Yakup Ç. A. Oluşturma zamanı: Nisan 26, 2017 Raporla Share Oluşturma zamanı: Nisan 26, 2017 Merhaba arkadaşlar aracımın genleşme tankı kapağını açarken kapak iç tırnaklarından kırıldı. Şahsuvaroğlu servisten yenisini sipariş verdim . Ancak mevcut kapak geri bildirimler sonucu (sıkışma, kaçırma, oringin yırtılması) güncellenmiş (Aralık 2016) ve eskisi üretimden kalkmış . Yapısal olarak eski kapaktan çok farklı 21+KDV fiyatı var Kapağın orjinal kodu 3M5H 8100-AD Yenilenen kapağın kodu DG93 8101-AA FINISH 5193 938 Sonuç olarak Ecoboost 1.0 ve 1.6 sahiplerinde bu kapaklardan varsa biran önce değiştirmelerini öneririm. Mevcut Kapak Yeni Sol , Eski Sağ Yeni Sol , Eski Sağ Yeni Kapak Not: Eski üyemizden üzerime aldığım konudur, destek veremeyebilirim. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kerem B. Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Acaba aynı değişiklik 1.6 dizel için de geçerli mi? Gördüğüm kadarıyla aynı kapak. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Misafir Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Acaba aynı değişiklik 1.6 dizel için de geçerli mi? Gördüğüm kadarıyla aynı kapak. Olması muhtemel bu kodla gelen kapaklar sorunlu . Var ise değiştirmeniz gerekir . Ecoboost hortumlarında yaşanılan problemlere benzer sorunlar nedeniyle kapak revize edilmiş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 1 hour ago, Özer Aksu said: Olması muhtemel bu kodla gelen kapaklar sorunlu . Var ise değiştirmeniz gerekir . Ecoboost hortumlarında yaşanılan problemlere benzer sorunlar nedeniyle kapak revize edilmiş. Ozer ben bu kapakta sorun oldugunu dusunmuyorum acikcasi. Kapaktaki problem ve genlesme tankindaki catlaklarin baska seylerden oldugunu dusunuyorum. Su an icin bostan yere ufurmeyeyim fakat dikkat etmek gerekiyor tabi boyle parcalara. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Misafir Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Ozer ben bu kapakta sorun oldugunu dusunmuyorum acikcasi. Kapaktaki problem ve genlesme tankindaki catlaklarin baska seylerden oldugunu dusunuyorum. Su an icin bostan yere ufurmeyeyim fakat dikkat etmek gerekiyor tabi boyle parcalara. Genleşme tankındaki çatlaklar tamamen malzeme kaynaklı plastiğin sertliği ile alakalı genleşme büzülme vs . Kapaktaki olay farklı tamamen tasarım değişmiş (bknz Resimler) hatta ruslar bununla alakalı uzun uzadıya konular açmış Degistirenlerde oldukça fazla https://www.drive2.ru/l/466391667977486391/ https://www.drive2.ru/l/461896864443138442 https://www.drive2.ru/l/452727762101208138 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2017 Just now, Özer Aksu said: Genleşme tankındaki çatlaklar tamamen malzeme kaynaklı plastiğin sertliği ile alakalı genleşme büzülme vs . Kapaktaki olay farklı tamamen tasarım değişmiş (bknz Resimler) hatta ruslar bununla alakalı uzun uzadıya konular açmış Degistirenlerde oldukça fazla Ok katiliyorum ve diyorum ki insanlar bu sekilde oldugunu saniyor olabilir. Henuz emin degilim fakat bir ust kapak problemleri, iki su senle daha once konustugumuz valf ve termostat problemlerinin oldugunu dusunuyorum. Net bilgi vericem ama yakinda. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Haziran 2, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 2, 2017 (düzenlendi) yeni kapağın yuvarlak kağuçuğunda 3 adet çıkıntı var bu da haznenin ağzını öptürmez diye düşünüyorum..acaba hazne-su tankı adı herneyse, bu kapakla değişmesi gerekmiyor mu? kısaca; yeni kapak eski su tankına %100 uyumlu mu? ama herhalde o bölge ağzın içine giriyor..az alttaki daha geniş yer girişi kapatıyor Haziran 2, 2017 Mehmet Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Misafir Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2017 yeni kapağın yuvarlak kağuçuğunda 3 adet çıkıntı var bu da haznenin ağzını öptürmez diye düşünüyorum..acaba hazne-su tankı adı herneyse, bu kapakla değişmesi gerekmiyor mu? kısaca; yeni kapak eski su tankına %100 uyumlu mu? ama herhalde o bölge ağzın içine giriyor..az alttaki daha geniş yer girişi kapatıyor Mevcut hazne kalıyor sadece kapak değişiyor . Mevcut kapak yapısı gereği zamanla kırılgan oluyor ( sicak-soğuk) ben çıkarırken kapak elimde kalmıştı. Kapağın altındaki ayaklar sadece kapağı sıcakken açgıtınızdaki basıncı tahliye için sanırım. Diğerinde bu yok açtığınızda sıkışıp kalıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kemal kaya Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2017 Değiştirdim 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökmen Çevirgen Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2017 Cumartesi günü aracın suyunu kontrol edeyim dedim azıcık ilave yapsam mı derken bu eski tip kapak benim de elimde kaldı Risk almamak için Tekirdağ merkezdeki yetkili servise gidip gösterdim oradaki arkadaş ilk defa böyle bir şey gördüğünü söyledi (bende burayı daha önce okumamış olsam kendimi özel hissederdim bende ilk defa gördüm derdim ama maalesef korktuğum başıma gelmiş oldu) neyse bunu değiştirelim dedi tamam dedim 30 lira dedi ona da tamam bu yeni tiplerden getirdi bir tane aldı aracı içeri taktı 3 dk içinde geri getirdi her şey çok güzel, fatura kesmeyelim falan dediler sonra toptan parça faturası kesiyoruz falan filan bişiler söyledier, dedim bu farklı kapak ama bu tırnak olayı bunda da aynı ya tekrar kırılırsa gene gelip gene mi 30 lira bayılacağız bu parçanın garantisi yok mu yani fatura kesin bende değiştirdiğimi belgeleyeyim tamam dediler keselim 15-20 dk bekledim bu kısım da ilginçtir dedim neyi bekliyoruz hala kesilmedi mi tamam keseceğiz falan derken bi hanımefendi vardı dedi buna fatura kesersek işçilikte yansıtmak zorundayız 30 lirada öyle almamız gerekiyor hadi bakalım buyur buradan yak dedim böyle saçma şey olabilir mi 3 dk için 30 lira üstelik kapak zaten o kadar değeri kırılırsa bir daha kırılsın o zaman alırsınız 30 lirayı zaten yeterince bekledim dedim sonuç olarak güzelim cumartesi gününün 40 dk sı kıytırık kapak yüzünden boşa gitti ama en azından kapağı değiştirdik. Kapağı dışarıdan tedarik edip kendim takmadığım için pişman mıyım evet, Bu motoru bu parçaları test eden dayanıklılığını ölçen Ford'a sövdüm mü tabi ki, 1.0 ecoboost'tan memnun muyum her şeye rağmen evet hemde çok 3 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat SEL Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2017 Gecmis olsun, bin nasihat 1 tecrubeye esdeger derler. Bende 2012 model 1.0 aldim. Burada okudukca acaba diye her seyi kafaya takiyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökmen Çevirgen Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2017 13 saat önce, Murat SEL yazdı: Gecmis olsun, bin nasihat 1 tecrubeye esdeger derler. Bende 2012 model 1.0 aldim. Burada okudukca acaba diye her seyi kafaya takiyorum. Teşekkürler, kafana takma bence ufak tefek şeyler büyük sorunlara yol açabilir tabi ki ama arada bir kontrol etmekte fayda var bu motorun sürüş keyfi geri kalan şeyleri unutturuyor o yüzden keyfini çıkar derim. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat SEL Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2017 (düzenlendi) Genlesme kabinin kapaginin ve hortumun fotografini cektim. Hortumu ford yetkili servisten cagirip degistirmisler. Servis kayitlarinı da incelettim problem yok. Problem kapagi degistirmemisler. Fotograflari ekledim. Genlesme kabinin alt taraflarini da goremiyorum. Sanayide iyi bir usta bulup genlesme kabi ve kapagini degistirmeyi dusunuyorum. Bu islemi yetkili serviste yaptirmak ne kadar sanayide ne kadar ve izmirde bu islemi yapabilecek tanidiginiz bir usta var mi? Saygilar Ekim 13, 2017 Murat SEL tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet A. Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2017 35 dakika önce, Murat SEL yazdı: sanayide ne kadar Genleşme kabını EROL Oto'dan temin edip sanayide 15 Liraya değiştirmiştim çatlak kabı. Çok zor bir işlem değil Bu arada @ER-OL Otomotiv elinizde bu yeni kapaktan var mıdır, varsa fiyatı nedir? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ER-OL Otomotiv Yanıtlama zamanı: Ekim 21, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 21, 2017 Stokta mevcut 25 tl fiyatı var. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap