Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 28 dakika önce, Mertcan Çelik yazdı: Cem abi uzun yolda "aceleci" kullanımda seninki stok kaç lt yakıyordu? Benim 114.000 km ortalamam 8,4. Şehir içi - şehir dışı benim kullanma tarzımda pek fark etmiyor. Ancak şöyle bir bilgi aktarabilirim. Birer hafta süreyle 1.5D Otm ve 1.0 EB Man kullandım, evden işe, işten eve. Aynı parkur, aynı trafik, aynı sabırsız tarz. D ile ort. 6.4, EB ile 7.6 yaktım. Küçük hacimli turbo motorların performanslı kullanımda tüketimleri dizellere göre göreceli yüksek. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
suat coşkun Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 17 dakika önce, çağlar çetinkaya yazdı: Yakacağı 8.5 litre dizelin 6.5 yaktığı performanslı kullanımda Geçen Cumartesi Karabük e gitmek zorunda kaldım.Kayınpederin turbosu arıza yapmış.İstanbul dan parçayı alıp 400 km yolu 3 saatte gittim.160-190 km hız ortalamam.7.5 litre yaktı.Dediğiniz gibi ne kadar abansanız da yakacağı ancak bu kadar olur.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur Sezgin Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Genel sohbeti geçti burası ? bisiklet kullanın hiç yakmıyor... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
suat coşkun Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Şimdi, Onur Sezgin yazdı: bisiklet kullanın hiç yakmıyor.. Nasıl yakmıyor?Bisiklette yağ yakıyor..? 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Bir saat önce, Onur Sezgin yazdı: Genel sohbeti geçti burası ? bisiklet kullanın hiç yakmıyor... Senin Focus da yakmıyo zaten. ?? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur Sezgin Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 2 dakika önce, suat coşkun yazdı: Nasıl yakmıyor?Bisiklette yağ yakıyor..? 100 km de 1 lt yağ dolduruyoruz ? 3 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Senin Focus da yakmıyo zaten. ?? Herkese tavsiye ederim... 6 ay kaptırın ehliyeti... yediğiniz cezadan fazla tasarruf size ? 1 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Gün Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 3 saat önce, çağlar çetinkaya yazdı: bende çarpıcı olsun diye ayda 100km yol yaparsak yılda 15 litre fark yapar deyim bayağı çarpıcı oldu ? İyide ben zaten çok az km yapanların benzinli düşünebileceklerini söyledim. Siz ısrarla şehir içi şehirler arası mukayesesi yaptınız. Bir günde 700 km yol yaptığınızı söylediniz. Şimdide ayda 100 km diyorsunuz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serkan erden Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Azda binsen arabaya, benzinciye gidip fulle deyince 90 TL. Vermenin keyfi başka LPG de? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 42 dakika önce, çağlar çetinkaya yazdı: yok 15 litre ..Yakacağı 8.5 litre dizelin 6.5 yaktığı performanslı kullanımda benzinlide 8-8.5lt yakar aynı aracı bende kullandım suanki aracımda dizelin 6.5 yaktığı yerde 8.5 yakıyor ekonomik kullanımda fark 1,1.5 lt reye kadar düşüyor Şehiriçi kullanan 116i-320i sahibi tanıdıkların ortalaması 10 lt iken otobanda full tapagaz 10 lt çok aşırı bir rakam değil. O kadar yaktıracak kadar basmayı beceremiyor olabilirsiniz tabi. Malum bu işler güven özveri tecrübe gerektiriyor Tabi sizin kaçırdığınız nokta tecbübeleriniz bir anda dünya gerçekleri olduğunu sanmanız, bu da acınası bir durum da bizim değiştirebileceğimiz bir şey olmadığını çok kez gördük, sadece kendi tecrübelerinize güvenerek de Petlas'ın ötesine geçemediğinizi de biliyoruz La forum biraz canlansın, verimli bilgi dolu tartışmalar olsun dedik de yine bilginin olmadığı boş muhabbete ve borumboş atara döndü bu iş çok kısa sürede 11 dakika önce, Onur Sezgin yazdı: 100 km de 1 lt yağ dolduruyoruz ? Herkese tavsiye ederim... 6 ay kaptırın ehliyeti... yediğiniz cezadan fazla tasarruf size ? Menzil sıkıntı, klima yok, airbag hiç yok, Petlas dengi lastik yok, buranın bazı kedileri bir utanmaz umursamaz, yaşlı teyzeler amcalar bisiklet yolundan sollama için yaya yoluna çıktığımda el kol yapıyorlar, ve de bisikletim yok Ceza yedikten sonra 5 yıl içinde tekrarlarsan 2 yıl gidiyor, daha da tasarruflu olur 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 (düzenlendi) 26 dakika önce, Mertcan Çelik yazdı: Şehiriçi kullanan 116i-320i sahibi tanıdıkların ortalaması 10 lt iken otobanda full tapagaz 10 lt çok aşırı bir rakam değil. O kadar yaktıracak kadar basmayı beceremiyor olabilirsiniz tabi. Malum bu işler güven özveri tecrübe gerektiriyor Tabi sizin kaçırdığınız nokta tecbübeleriniz bir anda dünya gerçekleri olduğunu sanmanız, bu da acınası bir durum da bizim değiştirebileceğimiz bir şey olmadığını çok kez gördük, sadece kendi tecrübelerinize güvenerek de Petlas'ın ötesine geçemediğinizi de biliyoruz La forum biraz canlansın, verimli bilgi dolu tartışmalar olsun dedik de yine bilginin olmadığı boş muhabbete ve borumboş atara döndü bu iş çok kısa sürede Menzil sıkıntı, klima yok, airbag hiç yok, Petlas dengi lastik yok, buranın bazı kedileri bir utanmaz umursamaz, yaşlı teyzeler amcalar bisiklet yolundan sollama için yaya yoluna çıktığımda el kol yapıyorlar, ve de bisikletim yok Ceza yedikten sonra 5 yıl içinde tekrarlarsan 2 yıl gidiyor, daha da tasarruflu olur şehir içi kullanım örneginden başka örneğiniz yok mu sizin bende dizel focusa şehir içi 8litre yaktiyordum.Neymis Cem abinin tüketimi gördün mü? Benim dediğim gibi aynen --5 dakika sonra eklendi-- 48 dakika önce, Mehmet Gün yazdı: İyide ben zaten çok az km yapanların benzinli düşünebileceklerini söyledim. Siz ısrarla şehir içi şehirler arası mukayesesi yaptınız. Bir günde 700 km yol yaptığınızı söylediniz. Şimdide ayda 100 km diyorsunuz. yazdığımı tekrar okuyun bakalım ayda mı demişim günde mi?Günde 700 nedir ya Otobüs firması mı benim araba? Kasım 22, 2018 çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 (düzenlendi) Ben F3 1.6 dizelde İzmir-Denizli arası hız kurallarına uyarak gittim.3,9 lt tüketim gösterdi. Şehir içi en yüksek 6,5-7lt tüketti. Bu da bagajda yumurta varken sokak aralarında ve yokuşlu yollarda. Aynı tüketimden 1 lt veya daha az tüketimi ayni koşullarda, herhangi bir benzinli Focus yapsın, ben anahtarımı teslim ederim. Boş muhabbeti uzatmanın manası yok. Dizel 8,5 lt, benzinli 7,5 litre yakıyorsa o dizel araba bozuktur. Herkes istediğine binsin. Aramızda 100 kişiden 1 kişi sıfır araba alacak diye sallamanın manası yok. Kasım 22, 2018 Süleyman Ünal tarafından düzenlendi 3 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
suat coşkun Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 8 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Bu da bagajda yumurta varken Demek ki arkadaşlar az yakmak için bagaja yumurta koyacağız.. 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Gün Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Dizel benzinli farkı focus'ta 16.000 lira. Demek ki dizel ile benzinli arasındaki fiyat farkı abartıldığı kadar yüksek değilmiş. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Bir saat önce, suat coşkun yazdı: Demek ki arkadaşlar az yakmak için bagaja yumurta koyacağız.. Bagaj full dolu manasında söyledim yahu, yoksa gaza basmaktan çekinmem ??? 1 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2018 1 saat önce, Süleyman Ünal yazdı: Ben F3 1.6 dizelde İzmir-Denizli arası hız kurallarına uyarak gittim.3,9 lt tüketim gösterdi. Şehir içi en yüksek 6,5-7lt tüketti. Bu da bagajda yumurta varken sokak aralarında ve yokuşlu yollarda. Aynı tüketimden 1 lt veya daha az tüketimi ayni koşullarda, herhangi bir benzinli Focus yapsın, ben anahtarımı teslim ederim. Boş muhabbeti uzatmanın manası yok. Dizel 8,5 lt, benzinli 7,5 litre yakıyorsa o dizel araba bozuktur. Herkes istediğine binsin. Aramızda 100 kişiden 1 kişi sıfır araba alacak diye sallamanın manası yok. 1lt uzun yoldaki normal kullanımdaki tüketim farkı ,millet yazılanları işine geldiği gibi okuyor ..Kimsenin 1lt iddiası yok bi baştan okuyun bakalım ne yazmışız...Bende hız kurallarına uyup gidince 4.5 lt yakıyorum bir önceki paylaşımda var hatta ispatı --8 dakika sonra eklendi-- Bir saat önce, Mehmet Gün yazdı: Dizel benzinli farkı focus'ta 16.000 lira. Demek ki dizel ile benzinli arasındaki fiyat farkı abartıldığı kadar yüksek değilmiş. Abartıldığı kadar yüksek focus 4 yeni çıktığı için farklı bir fiyat politikası uyguladı otosan 1.5 atmosferik focus 4 olması gerekenden pahalıya satılıyor.Birde focus 3.5 un farkına bakın trend x donanım benzinli 98 bin,dizel 132 bin.Birde başka markalara bakın, durum neymiş Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap