Misafir Oluşturma zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Oluşturma zamanı: Eylül 18, 2017 arkadaşlar içinizde aracının motorunu yıkatan var mı. benim arabanın motoru çok kirli. yıkatmayı düşünüyorum ama bi zararı olurmu merak ediyorum. aracım 2012 focus 1.6 benzin lpg Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
1 Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Alin size ayrintili ve uygulamali anlatim. 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Furkan İlker Özmen Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 (düzenlendi) Kesinlikle su vurmanızı önermem. Özellikle triger kayışı, marş dinamosuna. Motor temizliği için kablo giriş yerlerini poşetle kapatıp piyasadaki kaliteli motor temizleyiciler ile (würt motor temizleyici öneririm) temizleyebilirsiniz . Suyu kablo bağlantı yerleri ve yukarda belirttiğim yerlere vurmadığınız sürece motor temizleyiciyi suyla durulabilirsiniz. Temizlerken kestirme fırçası size yardımcı olacaktır. Temizledikten sonra da slikon sprey sıkarsanız geç tozlanır ve motoru korur. https://youtu.be/FZKoHra_J_A Eylül 18, 2017 Furkan İlker Özmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ogün Özemre Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Motor temizleme kimyasalları var onları kullansanız daha sağlıklı olur. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mehmet Çallı Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Birkaç sene önce babamın motoru yıkamacıda yıkatması sonucu radyatör fanı bozulmuştu.O zaman için 180 lira gibi bir masraf çıkmıştı.Motorun alt kısımları her ne kadar sudan çok fazla etkilenmesede , elektrik tesisatının bolca olduğu üst taraf su konusunda çok hassas malesef. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 42 dakika önce, Servet Ö. yazdı: Alin size ayrintili ve uygulamali anlatim. Böyle arabam olsun yıkamama gerek kalmaz, her gün silerdim heralde 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Muhammed Kavlak Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Motor soğukken yıkanır ise herhangi bir zararı olacağını zannetmiyorum. En az 3-4 kere yıkadım hiçbir sıkıntı olmadı ama bobin, buji kabloları, beyin ve akü çevresini bez ve laylon ile kapattım. Bence iyi bir yıkama işleminden sonra motor koruma yaptırmanız ve yıkamayı unutmanız. Ben yaptırdım 7 yıl oldu halen hava vurarak temizliyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 7 minutes ago, Muhammed Kavlak said: Motor soğukken yıkanır ise herhangi bir zararı olacağını zannetmiyorum. En az 3-4 kere yıkadım hiçbir sıkıntı olmadı ama bobin, buji kabloları, beyin ve akü çevresini bez ve laylon ile kapattım. Bence iyi bir yıkama işleminden sonra motor koruma yaptırmanız ve yıkamayı unutmanız. Ben yaptırdım 7 yıl oldu halen hava vurarak temizliyorum. Motor sogukken iletken parcalar iletkenligini mi yitiriyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 otokoç kaporta gibi köpük ve su ile yıkıyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 7 dakika önce, Ozan Kar yazdı: otokoç kaporta gibi köpük ve su ile yıkıyor Saf alkolmüş Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yasin Taşcı Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 arkadaşlar içinizde aracının motorunu yıkatan var mı. benim arabanın motoru çok kirli. yıkatmayı düşünüyorum ama bi zararı olurmu merak ediyorum. aracım 2012 focus 1.6 benzin lpgGeçen gün 1.0 tsı ya würt motor spreyi uyguladım sonra suyla duruladım tabi sensörleri kapatarak. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Muhammed Kavlak Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 2 saat önce, Servet Ö. yazdı: Motor sogukken iletken parcalar iletkenligini mi yitiriyor Metal aksama sıcakken soğuk su ile temas etmesin diye Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Bir saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Saf alkolmüş onu plaklara yapıyoruz 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 2017 1 hour ago, Muhammed Kavlak said: Metal aksama sıcakken soğuk su ile temas etmesin diye Elektrikli aksamı konuşurken söylediğin için sordum, zaten motor sıcakken temizlenmeyeceğini/su tutulmayacağı konusunda birine uyarı yapıyorsanız o kişi zaten arabasını temizleyemez, o denli uzaktır konuya. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Misafir
arkadaşlar içinizde aracının motorunu yıkatan var mı. benim arabanın motoru çok kirli. yıkatmayı düşünüyorum ama bi zararı olurmu merak ediyorum. aracım 2012 focus 1.6 benzin lpg
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 13 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap