2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız
- 0
Statik Rejenerasyon Başarısız Hatası
-
Benzer İçerikler
-
- 5 cevap
- 460 görüntüleme
-
- 1 cevap
- 1.593 görüntüleme
-
- 4 cevap
- 1.242 görüntüleme
-
- 6 yanıt
- 6.741 görüntüleme
-
Focus 2 Elm ile Gizli özellikler Nasıl Açılıyor Bilgisi Olan Varmı ?
Yazan: Koray Eraslan,
- mk2
- focus 2011
- (ve 3 tane daha)
- 8 cevap
- 3.214 görüntüleme
-
Soru
Muhammet Ali Bulat
Merhaba Ford kullanıcıları, aracım focus mk2 1.6tdci 109ps. Dpf sıvısı bitmesi sonucu kendim sıvı alıp doldurdum ve forscan yazılımından "Yakıt katkı sayacı" nı sıfırlayarak motor arıza ışığını silmeyi başardım. Bir tek arıza kaldı oda "Partikül filtresi yenileme frekansı".(Arıza lambası yakmıyor ancak forscan üzerinde görüyorum) Arızanın kodunu şuan tam hatırlamıyorum ancak adı buydu. Arıza açıklamasında "elle statik rejenerasyon yapın" yazıyor. Bende yine forscan üzerinden yapmaya çalıştım. Bütün istediği şeyleri yerine getirdim(farları açmak, arka cam ısıtmayı açmak vb). İşlem başladı araç devrini yükseltti 4000 devirde yaklaşık 4 5 dk çalıştı ancak hiç bir kara duman, beyaz duman vs oluşmadı. Aracın egzozdan kuvvetli bir şekilde hava üflediğini gördüm. İşlem toplamda 6 7 dk devam ettikten sonra devir yavaş yavaş düştü ve ben artık işlem bitti derken "statik rejenerasyon başarısız" hatası aldım. Hata resimdeki gibi.
İşlem bittikten sonra başka herhangi bir arıza kodu oluşmadı. Bir daha yaptım aynı döngü tekrarlandı yine kod oluşmadı. Otomatik kendi kendine testi çalıştırdım herhangi bir sorun bulamadı. Velhasıl sorun düzelmedi. 3 defa yaptım toplamda yaklaşık 2 3 litre mazot heba oldu
Nedir bu focusun derdi bilen var mı ?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 6 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap