Gokhan Erten Oluşturma zamanı: Ocak 10, 2018 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ocak 10, 2018 Merhaba Aracın klima sıcaklık ayarı soğuk sıcak yada tam ortada olsa dahil fanı açtığımda a/c yani klima aktif hale geliyor.? a/c devredeyken ısı ayarı sıcakda ise klima soğutmayamı çalışıyor anlamış değilim? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2018 13 hours ago, Ozan Kar said: araba trend ama Mantik ayni, bir tek auto yok. dimi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Kamil Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2018 Eski aracımda hatırladığım manuel klimada sıcaklık en sona çevirilirse klimayı açıyordu otomatik olarak ve manuel kapatılmazsa hangi sıcaklık olursa olsun açık kalıyordu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Gokhan Erten Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2018 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2018 (düzenlendi) 10.01.2018 - 17:58 tarihinde, Cem Boneval yazdı: Aracın iklimlendirme sisteminin iki bileşeni var: 1. Klima - Soğutma ve nem alma özelliği vardır ve klima kompresörü, kondenseri ve evaporatör üzerinden çalışır. 2. Kalorifer - Motor soğutma suyunun kokpite yakın ayrı bir radyatörden dolaştırılması ile fan buradaki sıcaklığı içeri üfler. İklimlendirme, - klima devrede iken arzulanan ısı dış ortam ısısının altında ise kaloriferle ısıtma ve klima ile nem alma şeklinde, - ısı dış ortam ısısının üstünde ise kalorifer sistemi kapalı kalarak klima ile soğutma şeklinde gerçekleşir. Diğer bir deyişle klimayı açmanız kışın iç mekanı soğutmaz sadece nemi azaltır, bu da buğulanmayı keser, bu nedenle sadece cama üfleme konumunda klima otomatik devreye girer. Bu konum dışında klimanın otomatik devreye girmesi sensör/solenoidlerde bir kısa devre ile oluşuyor olabilir. Arkadaşlar bir kaç yabancı siteden daha okudum Cem Beyin dediği gibi nem alıyormuş bu maksatla otomatik devreye giriyor.A-C sıcak hava kesinlikle vermiyor böyle bir özellik maalesef yokmuş olsada bu segmentte zor diyorlar.Asıl saçmalık klima yönü panel veya ayak kısmına dahil olsa devreye girmesi. Ocak 12, 2018 Gokhan Erten tarafından düzenlendi imla Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ali Güvenç Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 Tam kırmızıya çevirmiyorum, fanı 1de açıyorum, ön cama veriyorum havayı, hem buğu olmuyo hem içerisi ısınıyor. İşe giderken 13 km bu şekil hep. Arada kendiliğinden açılıyo klima kapatıyorum. Sıcaktayken neden açar bi mantığını bulamadım. Nem alıyo desek e zaten buğu yok camda Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yunus Pazarlı Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 Bende havalandırmayı açık bırakarak aracı stop ettiğimde tekrar çalıştırırken (örneğin ertesi gün) arada sırada 24 derecede bıraktığım 22 ye düşüp A/C açık başlıyor. 10 kere oluyorsa bu olay 1 kere başıma geliyor. Fazla ırgalamadım vardır bir saçmalığı yine Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 Bir saat önce, Ali Güvenç yazdı: Nem alıyo desek e zaten buğu yok camda Bundan klimanın haberi var mı? Yok tabi ki. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 5 saat önce, Serdar Eryürekli yazdı: Bundan klimanın haberi var mı? Yok tabi ki. var. yani camdaki buğudan değilde iç mekandaki neme bakıyor. Manuelleri bilmemde otomatikte o şekilde. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Abdussamed Acar Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2018 Sadece Ford'da değil kullandığım farklı marka araçlarda da durum aynı. İç sıcaklığı en sıcak değere getirseniz bile hava yönlendirmesini cama verdiğinizde A/C ışığı kapalıysa bile tekrar otomatik yanıyor ve klima kompresörü devreye giriyor. Maksadı belli ön cama üflerken iç mekandaki nemi azaltarak camların buğulanmasının önüne geçiliyor. Benim merak ettiğim ise şu; Sıcaklık ayarı maksimumda, ve hava sirkülasyon modu "dışarıdan içeriye" iken; Ön cama üflenen hava hangi yollardan geçerek ısınıp geliyor?.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Gokhan Erten
Merhaba Aracın klima sıcaklık ayarı soğuk sıcak yada tam ortada olsa dahil fanı açtığımda a/c yani klima aktif hale geliyor.?
a/c devredeyken ısı ayarı sıcakda ise klima soğutmayamı çalışıyor anlamış değilim?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 23 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap