H. Cenk Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 2 saat önce, Onur Sezgin yazdı: cevap 28 miş --1 dakika sonra eklendi-- Ablamla ALES'e giricez...iddia var..düşük alan yemek ısmarlıcak..o iyi çalışıyor da ben kitap aldım evde duruyor arada soru yolluyor onlara bakıyorum... Ben şimdi gördüm ve 28 i buldum. Her üç vagondan birer bilet satışını garantilemek için 23 bilet satması gerekiyorsa en fazla boş koltuğu olan iki vagonun toplamı 22 olmalıdır ki 23. diğer vagondan olsun. B vagonunda 13 boş koltuk varsa o zaman C vagonunda 9 boş koltuk olmalıdır..Anladınız de mi.. Bu drumda 13+9+6 = 28 boş koltuk olur 2 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Kamil Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 "Her üç vagondan birer bilet satışını garantilemek" kısmını anlayabilseydim ben de çözerdim ? Türkçem yeterli gelmedi. @H. Cenk şimdi sizin çözümü görünce ancak anladım denilmek istenileni. Tebrikler ? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Bir saat önce, Cem Kamil yazdı: "Her üç vagondan birer bilet satışını garantilemek" kısmını anlayabilseydim ben de çözerdim ? Türkçem yeterli gelmedi. @H. Cenk şimdi sizin çözümü görünce ancak anladım denilmek istenileni. Tebrikler ? Tabii canım böyle soru mu olur. Asıl sınavda asla böyle soru çıkmaz."garantilemek" kelimesi soruyu alıp başka yerlere götürüyor. Onurun daha önce sorduğu soruda da ciddi ifade sorunu vardı.Muhtemelen aynı kitap.. Bence kitabı değiştirse iyi olur :) "Her üç vagondan da en az 1 bilet satmış olmak için" deselerdi hemen herkes soruyu çözerdi sanırım. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet A. Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Bence soru hala hatalı, daha doğrusu eksik... birden fazla sonuç mümkün... mesela 8+14+8 de olabilir koltuk sayıları veya 9+13+9 --2 dakika sonra eklendi-- Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 İyi de öyle hatalı oluyor yani detaylar atlanmış oluyor haliyle bu soru adam olmaz diyorum ? Dayı başka yerden sayıları değiştirerek soru yazmış. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kerem Bozdoğan Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 soruda "toplam en az kaç koltuk olmalı" dememiş. bu durumda 35 de doğru cevap olmuyor mu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Yoo o konuda sıkıntı yok. şu an bir vagonda 6 diğer vagonda 13 boş koltuk var. Bunlar kesin .. Eğer en az 23 bilet satarsa bilet satamadığı vagon kalmamış olacak. Bu bize 3. vagonda şu an kaç koltuk boş olduğunu bulduruyor. Şu an ki boşları 6+13 bulduğumuz üçüncü vagonun boş koltuk sayısı ile topluyoruz. ve şu an kaç boş koltuk olduğunu hesaplıyoruz.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kerem Bozdoğan Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 2018 3 vagonun toplam koltuk sayııs olarak yorumlamıştım soruyu, satışlardan sonra kalan toplam boş koltuk sayısı olarak düşününce soru da doğru 28 cevabı da doğru. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur Sezgin Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kerem Bozdoğan Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 5 dakika önce, Onur Sezgin yazdı: en az 4 cm kesilmeli ama en çok da 4 cm kesince orta nokta 7 cm kaymış oluyor. 4+4=8? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur Sezgin Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Bir saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı: en az 4 cm kesilmeli ama en çok da 4 cm kesince orta nokta 7 cm kaymış oluyor. 4+4=8? cevap anahtarına göre yanlış... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 E şıkkı 28.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur Sezgin Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 57 dakika önce, H. Cenk yazdı: E şıkkı 28.. evet ama çözümü? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Bir saat önce, Onur Sezgin yazdı: evet ama çözümü? Bedava olmaz ? (emojilerimiz nefis bu arada, bu mesela dil çıkarmaydı ) . Dur 2 dakkaya yazıcam Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2018 Çıbık 60 cm (Orta 30 cm). Amca ilkinde 10 kesiyor (sağdan diyelim). Kaldı 50'lik (orta 25 cm) çıbık. Çıbık boyunu orta nokta farkından bulduk. Yine sağdan 4 kesersek orta nokta sola kayar ve 7 cm olur. Bi'de soldan 24 kesersek orta nokta bu sefer sağa 7 cm kayar. 28 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap