutulmuyor diye biliyorum. Mercedes motor gamında olmayan 1,5 dizel üniteyi başka firmadan alıp piyasaya sürerken, Toyota 1,6 dizelini Türkiye piyasasına vermedi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 En çok satılan arabanın Suzuki Vitara olduğu ülkeyi görmek isterim, netekim ilk bayram tatilinde Budapeşteye bilet aldım diyecektim ki - kontrol etmeyi akıl ettim. Evet Vitara Macaristanda üretiliyormuş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Gök Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2018 9 saat önce, İbrahim Atlı yazdı: 300 küsur milyon nüfuslu Amerikanın, 1 milyar küsur nüfuslu kıta Avrupası kadar araç tüketimi varmış. Öğrendiğim kadarıyla Toyota da Amerika pazarına göre araç üretiyor. Fakat Avrupa pazarına uygun araç üretmek yerine Amerika pazarına göre üretilen araçlarını ufak modifiyelerle Avrupa'ya gönderiyor. Toyota stili 2000-3000 cc hacimli benzinli atmosferik motorlar, doğu Avrupa ülkelerinde de tutulmuyor diye biliyorum. Mercedes motor gamında olmayan 1,5 dizel üniteyi başka firmadan alıp piyasaya sürerken, Toyota 1,6 dizelini Türkiye piyasasına vermedi. avensiste bmw nin dizel motorunu kullanma başladı ama türkiyeye geliyor mu bilmiyorum zaten tipi alınacak bir araç da değil D segmente uygun değil Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap