Yasin Batmaz Oluşturma zamanı: Şubat 23, 2017 Raporla Share Oluşturma zamanı: Şubat 23, 2017 Merhaba arkadaşlar, 6 gün önce motor arızası ışığı yandı. Araçta çekiş düşüklüğü yoktu. Servise geldim. Dizel temizlik sıvısı (Faturada yazan) koydular. Motor arızası ışığı söndü. 6 gün sonra, bugün, motor arızası ışığı tekrar yandı. Bu sefer araç çekişten de düştü. 3 bin Deviri geçmiyor. Servise geldim. Kızdırma bujileri arızalı dediler. Dpf hatası da varmış ilave olarak. Sorum şu : 1)Motor arızası uyarısı ile kızdırma bujisi arasında bir bağlantı var mı? 2)Kızdırma bujisi değişimi için yaklaşık 400 TL masraf çıkar dediler. Bu tutar normal mi? Selamlar Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Erdal Acar Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2017 Benim bir arkadaşın kizdirma bujileri arıza verdiğinde araba hiç gitmiyor ve motor arıza ışığı yanıyordu. Sanayide yaptırsan bujiler max 200 TL çıkar diye tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serkan Karakoca Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2017 (düzenlendi) kızdırma bujileri takımı dışarda orjinal 100 tl fakat kızdırma bujisi sökümü = kırılma riski büyük kırılırsa üst kapağı sökmeleri gerekir işi iyi bilen sabırlı usta kesinlikle şart !!! kızdırma bujisi çalışmaz ise motor arıza lambasını yakar motor arıza lambasının bir sürü yanma nedeni var bu sadece bir tanesi ecuya dtc hata kodu atmıştır zaten araç ... Şubat 24, 2017 Serkan Karakoca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2017 genel bilgi olarak yazıyorum, bizim eski cmax bir iki kere bu şekilde uyarı verdi, yaptırmadık uyarıyı sildirip devam ettik (izmirde zaten çok ihtiyaç olmuyor kızdırma bujisine) sonrasında Antalyada Cem abinin ustası aracı kontrol ederken kızdırma bujisinin DTC attığını ancak bu araçlarda bujilere kolay kolay birşey olmadığını röleden dolayı bu şekilde arıza yaptığını söyledi. rölenin bacaklarını temizleyip geri taktı, tekrar yaparsa önce röleyi değiştir, hatta pejonunkini tak o daha iyi dedi. o zaman 125 bindeydi yanlış hatırlamıyorsam 150 binde satılana kadar bir daha sorun çıkarmadı. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serkan Karakoca Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2017 Harbiden ustaymış @Ozan Kar 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Yasin Batmaz
Merhaba arkadaşlar,
6 gün önce motor arızası ışığı yandı. Araçta çekiş düşüklüğü yoktu. Servise geldim. Dizel temizlik sıvısı (Faturada yazan) koydular. Motor arızası ışığı söndü.
6 gün sonra, bugün, motor arızası ışığı tekrar yandı. Bu sefer araç çekişten de düştü. 3 bin Deviri geçmiyor.
Servise geldim. Kızdırma bujileri arızalı dediler. Dpf hatası da varmış ilave olarak.
Sorum şu :
1)Motor arızası uyarısı ile kızdırma bujisi arasında bir bağlantı var mı?
2)Kızdırma bujisi değişimi için yaklaşık 400 TL masraf çıkar dediler. Bu tutar normal mi?
Selamlar
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 4 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap