Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2017 Bugune kadar motoru çalıştırdıktan sonra sadece emniyet kemerimi takana kadar geçen sürede bekledim. Stop ederkende hiç beklemedim. Değiştirmeyide düşünmüyorum nedenini Cem abi gayet güzel açıklamış. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Standart bir aile arabasını sürekli tapa gaz kullanıp kullanıp 30 saniye bekleyerek yarattığımız ekstra aşındırmayı telafi etmeyi beklemek bence çok akıllıca değil. Daha önce de söyleyip durduğum diğer şey de turboyu soğutmaya çabalamaktan çok motor sıcak değilken gazlamamak her şeyin ömrüne daha faydalı. Hani turbo yağsız kalıyor ya, o yağ soğukken vizikozitesi, yağlaması normale göre ne kadar daha az etkili biri de çıkıp bunu sorgulamıyor mu anlamış değilim hala 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Dizelde normal kullanıcı için (sürüş,hız v, dikkate alınacak en önemli konu yakıt alımında seçici davranılması,kötü yakıt olduğu hep akılda tutulmalı , 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 40 dakika önce, Mertcan Çelik yazdı: o yağ soğukken vizikozitesi, yağlaması normale göre ne kadar daha az etkili biri de çıkıp bunu sorgulamıyor mu anlamış değilim hala Herkes sorguluyor da yapacak bir şey yok. Kartere elektrikli ısıtıcı koymak bir çözüm müdür mesela? Bir de üretici çok sorgulamaz ki? Nasıl satacak sonra yeni arabaları motor o kadar dayanırsa? (bkn. düz ve ilkel mantığı en saf haliyle kullanan adam) 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 43 minutes ago, Mertcan Çelik said: motor sıcak değilken gazlamamak her şeyin ömrüne daha faydalı. Motor sogukken rolantide beklemek: en az motor sogukken gazlamak kadar zararli, bunu da ekle tam olsun Motor sogukken devrin %30 unu gecmemek isininca dahi asiri yuksek devirlerde uzun sure kalmamak, zorlanmis araci durmadan once daha yumusak kullanimla durmadan son 5-10dk sogutmak, bu haldeyken bile stop etmeden 20-30 saniye beklemek alayi icin en guzeli. Kimisi de kafasi rahat bohem istedigi kadar basar istediginde durur istediginde gider. Kime ne 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 2 saat önce, Cem Boneval yazdı: Herkes sorguluyor da yapacak bir şey yok. Kartere elektrikli ısıtıcı koymak bir çözüm müdür mesela? Bir de üretici çok sorgulamaz ki? Nasıl satacak sonra yeni arabaları motor o kadar dayanırsa? (bkn. düz ve ilkel mantığı en saf haliyle kullanan adam) Yani "Taş mı yiyek" diyen bir tek Kaan abi değil 2 saat önce, Servet Ö. yazdı: Motor sogukken rolantide beklemek: en az motor sogukken gazlamak kadar zararli, bunu da ekle tam olsun Bu biraz fazla geldi bana be ya, zararlı olabilir de o kadar da zararlı değildir bence. Sanırsam Cenk abi demişti emisyon sebebiyle kılavuza öyle yazıyorlar diye de an itibariyle aklıma geldi bizim eski 1.8t Passat'ın kullanım kılavuzunda da yazıyordu, o zamanlar emisyon neyim hak getire değil miydi acep @H. Cenk Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2017 Konu nereden nereye geldi, ama bence boş verin arabayı, turboyu falan. Siz önce sigara içmeyin, kilo almayıni hareketsiz kalmayın, önce kendinize bakın. Arabalar yenilenir, bizim kaporta tek! 5 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2017 15 saat önce, Mertcan Çelik yazdı: Yani "Taş mı yiyek" diyen bir tek Kaan abi değil Bu biraz fazla geldi bana be ya, zararlı olabilir de o kadar da zararlı değildir bence. Sanırsam Cenk abi demişti emisyon sebebiyle kılavuza öyle yazıyorlar diye de an itibariyle aklıma geldi bizim eski 1.8t Passat'ın kullanım kılavuzunda da yazıyordu, o zamanlar emisyon neyim hak getire değil miydi acep Eskiden katıldığım bir forum var idi. Oto-park.com dan ayrılanlar olarak ufak br forumduk. Forumda ünlü bir inşaat şirketi sahibinin de oğlu vardı. Gençten bir kardeşimiz. Şu an 27-28 falan yaşındadır. M6 kullanmıştı, oradan porsche carrera turboya geçmişti, beni sonra forumdan attılar şimdilerde bazen Cadde'de falan denk geliyorum en son GT-R kullanıyordu. Ofisleri karşıdaydı o zaman günlük kullanıma en uygun spor araba turbo deyip almıştı, M6 ile köprü trafiği çekilmiyor falan demişti. Neyse bu çocuk turbo kullanırken bir bakım vs için doğuş servise gittiğinde tesadüfen orada almanyadan eğitim için gelen porsche mühendisi varmış. Bizimki bu ısıtmak lazım mı kılavuzda basın hemen gazlayın yazıyor demiş. Mühendis de kendisinin de carrera turboya sahip olduğunu yaz kış en az 1 dk ısıtmadan yola çıkmadığını söylemiş. Kılavuza öyle yazıyoruz çünkü hükümetler AB öyle yazmamızı istiyor. Kümülatif olarak yakıt tüketimi ve emisyonu artıracağı için ısıtmayı önermemize izin verilmiyor mahiyetinde bir şeyler söylemiş. Foruma yazmıştı ben de onun yalancısıyım.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2017 6 saat önce, H. Cenk yazdı: en az 1 dk ısıtmadan yola çıkmadığını söylemiş Hekimden hekime cevap vereyim: Gerek olmadığını bildiği halde antibiyotik kullanan/kullandıran kaç hekim tanıyorsun? Bu konuyu motor sporlarından sektörde görevli arkadaşlarıma kadar çok değişik kişiyle konuştum. Arabayı dert etmeyin, sağlığınıza dikkat edin... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mustafa Karaca Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2017 @Cem Boneval aslında haklısınız arabaya koyacağımız yakıt iyi olsun diye debelenirken içtiğimiz suyun PHı kaç acaba diye merak edip bakmıyoruz, ya da yediğimiz yemekler sağlıklı mı diye düşünmüyoruz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap