Serkan Karakoca Yanıtlama zamanı: Ekim 2, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 2, 2017 Derin bas dalgaları ( Mahallenizde gezen apaçinin basını evdeki odanızda hissetmeniz bundandır. Ne güzelde özetlemişsin abi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ekim 2, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 2, 2017 8 saat önce, Murat Kavuk yazdı: Sonuç olarak arkalara operasyon gerekli görünüyor. Hemen herkes aynı şeyi söylüyor çünkü Benim için zor olan, arkaya twit takabilmek için gerekli olan kesme-biçme işlemi. Kesme kesilir (kesim yerleri belliymiş) ama çukurlaştırmak için pres falan da yapmışlar sanki. Keseriz, çıkıntı durursa benim gözüme batar Peki arkalara oem takmasak, kaliteli bir çift full range speaker koysak? Aynı sesi elde edemez miyiz? Cem abi gayet güzel açıklamış ama bende bir ekleme yapayım: aftermarket hoparlörde montaj çok önemli, hoparlörün cevresi döşemedeki yuvaya oturmazsa iyi ses gelmiyor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 (düzenlendi) Subwoofer için bir şey sorsam. Bendeki sub'ın şemasında audio ünitesinin neresinden ses alınacağı net değil. Herhangi bir speaker hattından alınabiliyor mu? (Mesela ön sağ kapıya giden hattan alıp devam edebilir miyiz) Subwoofer bağlantı şeması: Bu da araçtaki mevcut sistem için audio şeması (premium yazan bölümler 9 hoparlörlü sistem için): Ekim 3, 2017 Murat Kavuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Günal Y. Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 Sağ kapıdan bağlantı alırsanız, sol kanaldaki bas sesleri duyamazsınız subwooferdan. Bir nevi mono bağlantı yapmış olursunuz. Yanlış anlamadıysam, şemada subwoofera stereo giriş var. O nedenle iki kanaldan almak daha iyi olur. Bu da ana ünitenin arkasından alınmasının daha doğru olacağını gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 (düzenlendi) 42 dakika önce, Günal Yılmaz yazdı: Sağ kapıdan bağlantı alırsanız, sol kanaldaki bas sesleri duyamazsınız subwooferdan. Bir nevi mono bağlantı yapmış olursunuz. Yanlış anlamadıysam, şemada subwoofera stereo giriş var. O nedenle iki kanaldan almak daha iyi olur. Bu da ana ünitenin arkasından alınmasının daha doğru olacağını gösteriyor. Özellikle sub çıkışı diye bir şey yok. O zaman mesela ön hoparlör çıkışlarından çift çift gelip, üstteki şemaya uygun, sub girişinde toplarsak en iyisi olacak diye anlıyorum. Alternatif olarak, alt şemada görülen C313 ve C314; arka kapı çıkışları. Elimde konektör şemaları da var. Sanırım ön ya da arka hoparlör çıkışları olması farketmez. Arkalar mesafe anlamında daha avantajlı. Ekim 3, 2017 Murat Kavuk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Günal Y. Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 Ön veya arka hoparlör fark etmiyor. Her ikisine de aynı ses geliyor. Kablolama olarak en kolayı hangisi olacaksa onu kullanabilirsiniz. Yeter ki subwoofera her iki kanaldan da ses girsin. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tuncay A. Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 31 dakika önce, Murat Kavuk yazdı: Özellikle sub çıkışı diye bir şey yok. O zaman mesela ön hoparlör çıkışlarından çift çift gelip, üstteki şemaya uygun, sub girişinde toplarsak en iyisi olacak diye anlıyorum. Alternatif olarak, alt şemada görülen C313 ve C314; arka kapı çıkışları. Elimde konektör şemaları da var. Sanırım ön ya da arka hoparlör çıkışları olması farketmez. Arkalar mesafe anlamında daha avantajlı. Teyp arkasındaki çıkışlardan alıp, tünelin kenarından geçirip koltuk altına neden koymuyorsun???? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2017 12 dakika önce, Tuncay A. yazdı: Teyp arkasındaki çıkışlardan alıp, tünelin kenarından geçirip koltuk altına neden koymuyorsun???? Büyük ihtimaller öyle yapacağım. Düşününce o daha mantıklı geldi. İlk mesajdaki ikinci resmi aşağıdaki şekilde düşünebiliriz. Elektrik şemasında, orta hoparlör kugada mid-range olarak verilmiş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2017 Bu da dursun burada, teybin arkasındaki soketin şeması 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2017 (düzenlendi) 9 hoparlör modunu forscan ile açmayı başardım sanırım. Sync test modunda 9 hoparlör testi yapıyor, ancak 9.cudan herhangi bir ses gelmiyor. Parçaları da yavaş yavaş topluyoruz. Mid-range orta hoparlörümüz ve tespit elemanları ile başlayalım --1 dakika sonra eklendi-- Ekim 13, 2017 Murat Kavuk tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tuncay A. Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2017 Audio unit 9 hoparlörü desteklemiyor olabilirmi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2017 10 saat önce, Tuncay A. yazdı: Audio unit 9 hoparlörü desteklemiyor olabilirmi? Henüz takmadım hoparlörü ? Microcatten baktım. Destekliyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tuncay A. Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2017 14.10.2017 - 08:33 tarihinde, Murat Ka. yazdı: Henüz takmadım hoparlörü ? Microcatten baktım. Destekliyor. Bende sadece ön ve arkaları test ediyor. Center testine geldiğinde ses çıkmıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2017 5 saat önce, Tuncay A. yazdı: Bende sadece ön ve arkaları test ediyor. Center testine geldiğinde ses çıkmıyor. Bilemedim. Hoparlörden ses geliyor mu, müzik vs çalarken? Benim montaj için aldığım somun yanlışmış. Sync 3 montajında aldığım resimlere bakınca farkettim (Microcat'in verdiği kod yanlış) O nedenle yeni somun sipariş ettim. Haftaya gelir büyük ihtimalle, ben de hafta sonu merkez hoparlörün montajını tamamlarım. O zaman ben de test ederim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tuncay A. Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2017 32 dakika önce, Murat Ka. yazdı: Bilemedim. Hoparlörden ses geliyor mu, müzik vs çalarken? Benim montaj için aldığım somun yanlışmış. Sync 3 montajında aldığım resimlere bakınca farkettim (Microcat'in verdiği kod yanlış) O nedenle yeni somun sipariş ettim. Haftaya gelir büyük ihtimalle, ben de hafta sonu merkez hoparlörün montajını tamamlarım. O zaman ben de test ederim. Normalde ses geliyor. Arka tizlerden'de geliyor. Fakat orta Center test'te hiç ses çıkartmıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap