Bu popüler bir ileti. Ozan Kar Oluşturma zamanı: Haziran 8, 2017 Bu popüler bir ileti. Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 8, 2017 Bu metni facebookta gördüm bi kaç kere, forumda yok sanırım. Yasal olarak böylemi bilmiyorum, ben olsam bende yapardım satışı, dikkatli olmakta fayda var. Arabanızı satılığa koydunuz Ahmet dediki 70 veririm. Tamam dediniz anlaştık. Ahmet hesap no istedi sizden 70 bini transfer etti. Açıklamada 34 xy plakalı golf marka aracın satış bedeli yazıyor. Sonra tam notere yoneldiginizde Ahmet diyorki benim cenazem var acil işim çıktı. Sen satışı kuzenim hasana ver. Sende nasıl olsa para geldi deyip hasana bedelsiz devrediyorsun. Noter sözleşmesinde parayı eksiksiz aldım kisminida bi güzel imzaliyosun. Sonra 3 gün sonra Ahmet sana ihtar yolluyor sana 70 bin yollamıştım araç için hala satış olmadı parayı iade et diyor. Savcıya basvuruyorsun ahmetle hasan arasında akrabalık yok. Tlf tespiti yok. Beraber fotolari yok vs Hiç bir bağ bulamiyorlar. Yani gorunurde ortada dolandırıcılık suçu yok. 70 bini de ödeyeceksin mecbur. Hasan da diyorki ben parayı elden verdim aha bu da resmi noter belgesi kendisi eksiksiz parayi aldığını kabul ediyor. Şimdi araba da gitti, 70 bin de. Çık işin içinden. Yeni dolandırıcılık yöntemi paylaşın lütfen. 21 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Şu milletim zekasını düzgün üretime kullansa böyle hırsızlıklar yerine uçacak bu memleket... 11 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet A. Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Hayretle okudum, hukuki olarak @Alperen G. daha iyi değerlendirir ama açık kapı kalmamış sanki. Noterde parayı eksiksiz aldım demekle son aralıkta kapanmış gibi... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Artık iyi niyetli, güven duyma duyguları tamamen rafa kalktı gibi gözüküyor aksi halde her an bir yerden maddi darbe yememek elde degil durumu doğmuş 5 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Muhammed Kavlak Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Vay arkadaş nasıl bir zeka. Bu dolandırıcılara devletin el atıp önemli yerlere getirmesi lazım. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Çağlar Sertan KASIMOĞLU Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Araç alım-satımında noterbank sistemi kurulmalı. Aracı almak isteyenle satmak isteyen notere gidecekler, anlaştıkları bedeli belirtecekler. Bedeli notere yada noterin vereceği referans numarasıyla x bankasına yatıracaklar. Satıcı şahıs , kendine ait olmak üzere istediği bankanın hesap bilgilerini verecek parayı yatırırken. Para havuzda kalacak. Akabinde noter sistemde görecek ödemeyi, araç satış belgesini düzenleyecek. Noter satışı yaptıktan sonra paranın transfer edilmesi için onayı verecek(online olarak). Nasıl ki vergi borcu olduğu zaman satış yapılmıyor, nasıl ki muayene geçmişse satış yapılamıyor, aynı şekilde para sistemde yatmamış olarak gözüküyorsa , noter satışı yapmayacak. Daha sağlıklı bir yöntem yok, çözüm oldukça basit, sadece devletin bunu istemesi gerekiyor. Fakat dolandırıcılığın, yolsuzluğun önünü açan, içeri attığı dolandırıcıyı 1 ay sonra salan devletimizin bu işlere girişeceğini hiç zannetmiyorum. 5 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Güzelmiş. Var mı aracını satan? Hiç mi düzgün bir şeye kafa çalıştırmayız arkadaş. 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erdinç Öz Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Noter aldığı paranın hakkını ne zaman verecek ve garantör olacak acaba. Alıcı parayı notere ödemeli satıcı satışı verdikten sonra noter parayı satıcıya vermeli. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Dilmen Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Yasal olarak yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Paşa paşa parayı iade edecek. Geri olması da zor. Elbette dava süreci işleyebilir ancak hem uzun hem de sonuçsuz sanırım. Avukat arkadaşlar daha iyi bilirler tabi... Uyarı için teşekkürler Ozan Bey... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tugay Kuruöz Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 33 dakika önce, Cem Dilmen yazdı: Uyarı için teşekkürler Ozan Bey... +1 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 En son puntoyu satarken alıcı parayı bankadan çekip nakit olarak getirdi parayı. Noterde sayabilir misiniz diye sordum para sayma makinesi yok dedi. Elle saydık. Alıcı bir üniversitede hoca, yeri yurdu belli diye kabul ettim ama bankaya gidip yatırana kadar içim içimi yedi. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tugay Kuruöz Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 2017 Bende dün aracımı sattım, hakikaten stresli mevzular iyice soğudum bu satış işinden, ilana uygun yazıyorsun satılsın diye arayan arayana ve uygun olmasına rağmen öldürmeye çalışıyorlar, çok ısrarcılar. Boş muhabbet mi dersin, densiz mi dersin, salak sulak bi dünya adam... Yani bazen takasta arabam ucuza gidiyor diye çok ta üzülmemek lazım her şeyin bir bedeli var sonuçta. 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2017 Bir hukukçu olarak "ya ya ye coco jambo" diyorum 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2017 Bir hukukçu olarak "ya ya ye coco jambo" diyorum [emoji4] Yani geçmiş olsun olarak mı anlaşılsın :) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2017 Noter aldığı paranın hakkını ne zaman verecek ve garantör olacak acaba. Alıcı parayı notere ödemeli satıcı satışı verdikten sonra noter parayı satıcıya vermeli. Babası noter tanıdıklarımız var alınganlık olabilir.. aman dikkat Noterler kanunun kendilerine verdiği yetki çerçevesinde işlerini yapıyorlar.. ne fazla ne eksik.. kanun koyucu garantörlük yetkisi verirse o dediğiniz de olur. Bu noterlerin elinde olan birşey değil şuan için... Yani geçmiş olsun olarak mı anlaşılsın [emoji4][emoji4] Buna da "alekta movik movik" diyorum abi Yanında da buzzzz gibi bir su iyi gider... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap