Hüseyin Çetinkaya Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2017 Raporla Share Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2017 Merhaba;Cruise control aktifken yokuş iniş sırasında araç hızlanıyor. Bu normal midir? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2017 normal. aracınız ancak motor freni ile hızı korumaya çalışır. Yetmediği durumda araç hızlanacaktır. Focusta fren yapabilen hız sabitleyici yok. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hüseyin Çetinkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2017 Teşekkürler Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Erkan Ceylan Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2017 Hız limitlemede de yokuş aşağı hızlanıyor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bedirhan Doğan Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2017 Bana göre, rampa aşağı inerken frene basarak inilmemeli. Aracın çok fazla hızlanmasını önlemek için hız sabitleyiciden çıkıp daha düşük vitesler seçerek inmek daha doğru olur. Yüksek vites seçip ayağımız frende inmek doğru bir kullanım şekli olamaz. Bu durum iki türlü sakınca yaratır. Birincisi yolcuların konforudur. Sürücü etkilenmese de yolcuların midesi alt üst olur. İkincisi ise balataların aşırı erimesi, aşırı ısınması ve fren hidroliğinin kaynama noktasına kadar ısınmasıdır. Tabi ki, düşük vitese rağmen güvenlik açısından fren yapmak gereken durumları hariç tutarak yazıyorum. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Dilmen Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2017 2011 focusumda yokuş aşağı inerken frenleme yapıyordu kendisi, hatta ilk hissettiğimde korkmuştum. Fren yapabilmesi için adaptive cruse yada aktif şehir içi güvenlik sistemi gerekiyor. Diğer durumlarda %15 hız sapması olduğunda zaten kendiliğinden devre dışı oluyor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2017 Sistem fren yapmıyor, aktif şehiriçi güvenlik sistemi ile ilgisi yok hocam Size öyle gelmiştir. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2017 3 dakika önce, Cem Dilmen yazdı: 2011 focusumda yokuş aşağı inerken frenleme yapıyordu kendisi, hatta ilk hissettiğimde korkmuştum. Yakup haklı bir yanılsama olmuş. Yokuş aşağı frenleme yok! Ne sabitleyici de ne sınırlandırıcı da... Aktif şehir içi güvenlik zaten önünüzde bir engel var ve hız 30 km/h altında ise gerçekleşecek bir durum. --2 dakika sonra eklendi-- 10 saat önce, Bedirhan Doğan yazdı: Bana göre, rampa aşağı inerken frene basarak inilmemeli. Aracın çok fazla hızlanmasını önlemek için hız sabitleyiciden çıkıp daha düşük vitesler seçerek inmek daha doğru olur. İkisinden de biraz. Yeni nesil motorlarda sürtünme çok düşük, bu nedenle motor yokuş aşağı frenleyicilik özelliğini pek göstermiyor. Devir 3000-4000 bandında kalacak şekilde arada kısa süreli yumuşak frenlemelerle hızı ayarlamak lazım. Toroslarda yaz sıcağında yokuş aşağı agresif kullanımda dahi frenlerde şişme gözlemedim hiç. Yani tabii sürekli frenle inmek sakıncalı, ama frenlerin güvenlik marjı oldukça yüksek, korkmaya da gerek yok. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Turhan Atasoy Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2017 Otomatik arçla C.C daha uyumlu bir sistem.Yokuş aşağı inerken mesela ayarladığınız hızda kalmak için vitesi kendisi düşürüyor,yani sürekli C.C'dan gir-çık olmuyor(BÖYLEYDİ DİYE HATIRLIYORUM,YANILIYORSAM DÜZELTİN) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 16 saat önce, Turhan Atasoy yazdı: Otomatik arçla C.C daha uyumlu bir sistem.Yokuş aşağı inerken mesela ayarladığınız hızda kalmak için vitesi kendisi düşürüyor,yani sürekli C.C'dan gir-çık olmuyor(BÖYLEYDİ DİYE HATIRLIYORUM,YANILIYORSAM DÜZELTİN) araca göre değişiyor benim kullandıklarımın çoğu fren amaçlı vites düşürmüyordu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Turhan Atasoy Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Benimki düşürüyordu diye kalmış aklımda(emin olmamakla kalmış aklımda)Aracı alalı çok kısa bir zaman geçti,C.C deneme çok fazla şansım olmadı zira.Otomatikçileri yoruma alalım?.Bende ilk fırsatta deniycem Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bekir B. Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Aslında CC ler de de farklı özellikleri olanlar var, fren fonksiyonlu CC diye geçiyor sadece yokuş aşağı ayarlanan km de kalmakla kalmıyor virajlarda belli bir açıya geldiğinde hali hazırdaki km nin de altına akabiliyor güvenli sürüş için Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Dilmen Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 23 saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Sistem fren yapmıyor, aktif şehiriçi güvenlik sistemi ile ilgisi yok hocam Size öyle gelmiştir. 22 saat önce, Cem Boneval yazdı: Yakup haklı bir yanılsama olmuş. Yokuş aşağı frenleme yok! Ne sabitleyici de ne sınırlandırıcı da... Aktif şehir içi güvenlik zaten önünüzde bir engel var ve hız 30 km/h altında ise gerçekleşecek bir durum. --2 dakika sonra eklendi-- İkisinden de biraz. Yeni nesil motorlarda sürtünme çok düşük, bu nedenle motor yokuş aşağı frenleyicilik özelliğini pek göstermiyor. Devir 3000-4000 bandında kalacak şekilde arada kısa süreli yumuşak frenlemelerle hızı ayarlamak lazım. Toroslarda yaz sıcağında yokuş aşağı agresif kullanımda dahi frenlerde şişme gözlemedim hiç. Yani tabii sürekli frenle inmek sakıncalı, ama frenlerin güvenlik marjı oldukça yüksek, korkmaya da gerek yok. Valla haklı olabilirsiniz bişey diyemedim şimdi. Aracı da sattığım için deneme imkanım yok. Aynı dönemde Mondeo vardı adaptif Cruse olan. O direkt yapıyordu önünde araç olsa da olmasa da frene basıyordu hızı korumak için. Focusta da çoğu kez hızlanma durumunda aracın yavaşladığını hissettim ama belki bana öyle gelmiştir dediğiniz gibi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Göksel Yaman Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Yolun inişi ve sabitlediğiniz hız ve devir ile ile orantılıdır. Kompressör kurtarırsa hızınız artmaz. Genede cc ile en düzgün çalışan marka Ford. Opel’de hiç randumanlı değil Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hüseyin Çetinkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 C.C. Yokuş aşağı inerken aktif edilse yine aynı sonuç mu alınır sizce Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2017 5 dakika önce, Hüseyin Çetinkaya yazdı: C.C. Yokuş aşağı inerken aktif edilse yine aynı sonuç mu alınır sizce tabi ki, ccnin yaptığı aracı aynı hızda tutacak şekilde gazı ayarlamak. eğer araç gaz vermedende hızını koruyorsa cc gazı kapatır. araç buna rağmen hala hızlanıyorsa hızlanır, yapılacak tek şey frene basmak veya vites küçültmektir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Hüseyin Çetinkaya
Merhaba;
Cruise control aktifken yokuş iniş sırasında araç hızlanıyor. Bu normal midir?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 15 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap