Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
.. normal mi ? Benimkinde bir sorun mu var ? Yapılan modlardan biri (far, gösterge, çakmak vs) mi buna sebep oldu ? Yoksa normali böyle mi ?
Benim bildiğim (yanlış biliyor olabilirim) uzun zamandır modern otomobiller, güvenlik sebebiyle, anahtarı elde eden çocuklar falan çalıştıramasın (pedala yetişemeyecek boydakiler çalıştırıp bir kazaya sebep olmasın ) diye, fren veya debriyaja (bizde tabii debriyaj yok) basmadan kontak yapılamıyor. Oysa benim focusta anahtarı tak, hiç bir şeye basma kontağı çevir. Çalışıyor. Ben yanlış mı biliyorum , bu normal mi ? Mesela golf dsg de frene basmadan çalıştırılabiliyor mu ? Yoksa benimkinde/bizimkinde hata mı var? Daha ileri gideyim kuga mondeo otomatikler de aynı mı, anahtarı tak frene basma kontağı çevir, çalışıyor mu ? Düz vitesler debriyaja basmadan çalışabiliyor mu ?
Kılavuzda anahtarsız çalıştırmada frene basın diye söylüyor. Anahtarlı çalıştırmada da aynısını söylüyor (biraz karıştırmışlar ama). Ancak frene basmazsan çalışmaz mı bundan bahsetmiyor. Kılavuzda güvenlik önlemi olarak mı frene bas diyor ?
PS: Kusura bakmayın ota bo*a konu açmak istemezdim ama olan bana mantıksız geliyor. Düz vites polo debriyaja basmadan kesinlikle çalışmıyor.
Soru
H. Cenk
.. normal mi ? Benimkinde bir sorun mu var ? Yapılan modlardan biri (far, gösterge, çakmak vs) mi buna sebep oldu ? Yoksa normali böyle mi ?
Benim bildiğim (yanlış biliyor olabilirim) uzun zamandır modern otomobiller, güvenlik sebebiyle, anahtarı elde eden çocuklar falan çalıştıramasın (pedala yetişemeyecek boydakiler çalıştırıp bir kazaya sebep olmasın ) diye, fren veya debriyaja (bizde tabii debriyaj yok) basmadan kontak yapılamıyor. Oysa benim focusta anahtarı tak, hiç bir şeye basma kontağı çevir. Çalışıyor. Ben yanlış mı biliyorum , bu normal mi ? Mesela golf dsg de frene basmadan çalıştırılabiliyor mu ? Yoksa benimkinde/bizimkinde hata mı var? Daha ileri gideyim kuga mondeo otomatikler de aynı mı, anahtarı tak frene basma kontağı çevir, çalışıyor mu ? Düz vitesler debriyaja basmadan çalışabiliyor mu ?
Kılavuzda anahtarsız çalıştırmada frene basın diye söylüyor. Anahtarlı çalıştırmada da aynısını söylüyor (biraz karıştırmışlar ama). Ancak frene basmazsan çalışmaz mı bundan bahsetmiyor. Kılavuzda güvenlik önlemi olarak mı frene bas diyor ?
PS: Kusura bakmayın ota bo*a konu açmak istemezdim ama olan bana mantıksız geliyor. Düz vites polo debriyaja basmadan kesinlikle çalışmıyor.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
6
4
3
3
Popular Days
Şbt 1
33
Şbt 2
5
Şbt 8
4
Şbt 6
2
Top Posters For This Question
H. Cenk 6 posts
Murat Kav. 4 posts
Bekir B. 3 posts
Gürkan Çakıroğlu 3 posts
Popular Days
Şbt 1 2017
33 posts
Şbt 2 2017
5 posts
Şbt 8 2017
4 posts
Şbt 6 2017
2 posts
Popular Posts
Serdar Eryürekli
Mert'in aracı titanium olduğundan frene basmadan çalışmayacaktır. Eğer çalışıyor olsaydı o zaman da kontağı açamazdı. Malum frene basmadan düğmeye basınca kontak açılıyor. Mondi'de denedim, çalı
Mert Yürüyen
frene basmadan start düğmesine basılırsa yada kontak çevrilirse sadece elektrik tertibatı devreye giriyor, araç kesinlikle çalışmıyor... bazen araca binmeden arabayı çalıştırmak istediğimde bir kolumu
Bekir B.
Hayır bu bozuk arabayı kim sattı diyeceğim :) o da kendi ayağımıza sıkmak gibi bişey olacak :))
Posted Images
Bu soruda 44 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap