Hakan Fatih Oluşturma zamanı: Kasım 9, 2017 Raporla Share Oluşturma zamanı: Kasım 9, 2017 Arkadaşlar herkese merhaba. aracımda start stop çalışmıyor. tahminim aküden. buralarda akü bulamadım. 1.0 ecoboost start-stop akü hakkında bilgisi olan varmı? nereden bulabiliriz? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2017 49 dakika önce, Erkan Ceylan yazdı: bilmediğim ikazları gördüm. Gösterge paneli araca özel yapılmıyor, benzinli ve dizel için iki tip var, tüm LED'ler var, araçta fonksiyon aktifse LED'i de aktif olur. Test menüsünde hepsi pasif olarak yakılır. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ahmet Kara Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2017 21 saat önce, Erkan Ceylan yazdı: Selam, bugün aküden dolayı çalışmadı uzun süredir yaklaşık 1 aydır haftada 5-10 dk çalıştırıyordum. Bugün hiç çalışmadı. Akü durumu gauge menüden baktığımda 12.3V değiştirmem gerekir mi ? Km 47000 de. 2012 model tit. Teşekkür ederim. Selamlar. Aslında bizim biten akü 11,2 değerini gösterirken araç çalışmıştı. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2017 13 saat önce, Mehmet Demir yazdı: kış ortasında sabah arabamın çalışamaz durumda kalmasını istemiyorum da.. Bunu öngörmenin yolu yok. Akü yaşlandı (>4 yaş) ise değiştirmek tek çözüm. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Murathan Özdemir Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2018 Minik kuşum dün sabah yaptı yapacağını 2012 temmuz çıkışlı 1.0 ecoboost focus 110.069 km de 1 saat aküden müzik çalması sonucuyla Marş basmadı ve " Normal mode " durumuna geçti yol yardımı aradım akünüz bitmiş olabilir dedi hemen takviye yaptım ve araç çalıştı 5.5 yaşında ve 110k km için normal mi akü değişimi hala orjinal aküsü ? Şaka bir yana marka model önerilerinizi bekliyorum sevgiler saygılar.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cankut Bulut Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2018 (düzenlendi) @Murathan Özdemir Benim de araç 2012 model ve 4 ay önce akü ''artık beni değiştir'' dedi ve değiştirdim. İnci akü aldım ve şu ana kadar sorunsuz kullandım. Umarım böyle devam eder ? Aralık 22, 2018 Cankut Bulut tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ahmet Kara Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2018 22.12.2018 - 13:16 tarihinde, Murathan Özdemir yazdı: Minik kuşum dün sabah yaptı yapacağını 2012 temmuz çıkışlı 1.0 ecoboost focus 110.069 km de 1 saat aküden müzik çalması sonucuyla Marş basmadı ve " Normal mode " durumuna geçti yol yardımı aradım akünüz bitmiş olabilir dedi hemen takviye yaptım ve araç çalıştı 5.5 yaşında ve 110k km için normal mi akü değişimi hala orjinal aküsü ? Şaka bir yana marka model önerilerinizi bekliyorum sevgiler saygılar.. Yaklaşık 4-4.5 yıl sonra artık araç normal olarak marş almayıp takviye ile çalıştırınca akü değişimi şart oldu. Mutlu Akü SFB Seri 2 12V 66Ah 560CCA taktırdık. 1 yıldır kullanıyoruz, şükür bir sıkıntısı olmadı, tavsiye ederim. (Bu arada akü fiyatları şaha kalmış). Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Erhan Er. Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2019 (düzenlendi) 17.11.2017 - 10:11 tarihinde, Cem Boneval yazdı: Voltaj düşük ama akım iyi demek ki. Benim aklımda kalan değerler: 12,6 V %100 12,5 V 85% 12,3 V 50% 11,9 V Riskli 10,7 V Ölmüş Bunlar motor çalışmazken ki değerler, çalışma esnasında 13,7-14,7 arası oynar. Ama tabii önemli olan marş motoru çalıştırma için akım çektiğinde voltajın ne kadar dayanabileceği. Araba son günlerde geç daha uzun marş basmaya başladı. Bugün çalışmaz iken test menüsünden akü voltajının 11,7 volt olduğunu gördüm. Bu durumda riskli durumun altında. Servise akü fiyatını 1.190 TL dedi. Üzerindeki akü Varta. Kendi sitesinden aracı seçtiğimde uygun akü aşağıdaki gibi. Yaşadığım şehirde birkaç yere soracağım yakın fiyatlar bulursam dışarda değiştircem, bulamazsam internetten alıp kendim değiştirmeyi planlıyorum. https://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/battery-finder?type=pc&year=2015&make=36&model=9155&engine=107885&etn=570+901+076|575+500+073|&rec_etn=575+500+073|&ss_etn=570+901+076|575+500+073|&literal_search={"type"%3A"Binek+Araç"%2C"year"%3A"2015"%2C"make"%3A"FORD"%2C"model"%3A"FOCUS+III"%2C"engine"%3A"1.5+TDCi+(88+kW+%2F+120+PS)"} https://www.hepsiburada.com/varta-12v-75-ah-e46-blue-dynamic-efb-start-stop-oto-aku-pm-HB000007V508 Mart 25, 2019 Erhan Er. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kerem B. Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2019 (düzenlendi) Benim arabamda aşağıda değerleri görünen akü var fabrika çıkışı. Değişim vakti geldiği zaman bu değerlerden daha düşük değerde akü takmak sıkıntı olmaz mı? Düşük amperli akü yazıyor herkes o yüzden merak ettim. Mart 25, 2019 Kerem Bozdoğan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Erhan Er. Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2019 Benim akü bu Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mustafa Nartkaya Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2019 2015 Model araba için akünün ömrünün bitmesi anormal değil mi? Motorun geç çalışması başka nedenden olabilir mi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Erhan Er. Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 8 saat önce, Mustafa Nartkaya yazdı: 2015 Model araba için akünün ömrünün bitmesi anormal değil mi? Motorun geç çalışması başka nedenden olabilir mi? Akü voltajı 11,7 volt çıkınca başka bir neden aramadım açıkcası Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mustafa Nartkaya Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 Bir saat önce, Erhan Er. yazdı: Akü voltajı 11,7 volt çıkınca başka bir neden aramadım açıkcası Yeni akü taktığınızda ilk çalışma normale dönerse dediğiniz gibi sebep aküdür. Şu anki voltajı düşük gibi. Arada uzun yol yapmıyorsanız, akü şarj olma imkanı bulamıyor da olabilir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Erhan Er. Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 2 saat önce, Mustafa Nartkaya yazdı: Yeni akü taktığınızda ilk çalışma normale dönerse dediğiniz gibi sebep aküdür. Şu anki voltajı düşük gibi. Arada uzun yol yapmıyorsanız, akü şarj olma imkanı bulamıyor da olabilir. Bu sabah tekrar baktım 11,3 volt. Son bir haftada 1900 km yol uzun yol yaptım. Ölçüm sonuçları bu yol sonrasına ait Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mustafa Nartkaya Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 (düzenlendi) 19 dakika önce, Erhan Er. yazdı: Bu sabah tekrar baktım 11,3 volt. Son bir haftada 1900 km yol uzun yol yaptım. Ölçüm sonuçları bu yol sonrasına ait Zor çalışıyor derken, ne gibi zor çalışıyor. Bilgim olsun da, aynı durumla karşılaşırsam tedbir alalım diyorum. Neticede model yılları aynı. Arabayı aldım alalı, tek marşla çalıştı. Mart 26, 2019 Mustafa Nartkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Erhan Er. Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2019 Bir saat önce, Mustafa Nartkaya yazdı: Zor çalışıyor derken, ne gibi zor çalışıyor. Bilgim olsun da, aynı durumla karşılaşırsam tedbir alalım diyorum. Neticede model yılları aynı. Arabayı aldım alalı, tek marşla çalıştı. Tek marş derken? Engine start düğmesine bir defa basmam yeterli oluyor çalışması için ama sanki voltaj düşük te zorlanıyor gibi bir his uyandırıyor. Nasıl ifade ederim bilmiyorum. Marş süresi daha uzun gibi sanki. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Hakan Fatih
Arkadaşlar herkese merhaba. aracımda start stop çalışmıyor. tahminim aküden. buralarda akü bulamadım. 1.0 ecoboost start-stop akü hakkında bilgisi olan varmı? nereden bulabiliriz?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
10
10
6
4
Popular Days
Ksm 9
13
Ara 3
8
Mar 26
6
Ksm 18
6
Top Posters For This Question
Cem Boneval 10 posts
Hakan Fatih 10 posts
Erhan Er. 6 posts
Ozan Kar 4 posts
Popular Days
Ksm 9 2017
13 posts
Ara 3 2017
8 posts
Mar 26 2019
6 posts
Ksm 18 2017
6 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Akülerin garantisi zaten iki yıldır. İki yılda da akü start stopu güvenli kullanıma yetecek voltajı üretememeye başlayabilir. Bir de start-stop hafızasını silmek lazım. Bunu bilgisayara
Rıza Altıntaş
Hocam akü ölçümü yaptırın muhtemelen vakti gelmiştir. Değistirdikten sonra da çalışmamaya devam ederse serviste bilgisayara bağlıyorlar ve akü ya da start stop için birşey sıfırlıyorlar sayaç gibi tam
Serkan D.
Test Menüsü veya Gauge Menü diye forumda ararsanız var. Orada anlatımlı - resimli var.
Posted Images
Bu soruda 63 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap