Alper Okudur Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2012 Merhaba arkadaşlar forumda bulamadığım için konu açıyorum eğer ben göremediysem affola.. Başlıktan da anlaşılacağı üzere son hız denemeleri yaptım; ilk denememde araçta tek başımaydım ve hiç yük yoktu son hız 192 km/h olarak gördüm. ikincide iki kişi + bagaj tam doluydu ve bu seferki denemede 210 km/h'i gördüm. Şimdi 2 sorum olacak; 1- Başka hız denemesi yapan oldumu? (özellikle TDCI motorla) 2- Arabanın yüklü olup olmaması son hızı etkiler mi (ki etkiledi) ve neden etkiler? Cevaplarınızı bekliyorum.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2012 (düzenlendi) Aracın 1400kg + şöför olduğunu düşünürsek yere uygulanan ağırlık 30kg civarında oluyo bu hesaba göre ve beni korkuttu ne yalan söyliyim. zaten sadece deneme amaçlı o hızlara çıkıp hemen düşürüyordum hızımı.. Yanlış anlamayın. Bay yanlışla doğru Ahmet falan oynuyor değiliz. Ama cidden sürat felaket getirir. Rus ruleti oynasanız hayatta kalma ihtimaliniz 90 ile ağaca çarpmaktan daha yüksek. Kaldı ki 180-200 falan.. Ben yapmadımmı? Ohooo neler neler yaptım.. İyi halt etmişim.. (haltın yerine uygun kelimeyi kendiniz koyun.. ) Ocak 19, 2012 Mertol Kip tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 yusuf terzi Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2012 4 lastiğin tamamını eşit ve 31 psi olacak şekilde ayarlarsanız araç boşken 200 üde geçebilirsiniz. basıncı yüksek lastiklerle direksiyon hakimiyeti zor olduğundan dolayı hızlanamamış olma ihtimaliniz yüksek. tabi araç yüklenince hakimiyetiniz artmış. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 2 kişi 200-205 arası bi hıza çıkmıştım peşimdeki station passat sağolsun. Hız felakettir de bu haltları yemeden sakin sessiz kullanabileceğimi ve benim için şu an daha önemlisi yemem gerektiğinde, inşallah olmaz ancak acil bir durumda zaten yiyeceğim için de arabayla tam tanışana kadar denemeler yapılmalı diye düşünüyorum. Allah kaza bela vermesin de ağaca 200 ile çarpınca ölüp gideriz büyük ihtimalle ancak başka birine 200 ile çarpınca o altından kalkılamayacak bir yük olur. Benim daha çok korktuğum bir şey bu. Bunlara göre hareket edecek kadar akla fikre yakın zamanda sahip olurum inşallah. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Mertcan seni taniyamadik biz, hiç başlığın yok gözüküyor. Yoksa bizimle tanışmak istemiyor musun? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Mertcan seni taniyamadik biz, hiç başlığın yok gözüküyor. Yoksa bizimle tanışmak istemiyor musun? Bugünün geleceğini biliyordum . 500 göremeden ilk başlığımızı açıcaz demekki. Akşama tanışma bölümüne açarım da benim arabam kısmında bekleticem sizi biraz . Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Hadi bakalım... Bu utanç ile nasıl yazılar yazdın anlamadım 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Allah kaza bela vermesin de ağaca 200 ile Çarpınca ölüp gideriz büyük ihtimalle ancak başka birine 200 ile Çarpınca o altından kalkılamayacak bir yük olur. Benim daha Çok korktuğum bir şey bu. Bunlara göre hareket edecek kadar akla fikre yakın zamanda sahip olurum inşallah. İnşallah yanımda 80 kiloluk bacanak ve ben ile ankara Çevreyolu batıkent ve keÇiören forum arasında 220 km yi gördük ancak radar korkusu daha yukarı Çıkmasına izin vermedi; Bu güzel bir espri olmuş, yani 220'ye kadar radar korkusu yok, zaten o hız da serbest, ama 220'den sonra "Yusuf Yusuf" ha... Benden duymamış olun ama radardan daha korkutucu tehlikeler var Antalya'nın girişinde savaş zamanı uÇakların kullanması iÇin yapılmış bir beton pist var, aynı zamanda Antalya - Burdur yolunun gidiş istikameti. Ben de hazır hava güzel ve rüzgar yokken Çıkıp bakayım bu sefer 240'ı geÇebilecek miyim!? 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Tevfik Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 video isteriz doktorum.....blach hawk ın.... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 video isteriz doktorum.....blach hawk ın.... Bak şimdi sen böyle yazınca aklıma hemen "Black Hawk Down" geldi hiç de sevimli olmadı, vaz geçtim gitmekten. Videoya gelince, kaç kere rica ettim Trafik Şube Amirliğinden ama inatla fotoğraf çekiyorlar, video vermiyorlar nedense... 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bora A. Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Ben en fazla 180 yapabildim...Bir daha da yaparmıyım bilmiyorum...Çok stres oluyorum hız yapınca....Bir aile arabasıyla hız yapmanın mantığı da yok zaten... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Ben adını hız denemesi koyamıyorum öyle olsa yanımdakiler imkansız izin vermezler,ben kolay yolu buldum motoru açıyorum diyorum adını cahillikmi,deli cesaretimi koyarsınız bilemiyorum.Rampa aşağı 220 focus 2 ile yapmışlığım var ama korkuyuda hissettim araba havada gidiyor resmen.tavsiye etmiyorum.inşallah o olgunluga bende ulaşırım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Tevfik Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 (düzenlendi) beni en çok etkileyen bu olmuştu doktorum...Down sendromu yaşamamak için yazmamıştım ama..oradaki duraksamamı hissetmissiniz...ayrıca en sevdiğim filimdir..ama siyah şeytanı hep böyle istemiştim giderken...başka bir marka başka bir araba olsada..keşke ford focus için benzeri çekilse deim hep....dark shadow..... Ocak 20, 2012 Tevfik tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yusuf Çavuş Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Ben bir kez Mersin otobanında 1.4 Focus 2 ile 200 civarına çıkmışken eşimin "Eğer kaza yaparsak mezarlarımızı ayrı yere yapsınlar" sözü ile yavaşlamıştım Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 TDCİ motorla bende 210 gördüm, hafif rampa aşağı, bu hızı yakalayınca düzlüktede koruyor şimdilik, ama bunu iki kez yaptım, ikisindede 210 km yi gördüm, tabi uygun görmediğimiz hareketler, genelde çok yavaş giderim hep 90-100-110 km arası giderim, Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2012 Dökülün bakalım, dökülün, yok mu arttıran? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Alper Okudur
Merhaba arkadaşlar forumda bulamadığım için konu açıyorum eğer ben göremediysem affola..
Başlıktan da anlaşılacağı üzere son hız denemeleri yaptım;
ilk denememde araçta tek başımaydım ve hiç yük yoktu son hız 192 km/h olarak gördüm.
ikincide iki kişi + bagaj tam doluydu ve bu seferki denemede 210 km/h'i gördüm.
Şimdi 2 sorum olacak;
1- Başka hız denemesi yapan oldumu? (özellikle TDCI motorla)
2- Arabanın yüklü olup olmaması son hızı etkiler mi (ki etkiledi) ve neden etkiler?
Cevaplarınızı bekliyorum..
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
12
10
10
10
Popular Days
Şbt 1
20
Ock 19
18
Ock 20
15
Şbt 4
10
Top Posters For This Question
Mertol Kip 12 posts
Yakup Ç. A. 10 posts
Ümit Vaysaloğlu 10 posts
Cem Boneval 10 posts
Popular Days
Şbt 1 2012
20 posts
Ock 19 2012
18 posts
Ock 20 2012
15 posts
Şbt 4 2012
10 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Yüksek hızlarda hava direnci en büyük yavaşlatıcıdır. Araç, içindeki farklı ağırlık dağılımı ile daha düşük hava direnci gösterebilir. Ama daha da önemlisi hız denemesi yaptığınız zamanki rüzgardı
Tamer Tekin
Yılda aşağı yukarı 60-70 Bin km. civarı araba kullanıyorum, hızlı gitmek ile yasal hız sınırları içinde gitmek arasında şehirler arasında yarım saat ile bir saat arası fark ediyor. Fakat hızlı gittiği
Cem Boneval
Bak şimdi sen böyle yazınca aklıma hemen "Black Hawk Down" geldi hiç de sevimli olmadı, vaz geçtim gitmekten. Videoya gelince, kaç kere rica ettim Trafik Şube Amirliğinden ama inatla fotoğraf çekiyo
Posted Images
Bu soruda 105 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap